[Foto’s] De Treffers opent seizoen met overwinning op AFC

De Treffers heeft zondagmiddag de eerste wedstrijd van het nieuwe Topklasse-seizoen winnend afgesloten.


Said Echargui scoort de winnende treffer van de middag. Foto en rechten: Jan Peters.

Op Sportpark Zuid in Groesbeek werd het door twee doelpunten in blessuretijd 3-2. De dik verdiende overwinning kwam in een knotsgekke slotfase nog in gevaar, maar invaller Said Echargui werd uiteindelijk de gevierde man aan De Treffers-zijde.

De roodzwarten uit Groesbeek begonnen erg goed aan de wedstrijd. Na zeven minuten had Jasper Zuidwijk de Groesbekers al op voorsprong kunnen zetten, maar zijn kopbal kwam via de AFC-doelman op de lat. De openingstreffer bleef niet lang uit; in de 22e minuut scoorde Santiago Macedo, na voorbereidend werk van Robin Janssen, met een goed schot de 1-0.

De thuisploeg kreeg kansen om de voorsprong voor rust te verdubbelen. De mannen van trainer John Neijenhuis waren sterker, maar deden zichzelf flink tekort. Aan de andere kant ging AFC op zoek naar de gelijkmaker en de Amsterdammers waren bij vlagen gevaarlijk. Voor veel problemen in de Groesbeekse defensie zorgde dit echter niet.

Het spelbeeld bleef in de tweede helft ongewijzigd. Doordat de voorsprong klein bleef, bleven de bezoekers uitzicht houden op de gelijkmaker. Deze viel na 53 minuten. AFC-speler Magic Jansen zag zijn strafschop door De Treffers-doelman Berry Peters gestopt worden, maar in de rebound was het via Tim Wulffraat alsnog raak: 1-1.

De Treffers herstelde zich goed en de ploeg kwam binnen het uur opnieuw op voorsprong. Door een fout in de AFC-verdediging kwam de bal via Santiago Macedo bij Rick Verbeek terecht. Laatstgenoemde werkte het leder op schitterende wijze in de touwen. De roodzwarten kregen direct na dit doelpunt via onder andere Bernard Hofstede en Markus Rychlik kansen om het duel in het slot te gooien. Dit gebeurde niet, waardoor AFC in de wedstrijd werd gehouden.

In de slotfase kon De Treffers het veldoverwicht niet in doelpunten uitdrukken en bracht het zichzelf daarmee onnodig in de problemen. De Groesbeekse equipe had daarbij pech dat de ploeg na 80 minuten een penalty werd onthouden. AFC wist in blessuretijd onverdiend op gelijke hoogte te komen. In de 93e minuut scoorde Echargui alsnog de winnende treffer.

Nieuwkomer Juliana ’31 verloor haar eerste Topklasse-wedstrijd in de geschiedenis. FC Chabab was zondagmiddag veel te sterk voor de ploeg uit Malden: 5-0.


Foto’s met dank aan Jan Peters!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk h

Zo de eerste is binnen. gefeliciteerd en vooral zo doorgaan.

Tjonge

Terechte winst, maar toch op z’n Duits binnen gehaald. Proficiat. Hou de Groesbeekse eer hoog in de topklasse nu Achilles het niet meer kan doen. Mijn teletekst pagina blijft 829 maar het is jullie gegund. Groeten een Achilles supporter

de nachtboswachter

zo de eerste 3 punten zijn binnen houden zo gefeliciteerd.

Achillessupporter

Knap dat de eerste wedstrijd toch wordt gewonnen. Waarschijnlijk ook nog tegen een van de mede titelkanditaten. Nu mijn club niet meer in de topklasse speelt hoop ik net als tjonge dat jullie de groesbeekse eer hoog houden! En zo zie je, niet iedereen bij Achilles heeft een afgunst tegen de treffers. Ook al wordt dit vaak zo opgemerkt omdat er helaas ‘domme’ reacties worden geplaatst door medesupporters van Achilles.

dirk

Enorm genoten op Zuid. Leuke pot met een thuisclub die de wedstrijd al vroegtijdig had kunnen beslissen!

willie

achillessupporter,daar heb je hellemaal gelijk in, maar doen sommige mensen van treffers ook. jammer is dat

Achillessupporter

Klopt, jammer dat dit soort supporters de leuke en sportieve rivaliteit verpesten. Dit zegt vaak genoeg over de mensen die dit schrijven.

Treffersfan

Ook jammer dat die rivaliteit nu weg is. Dat heeft ons beiden veel gebracht.

FM51

okee treffers

wpDiscuz