Voorzitter ontkent geruchten faillissement Achilles ’29

Diverse media melden vrijdag dat de Groesbeekse Jupiler League-club Achilles ’29 op een faillissement af zou stevenen. Dit naar aanleiding van een bericht op Omroep Gelderland. Voorzitter Harrie Derks laat in een reactie echter weten dat hier geen sprake van is.

logo Achilles'29 (transparant)

“Als ik als voorzitter van Achilles ’29 een zakelijk geschil heb met mijn bank (Rabobank, red.), vinden de media dat interessant. Dat er dan een geruchtenmachine op gang komt die mij persoonlijk raakt, is niet leuk, maar daarmee heb ik leren leven. Het wordt erger als de geruchten zo ver gaan dat mijn zakelijk conflict met mijn bank ook onze club zou raken”, reageert Derks op de clubwebsite naar aanleiding van de geruchten. “Laat ik u gerust stellen: dat is niet aan de orde. Achilles ’29 staat er gezond voor”, meldt hij de leden en aanhangers van de sinds kort gepromoveerde ploeg.

Derks ontkent niet dat het zware tijden zijn. Door de economische crisis heeft niet iedereen het gemakkelijk, waardoor de sponsoren ook moeite hebben om met geld over de brug te komen. “De basis van Achilles ’29 staat echter als een huis, anders had de KNVB ons ook nooit een licentie verschaft voor het betaalde voetbal. Helaas zullen altijd partijen zijn die er garen bij spinnen om onze mooie vereniging onderuit te halen, op het veld en daarbuiten. Dat is de realiteit in 2013, weet Derks.

Geruchten over de financiën van de Groesbeekse club doen in het heuveldorp al langer de ronde. Achilles ’29 bezet op dit moment de laatste plek in de Jupiler League met één punt uit vier wedstrijden. Vrijdagavond komt oud Achilles ’29-trainer Eric Meijers met Helmond Sport op bezoek.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Website Achilles ’29Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 71 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
F.Ailliet

Volgend jaar

HFC Haarlem-Achilles 29

RBC -FC Wageningen

geen promotie/degradatie regeling

En Veendam is dan vrij dat weekend ….

lars

Jammer dat bovenstaande bericht niet volledig is.
Harrie zei namelijk ook het volgende:
“Als de debiteuren niet betalen, hebben we inderdaad een groot probleem. Dit is niet waar we op zitten te wachten”

de nachtboswachter

kan de gemeente niet bij springen.doen ze toch ook voor de wijnfeesten.

gruusbek

nachtboswachter waarom reageer jij nog? je zou toch stoppen

Groesbeker

Inderdaad geen goede weergave van de feitelijkheden.Zie link. En we hoeven dus ook niet meer te discusieren over de voetbalkleuren van deze site. Harry en Achilles kun je hoe dan ook niet loszien van elkaar en dat zal de bank en de rest van Nederland dus ook zeker niet doen. Dus advies is om (tijdelijk) terug te treden als voorzitter totdat er meer duidelijkheid is en rust is wedergekeerd. Zou jammer zijn als Achilles wordt meegetrokken en onderschat het effect van negatieve publiciteit niet.

Hans

Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat het simpelweg niet kon wat A’29 sinds de invoering van de topklasse betaalde aan spelers. Alle topklassers in ZO Nederland keken er enigszins jaloers maar vooral met veel argwaan naar. Kleine achterban, weinig kantine inkomsten. ABC heeft nog geen 50 leden, ter vergelijking BC Zuid 120….
Een grote luchtballon die nu doorgeprikt lijkt te worden!

Hans

BTW als men zit te wachten op het achterstallige sponsorgeld wil ik ze wel uit de droom helpen. Hier zie je niet veel meer van terug!
Als ze daarom in de problemen komen maken ze het seizoen echt niet af.
JvK blijft niet schokken…..

henk

een bal kan raar rollen, speel daarom op safe!

Het geld voor de salarissen zit in een aparte stichting (zoals tegenwoordig elke Topklasser doet, ook Zuid). Dus heeft geen impact op de club zelf.

willie

Luister maar eens naar het interview van de verslaggever op Omroepgelderland, http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2034498/achilles29-in-financieel-zwaar-weer.htm#.UiBr7Z3CSic. Als hetgeen niet klopt wat de verslaggever zegt hangen ze hem natuurlijk aan de hoogste boom, terecht overigens. Maar dat zal niet het geval zijn. Neem aan dat zijn bronnen (binnen de eigen club) kloppen!!!

Maar denk idd wel dat het al langer moeilijk gaat qua financiën. Wellicht hoopten ze voldoende inkomsten te genereren d.m.v. JL te gaan spelen en daardoor wat meer lucht te krijgen.
Komt helaas het verhaal van Harrie Derks nu erbij. Dat is teveel.

Piet

Toen ik tijdje geleden hier aan gaf dat er sprake was van vermeende illegale praktijken bij deze club en dat Arno Arts not amused was over de handelswijze van A’29, viel de hele Heikant over mij heen. En zie nu de krant en waar is de foto van Arno in de Kuier gebleven?
Ooh ja heeft zijn broer er hoogst persoonlijk afgehaald…

willie
jammer

het was ook te mooi om waar te zijn 😉

Karel
Schoenmaker blijf bij je leest… Achilles en dus ook de familie Derks heeft te hoog ingezet, waarvoor ze nu flink zullen boeten. Spelers zullen medio december hun beklag doen over achterstallige betalingen, de verzorging rondom het team en het sportpark etc zal er onder lijden.. Hans omschreef het uitstekend: ABC 50, Zuid 120. Hoe is het dan jarenlang mogelijk meer spelersbudget dan De Treffers te bezitten. Een keeper uit Friesland en een speler uit Hoorn te halen. Tegenwoordig reist van Bochhoven 300 km per avond heen en weer naar Zoetermeer! Achilles zou goed in dat spotje van Neckermann passen; waar… Lees meer »
Karel

Jammer dat het sprookje hier moet eindigen..

Er kwam opeens een olifant met een hele dikke lange snuit..
en die blies in 1x het verhaaltje uit!

Weer stappen vooruit gemaakt? zo komen ze steeds dichterbij.

Koos

Wel goede timing, zo vlak voor de kermis!!

Harrie kan dat geld met Gemaq betalen…

wpDiscuz