[Update] NEC hard onderuit tegen PEC Zwolle

NEC heeft zaterdagavond een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. In Nijmegen werd het 1-5 voor PEC Zwolle. De kans is reëel dat het voor NEC-trainer Alex Pastoor de laatste wedstrijd in dienst van de Nijmegenaren was.

Onrust_Goffert_NECPEC17082013_DG1
Onrust bij De Goffert na de wedstrijd. NEC-aanhang werd toegesproken door enkele spelers en directie. Foto: @RaymondJanssen.

Eenvoudige overwinning

PEC Zwolle stond bij rust al met 0-3 voor; Jesper Drost, Kamohelo Mokotjo en Fred Benson waren de doelpuntenmakers. Na rust liep de uitploeg via doelpunten van Benson, zijn tweede, en een doelpunt van Youness Mokhtar al snel uit naar 0-5. NEC-speler Christoph Hemlein deed namens de thuisploeg nog wat terug en scoorde een kwartier voor tijd de eretreffer. Michael Higdon kon in de slotminuten vanaf elfmeter de stand nog een draaglijker aanzien geven, maar de nieuweling zag zijn strafschop door PEC Zwolle-doelman Kevin Begois gestopt worden.

Slechte prestaties

Na het laatste fluitsignaal volgde er vanuit het Nijmeegse publiek nog een fluitconcert. “Alex, rot op” werd er door het thuispubliek gezongen. Tijdens de wedstrijd braken er bij het stadion ook al rellen uit. De Nijmeegse eredivisionist staat stijf onderaan: 0 punten uit 3 wedstrijden met een doelsaldo van maarliefst 2-14. Tegen FC Groningen (1-4) en PSV (5-0) had NEC de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen ook weinig in te brengen.

Mogelijk ontslag Pastoor

Later zal duidelijk worden of Pastoor de eerstvolgende wedstrijd van NEC nog op de bank zit. NEC won sinds februari 2013 (!) geen competitiewedstrijd meer. Op Wikipedia werd de pagina van de oefenmeester al snel aangepast (screenshot) door een Wiki-gebruiker. Dit is niet veel later weer teruggezet.

VIDEO: Onrust voor de hoofdingang bij #NEC. Gentenaar spreekt... on Twitpic
Video: supporters worden toegesproken en zijn boos over de gang van zaken. Klik op het plaatje voor de video!

De Goffert afgesloten

De rolluiken bij de hoofdingang van De Goffert zijn na de wedstrijd tijdelijk dicht gegaan. Niemand mocht er meer in of uit. Op het plein was er ME aanwezig. Voor het stadion hadden enkele honderden supporters zich verzameld. Zij werden toegesproken door enkele spelers en de directie. Na de nederlaag tegen PSV moest Pastoor onder politiebegeleiding naar huis.

19-08-2013, 14:15 uur
NEC heeft trainer Pastoor maandag, zoals verwacht, ontslagen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 24 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Manuele

Ja wat zal ik zeggen. Uiteindelijk is de trainer eindverantwoordelijk en als het dan niet wil lukken ….
met spoed iemand anders voor de groep.

Henk h

Is toch mooi, volgend jaar tegen Achilles 29.
Het is al jaren een wanbeleid en het ziet er alleen maar slechter uit. Ik heb sinds een paar jaar geen seizoenkaart meer van NEC omdat het niet om aan te zien was.
Liever op zondag naar zuid of elders in Groesbeek.

de nachtboswachter

hij moet maar priester worden zijn naam heeft hij al mee.pastoor

kapelaan

Er is…. maar één pastoor die weet ….waar het beste voetbal wordt gespeeld.

karin

Kapelaan dat heb ji mooi goed
Onze Jan weet waar je goede pot voetbal kan zien

Hans
De trainer krijgt altijd de schuld maar na de wedstrijd van gisteren te hebben gezien is er maar één conclusie mogelijk namelijk dat je als trainer kunt doen wat je wilt maar met zulke spelers tot je beschikking je geen kant meer op kunt. Pastoor is mede verantwoordelijk natuurlijk maar wat een slechte spelersgroep zeg!!! Dat supporters schreeuwen “Alex rot op” wordt bijna onbegrijpelijk als je lui als Breuer ziet lopen op het veld. Richt je woede daar maar op. Die zou nog niet bij Achilles’29 in de basis komen te staan al kwam hij gratis. Deze spelersgroep zorgt voor… Lees meer »
Hans1

@henk h
Dus omdat het niet om aan te zien was heb je geen seizoenskaart meer?
Tja, dan ben je een echte supporter in goede en slechte tijden hé????
Hopelijk blijft de Treffers dan goed spelen anders zien we je binnenkort op de Heikant wellicht?

volger

Het zou toch niet zijn ,dat NEC volgend jaar 2 keer naar Groesbeek moet komen.

Hans1

Dat kan niet eens al wordt de Treffers kampioen!!! Je volgt het niet echt he?

www.hanspeters.eu

Ik vind het echt jammer dat die betaald voetbalploeg, die hier dichtbij voetbalt zo slecht presteert. Wij hebben in Groesbeek een schitterende voetbalambiance. Misschien moet zo’n club maar eens in deze regio, naar talent kijken. Indien je Louis van Gaal voor deze spelersgroep zou zetten, dan zou dit team nog verliezen. Ien Grusbek zegge ze ach het materiaal het kunde zelfs kniedjes make. NEC heeft het geld niet en het materiaal niet.

De Kuier

Zou theoretisch wel kunnen; voor de beker én competitie. Of zit ik er nu naast.

Hans1

Zou kunnen maar in de context van de berichtgeving bedoeld volger dat niet zoals hij het schrijft. Hij bedoeld als NEC zou degraderen.

Hans1

De beker zou een toevalstreffer zijn met de huidige loting.

De Kuier

Klopt, ik bedoel óók pas volgend seizoen.

DeGroesbeek fan.

Het geld komt er aan,Boekhoorn helpt NEC.

henk h
hans1, ja ik was en ben nog steeds wel voor NEC, we gingen zowel uit (als het niet te ver was ) en naar de thuis wedstrijden. Mensen worden ouder en er is niets veranderlijker als de mens. En bij de Treffers en Rood- wit heb ik gevoetbald en dan zijn dat clubs waar toch meer je voorkeur heen gaat. Ook een seizoenkaart is niet goedkoop en dan wil je waar voor je geld zien. En ik ben niks te beroerd om ook naar de heikant, de boys, germania of rood wit te gaan kijken. Ja je mist er nog… Lees meer »
Hans1

Mijn mening is dat er nooit een goede reden kan zijn om als supporter van een club niet meer te gaan kijken omdat het niet meer om aan te zien is en teveel geld kost. Je bent supporter of niet.

Op jouw manier is het pochen met “jouw” cluppie als het wel goed gaat en niet thuis geven als het slecht gaat. Kan er bij mij niet in maar goed, jouw keuze, niet de mijne.

Groesbeker

zojuist gehoord, als nieuwe trainer bij NEC worden genoemd: Andre Paus en Adri Koster

Ik hoorde net een grappige ze zijn nu aan het twijfelen tussen Pastoor van Gestel of Pastor van Rooij, maar voor van Gestel moeten ze eerst toestemming van Achilles hebben.

zeikklep
Hans 1 schreef: Mijn mening is dat er nooit een goede reden kan zijn om als supporter van een club niet meer te gaan kijken omdat het niet meer om aan te zien is en teveel geld kost. Je bent supporter of niet. Op jouw manier is het pochen met “jouw” cluppie als het wel goed gaat en niet thuis geven als het slecht gaat. Kan er bij mij niet in maar goed, jouw keuze, niet de mijne. Hans wat een onzin. Je bent supporter of niet. Je gaat naar het voetbal om een leuke spannende pot voetbal. ( Oke… Lees meer »
wpDiscuz