Achilles ’29 verspeelt punten tegen Jong FC Twente

Achilles ’29 heeft zondagmiddag het duel met Jong FC Twente verloren. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, nadat de Groesbeekse equipe een 2-0 voorsprong uit handen gaf. De bezoekers trokken in de slotminuten aan het langste eind: 2-3.

ACHTWE_18082013_DG1
Spelers van Achilles ’29 en FC Jong Twente voor aanvang van de wedstrijd. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

De Groesbekers kwamen sterk uit de startblokken en openden na twee minuten al de score: Frank Hol was de doelpuntenmaker. De voorsprong werd na 22 minuten verdubbeld vanaf elfmeter. Daan Paau werd in het strafschopgebied gevloerd en Freek Thoone bleef koel vanaf de stip: 2-0. Jong FC Twente werd hierna sterker en dit leidde drie minuten na de tweede Achilles ’29-treffer al tot de aansluitingstreffer van Cas Peters. Achilles ’29 kon de voorsprong, ondanks de druk, tot aan de rust vasthouden.

Na rust kreeg Jong FC Twente direct een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de ploeg had de pech dat de bal via de onderkant van de lat uit het doel ging. Toen de roodwitten twintig minuten voor tijd met tien man verder moesten, Piet Bijen kreeg zijn tweede gele kaart van het duel, leek de druk voor Achilles ’29 even van de ketel. Het was echter Jong FC Twente dat in een ondertal-situatie op gelijke hoogte kwam: Peters scoorde in de counter.

In de slotfase kreeg Achilles ’29 de nodige kansen om de eerste Jupiler League-overwinning te pakken. De mannen van trainer Francois Gesthuizen kwamen echter vlak voor tijd zelf ook met tien man te staan omdat Twan Smits met tweemaal geel mocht inrukken. De beloften van FC Twente sloegen vervolgens in de slotminuten alsnog toe via een vrije trap van Mirco Born.

Achilles ’29 probeerde nog één punt uit het vuur te slepen, maar onder andere de lat voorkwam dit.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 22 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

jammer goed voetbal hebben ze laten zien en sta er eens allemaal achter als Groesbekers ook de andere clubs van groesbeek en suporters.

miel fransen

Goed gevoetbald, een ongelukkige en onverdiende nederlaag. We blijven achter onze jongens staan.

Bjornceelen

Mooie pot voetbal gezien een punt was dan ook meer dan verdiend geweest . Maar voor een neutrale kijker een geweldig potje voetbal . Fijne zondag

nachtboswachter was is jou mening over deze wedstrijd?

de nachtboswachter.

ze hadden de scheidsrechter ook niet echt mee trouwens een goede radio verslaggever robert claus.daarbij van iedere wedstrijdt leert men maar ik zie het nog steeds zitten met achilles.

stekkenberger

Jammer goed gevoetbald helaas verloren.En omt wat is jou mening over de wedstrijd?

mijn mening is dat achilles 29 minimaal een punt verdiend had
het was voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd!

De Kuier

Goede pot voetbal gezien. Onze pastoor nog wel aanwezig op de Heikant.

Toontje

1300 toeschouwers , is toch wel weinig ! Het worden er elke week weer minder ! Jammer !! Groesbeek we moeten met zijn alle achter Achilles staan !!

den millingse

jammer verloren jongens
de kuier zij dat de pastoor aanwezig was
ik hoop toch niet alex met moolenaar
dan die al gaan soliciteeren bij jullie
niet aan neemen bestuur

Peter

Jammer, gelukkig gaat het met de voorzitter wel goed

De Kuier

Nee, Millingse, onze pastoor is Jan. Maar die leerde nog wel kennen als jullie bij Groesbeek komen.Niks mis mee.

de nachtboswachter.

meschien dat omroep groesbeek ook een nieuwsflits omtrendt het voetbalnieuws en dorpsgebeuren kan uit gaan zenden we zouden niet achter moeten blijven op tv gelderland men zou er veel mensen blij mee maken vooral ook ouderen mensen

eieren voor geld

Klasse Twente, er verdiende maar een ploeg te winnen en jullie hebben daarmee zeer terecht gewonnen.

Toeschouwers aantal nu al dalend, continu kaarten pakken, ga zo door…….

Groesbeker

Jammer voor Achilles dat zij geen punt hebben overgehouden aan deze wedstrijd. Feit is wel dat ze op het JL niveau toch kwaliteit en ervaring te kort komen. Een 2-2 met een overtal moet je koesteren, vooral als je weet dat je een paar keer goed bent weg gekomen, dat Smits vervolgens ook nog zijn tweede geel pakt is dom. Maar goed, Achilles behoort hier weer van te leren en wie weet lukt het volgende keer wel..

1 op 1

We hebben een spits die 1 op 1 loopt en een spits die bijna 1 op 1 loopt. We scoren zelfs tegen de koploper. Ook nog niet echt veel geluk gehad. Maar die tegen doelpunten dat moet wel anders.
Kaarten pakken valt wel mee, en toeschouwers komt omdat het 2de 11tal geen supporters heeft.

Klasse Jong Twente, gefeliciteerd met de overwinning

adder onder het gras

ik heb staan kijken maar het was niks

den millingse

sorry de kuier
gelukkig dat die pastoor jan heet
je moet er niet aan denken dat hij alex heet
ja we zien hem wel als wij bij jullie zijn
en niet bij gem.berg en dal

Zware jaren

Heerlijk die treffers mensen die zich zo laten kennen, Het zit jullie wel dwars. Jullie hebben zware jaren gehadt en dat blijft nog wel ff zo. ik verheug me ook op de wedstrijd Juliana Treffers.

wpDiscuz