“Achilles ’29 niet onverantwoord met subsidie omgegaan”

Achilles ’29 is naar eigen zeggen niet onverantwoord omgegaan met het subsidiegeld voor de te bouwen kleedkamers. Dit laat de club weten.

logo Achilles'29 (transparant)

“De communicatie in de media wekt de indruk dat Achilles’29 op onverantwoorde wijze is omgegaan met subsidiegeld en nu nog moet beginnen met het maken van een plan. Dat is beslist niet het geval”.

Vrijdag heeft de gemeente Groesbeek een en ander naar buiten gebracht over de status van de bouw van kleedkamers en tribune bij Achilles ’29. Niet alle feiten worden in de berichtgeving genoemd. Daarom een aantal zaken ter aanvulling.

Financieel

De Groesbeekse club heeft de gemeente volledige openheid van zaken gegeven over de wijze waarop de vereniging is omgegaan met de verstrekte subsidie. In totaal is een bedrag van 370.087 euro aan Achilles toegekend.

· 46.398 euro is door de gemeente intern verrekend in verband met de kosten voor procedures etc. Dit geld heeft Achilles nooit ontvangen, maar is bij de gemeente direct van het ene potje naar het andere gegaan.
· 253.225 euro is in totaal aan voorschotten aan Achilles betaald. Hiervan is 62.448 euro uitgegeven aan voorbereidingskosten. Achilles heeft hiervan de facturen en betaalbewijzen overlegd. De rest van het bedrag, 190.777 euro, staat bij Achilles op een spaarrekening.
· 70.464 euro is nog in het bezit van de gemeente en wordt bij realisatie na verrekening van bouwleges (25.445) aan Achilles uitbetaald.

Het proces

In de voorbereidingsfase van de bouw was er sprake van een aantal ontwikkelingen die ervoor zorgden dat het bestuur een pas op de plaats moest maken. In eerste instantie was dat het faillissement van de aannemer. Wethouder Pim Spaan liet in december 2012 in de raad al weten dat de bouw op een laag pitje stond.

Later bleek dat de successen van Achilles’29 in de top van het amateurvoetbal ertoe leidden dat zich nieuwe kansen voordeden en Achilles zich sportief kon verbeteren (stap naar de Jupiler League). Omdat met de bouw grote bedragen zijn gemoeid, heeft het bestuur -steeds in goed overleg met de gemeente- de tijd genomen een aantal zaken te heroverwegen en goed te kijken naar het grootste rendement van de investeringen van (gemeenschaps)geld. Dit heeft geleid tot drie scenario’s.

Van het meest haalbare scenario ligt een concept- plan klaar en met Ballast Nedam is een intentieovereenkomst gesloten over het vervolg van het traject en de realisatie. Ook daarvan is de gemeente op de hoogte gebracht door middel van onderliggende stukken.

Geruchten en roddels in de media

De communicatie in de media wekt de indruk dat Achilles ’29 op onverantwoorde wijze is omgegaan met subsidiegeld en nu nog moet beginnen met het maken van een plan. “Dat is beslist niet het geval”, zegt de club. Volgens enkele sites zou de club op een faillissement af stevenen. Zij baseren dat op basis van “anonieme bronnen”.

En nu?

Het bestuur van Achilles ’29 werkt in samenwerking met Ballast Nedam het definitieve plan uit. Afgesproken is dat dit plan voor 1 november gereed is en dat de Jupiler League-club daarna begint met de bouwvoorbereidingen en de realisatie van de kleedkamers en tribune.

Informatienota

De Groesbeekse raad is middels een nota op de hoogte gebracht van de gang van zaken omtrent de nieuwbouw. De informatienota is inmiddels openbaar en is via onderstaande link te lezen:

Informatienota gang van zaken Achilles ’29 (.PDF-bestand).

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 80 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
En klaar

Zo daar kan dus een dikke punt achter. Leuk zeg. De media komt met de wildste verhalen en de helft blijkt nog niet eens waar. Zo is inmiddels bewezen dat Harrie Derks geen illegale zaken heeft verricht.

Benieuwd of de media nu ook zo gewillig is om te rectificeren. Wel zo netjes naar Harrie Derks die een behoorlijke (imago) schade heeft opgelopen.

Overigens vind ik wel dat Achilles veel eerder openheid van zaken had kunnen geven, dan was hen een hoop gezeik bespaard gebleven.

EGG Side

Zaterdag weer voetballen. Uit naar Velsen tegen Telstar. Ook anoniem thuis op de bank te volgen. Wordt op FOX live uitgezonden. Wij zijn erbij 🙂

weetje

Vind het wel steeds raar dat alleen posetieve hier op 112 groesbeek staat en niet de andere berichten over achelles Beedje raar !!! Succes er mee

aan henk

inderdaad, en dit is pas 10% van wat er boven water is. denk je dat al de media het voor de grap plaatsen. kijk vanavond maar naar rtl 7 VI.

Lookkoek

Nee anonieme brieven moet je vooral heel serieus nemen. Er zijn mensen die bewust foute informatie lekken, liefst bij buurverenigingen. Die lopen helaas overal rond.
Weetje en Henk, misschien verliest Achilles morgen en dan is jullie dag weer goed.

adder onder het gras

ik had gelijk

Hans1
Zo, werk aan de winkel voor Omroep Gelderland, de Gelderlander, de Rabobank, VI, ach,eigenlijk alle media wel!! Iedereen heeft lekker sensatie lopen schoppen en heeft misgetrapt. Eerst maar eens alles rectificeren en excuses aanbieden. Dan die jurist bij de Rabobank en die radioverslaggever bij Gelderland maar eens ontslag op staande voet geven en vervolgens een goeie advocaat in de arm nemen wellicht. Kan me voorstellen dat dit niet zonder gevolgen blijft en er schadeclaims gaan volgen vanuit Derks als privépersoon en Achilles’29 als vereniging apart en dan hebben ze nog groot gelijk ook!! Konden het nog weleens extra grote kleedruimtes… Lees meer »
op het veld

einde van het verhaal:
* er is weer eens veel onzin de wereld in geholpen
* Achilles’29 speelt nog steeds betaald voetbal
* Ook het volgend jaar
* en het jaar daarop
* het halve dorp loopt nu weer met het schaamrood op de kaken.
* net zoals de afgelopen jaren.
* de spelers van het eerste van Achilles’29 ;laten nu ook weer de voeten spreken.
* net zoals de afgelopen jaren.

Veel succes morgen !!
alweer live te zien op TV
en…. dat kunnen er niet veel zeggen !!

de nachtboswachter.

HET was een storm in een glas water.

luuk

Zo morgen maar eens een krat bier halen, in de WINKEL. vanaf 16.30 fox kijken.

luuk

oja even kijken of doordikendun nu ook wat schrijft over achilles?op een ander forum weet hij geen raad om op achilles aftegeven

Ei -Kel

de Rabobank heeft werk aan de , WINKEL ,

Ei -Kel

en de fam. Arts moet naar de DOKTER !!!!!!!

Mensen ben toch bang dat er veel meer aan de hand is als wij denken.

luuk

wim vertel.ben benieuwd

de nachtboswachter.

denken mag

johan

Jammer dat de gemeente nu ook niet reageert .!!!!!
Heeft de heer !!!!!!! geen plezier dit weekend.

nannie

Pfft waar rook is is vuur , Te veel rook geweest , een voetballer gevraagd om de hypotheek van de heer derks over te nemen , een anonieme brief van een achilles fan met toch aannemelijke feiten die wel nog bewezen moeten worden , en sorry maar er staat nog steeds geen nieuwe kleedkamer daar, en waarom dan nog een openbare vergadering ???? en de bruin heeft geen aanbetaling ontvangen voor de kleedkamers , weet je waar dit alles op lijkt…….in een doofpot stoppen .

Gijs

Morgen half 5 op FOX ! Hoop geld binnen harken!

Peter

Nannie je hebt gelijk. Als je maar vaak genoeg roept dat niks aan de hand is geloven de mensen het misschien.

wpDiscuz