Germania wint verdiend van Luctor et Emergo

Germania heeft zondag een thuisoverwinning behaald op promovendus Luctor et Emergo. Als je naar de uitslag kijkt, zou je denken dat het moeizaam was maar op het veld was het overwicht van Germania echter overduidelijk. Kay Tassenaar zorge een kwartier voor het einde voor de 1-0.

Het grote manco was echter dat Germania al in de eerste helft verzuimde afstand te nemen. Het dichtste bij een doelpunt was de uitstekend spelende Brian Janssen die een verwoestend schot op de kruising liet landen. Deze actie had meer verdiend. Germania moest echter attent blijven bij de schaarse counters van Luctor. De ploeg uit Almelo was vlak voor rust dicht bij een voorsprong toen spits Mike Kerr enkele centimeters te kort kwam om in te tikken.

Na rust hetzelfde spelbeeld, Germania in de aanval en Luctor loerend op counters. Dave Kleijen, die prima speelde, was enkele malen dichtbij maar steeds was de goedspelende doelman van Luctor een sta-in-de-weg. In de 71e minuut eindelijk de voorsprong. Een slim genomen vrije trap bij de cornervlag door het duo Engin R en Boy van de Beek. Boy plantte de bal precies op het kopgrage hoofd van Kay Tassenaar die Germania verdiend op een voorsprong zette.

In de 81 minuut maakte Niek Temmink, die was ingevallen voor Oghuzan Ozturk, een prima kopdoelpunt maar om onduidelijke redenen werd dat afgekeurd. Temmink speelde overigens uitstekend en was voortdurend een gevaar voor de Luctor-achterhoede. De defensie van Germania moest attent blijven op de counters, maar alle verdedigers van de Groesbeekse ploeg hadden en prima dag.

Germania kreeg vlak voor tijd nog enkele goede kansen, voornamelijk door de sterke Dave Kleijen. Samenvattend: Germania speelde een prima wedstrijd, maar heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt door de prima gecreëerde kansen niet te benutten.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

GERMANIA VERDIEND GEWONNEN PROFICIAT.

stekkenberger

Klasse mannen van noord

willy

Gefeliciteerd

germaan

dit jaar draaien we mee maar wij denken aan een kampioenschap op noord

germaniafan

Hé germaan, doe ff normaal man, maf dat je daar bent. We hebben een vrij nieuwe en jonge ploeg. Laten we eerst eens kijken hoe de eerste tien wedstrijden verlopen. Je moet lekker van deze uitspraken doen, gaat de druk op de ploeg goed omhoog en kan men jouw straks weer hatelijk uitlachen.

treffers fan

ben het met germaniafan eens wacht tot maart april kijk hoe je dan staat en bekijk dan of je in mei kampioen wordt zou mooi zijn voor groesbeek

wpDiscuz