Achilles ’29 pakt eerste overwinning in Jupiler League

Achilles ’29 heeft maandagavond de eerste overwinning in het betaald voetbal behaald. De Groesbekers waren in Oss met 0-1 te sterk voor de lokale FC.

Beide ploegen kennen elkaar nog van de zondagtopklasse. Het Topklasse-avontuur duurde voor FC Oss niet lang, want de ploeg werd direct in het eerste seizoen kampioen en promoveerde naar de Jupiler League. Achilles ’29 volgde dit seizoen dat voorbeeld.

De uitploeg stond al vrij snel onder druk. FC Oss kreeg via Jorzolino Falkenstein, Wesley Deenen en Dennis Janssen een paar goede mogelijkheden om de score te openen. De Ossenaren gingen echter slordig met de kansen om. Na een halfuur spelen kreeg Achilles ’29 wat meer grip op het spel waardoor de wedstrijd in het verloop van het eerste bedrijf gelijk op ging. Met de brilstand op het bord gingen beide ploegen rusten.

Na 50 minuten spelen was het Achilles ’29-speler Frank Hol die na een fout in de FC Oss-verdediging vrij kon doorlopen. De spits zag zijn schot over het doel gaan. FC Oss was beduidend minder sterk dan in het begin van de wedstrijd, waardoor de gasten steeds beter in de wedstrijd konden komen. Toch bleven de Ossenaren bij vlagen gevaarlijk. Zo voorkwam Achilles ’29-doelman Christaan de Haan na iets meer dan een uur spelen dat Falkenstein van dichtbij kon scoren. De Haan heeft sinds vrijdag de voorkeur boven Nick Hengelman, die in de eerste paar wedstrijden veel dure fouten maakte.

Na 73 minuten viel alsnog het eerste doelpunt van de wedstrijd. Invaller Daniel van Straaten bracht de Groesbekers uit een vrije trap van Thijs Hendriks op een 0-1 voorsprong. Achilles ’29 moest hierna nog een kwartier stand zien te houden, iets wat in eerdere wedstrijden niet lukte. FC Oss probeerde er in de slotfase nog een gelijkspel uit te persen, maar voor veel gevaar zorgde dit niet. Achilles ’29 hield de voorsprong vast waardoor de eerste overwinning in het betaald voetbal voor de Groesbekers een feit is.

De mannen van trainer Francois Gesthuizen bezetten met vier punten uit zes duels nog wel de laatste plek, vlak onder Almere City, Jong PSV en FC Den Bosch (allen vijf punten). Het verschil met de middenmoot is nog maar drie punten. Zondag komt Jong Ajax naar Sportpark de Heikant in Groesbeek. De wedstrijd is ook live te zien op de betaalzender Fox Sports Eredivisie.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 31 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Mooi proficiat ik zeg ja positief blijven 🙂

BAM!!!

Handy

Feli

Gefeliciteerd. En nu zondag doorpakken tegen Ajax

Tjonge

Toppers! Laat ze maar lullen. Mooie kermis.

De Kuier.

PROFICIAT.mannen van de Heikant.

Henk h

zie de wel de punten komen van eiges.
proficiat.
Op naar de Horst of Linde, om de`r enne goan drinke.

Whocares

Ondanks alle ellende en negatieve aandacht hebben ze toch mooi drie punten weten te pakken. Gefeliciteerd!

de nachtboswachter.

heb het al eerde gezegt PROFICIAT alles komt goedt.

Wielly

zo door gaan.
PROFICIAT

Friedel

Ik zit te wachten op de treffers reacties ?? Normaal dit seizoen hadden die er allang opgestaan meestal binnen 20 min ..? Nu na uren niets

Treffersfan

Ik heb gisteren kermis gevierd. Maar hier is die dan: GEFELICITEERD!

de nachtboswachter.

IK zie het wel zitten ook tegen AJAX maar kom ook eens als TREFFERS FAN ook andere CLUBS van GROESBEEK.help elkaar ook in nood in plaats elkaar afkraken.sta er zelf maar eens voor het wordt.ook erg op geblazen.DOOR DE MODERNE MEDIA DIT IS VOER VOOR HUN. HOREN.ZIEN.ZWIJGEN.DE nachtboswachter.

Nick

Gefeliciteerd ! Maar met de winstpremie die nu betaald moet worden, zijn de problemen alleen maar groter geworden.

Friedel

Sportief treffersfan , ik hoop dat je een goede. kermis hebt gehad ! En de Kermis is nog niet afgelopen !

Klaas

Gefeliciteerd met deze eerste overwinning in de JL!

Ten eerste gefeliciteerd met de eerste 3 punten, succes komt vanzelf als je er maar voor werkt.
Maar voor de nachtboswachter waarom zouden fans van de andere clubs moeten komen? Hebben het waarschijnlijk al druk genoeg met de eigen club, en de toegangsprijzen zijn ook niet mis, leven is al duur zat. Zie nou ook niet bijzonder veel mensen van de heikant op zuid, in de breedeweg, op de horst of bij germania.

adder onder het gras

hoe kan je 2ton nodig hebben voor de voorbereiding van een paar kleedkamers het allemaal pappen en nathouden ik denk dat die 2 ton in de olie zitten derks achilles olie

Mail

De verantwoording komt binnen 1 week en achilles heeft aangegeven dat dat geen probleem is. geloof ook ni dat JvK toe laat dat er gekke dingen gebeurt. wat wel K is is de mail van harry/Krijgsman. en als je zoveel doelpunten maakt moet je toch ook punten kunnen pakken. en dan heb je nog een goede spits op de bank. denk ook dat het beter gaat met verstraten er weer bij en die scoort ook regelmatig. ik hoop wel dat Tim snel van zijn blesure af is.

stekkenberger

Ga zo door Achilles29 .

wpDiscuz