Voor Nederland unieke pilot gestart op Sportpark Zuid

Na een lange en zorgvuldige voorbereiding is op dinsdag 10 september de pilot Basis Opleiding Scheidsrechter (BOS) gestart.


Pilot van start. Foto en rechten: Ellen Janssen.

Voor niet ingewijden: de Basis Opleiding Scheidsrechter is een opleiding waarna je met voldoende ‘bagage’ aan de slag kunt bij de A- en B-junioren en senioren. Je kunt verenigings- of KNVB-scheidsrechter worden.

Na afloop van de seizoenafsluiting 2011-2012 met de scheidsrechters kwamen Henk Heijnen, Gijs van Hout, Stijn Heusschen en Peter Janssen al pratend en discussiërend tot de conclusie dat de BOS-opleiding (het logische vervolg op de cursus pupillenscheidsrechter) anders moest. Met meer praktijk, en met een startleeftijd vanaf 14 jaar (in plaats van 16 jaar). Daardoor zouden pupillenscheidsrechters sneller kunnen doorstromen naar het leiden van juniorenwedstrijden na ervaring te hebben opgedaan met het leiden van E- en F-pupillenwedstrijden.

Vervolgens is dit plan in hoofdlijnen op papier gezet en begon een lange periode van overleg met (en het overtuigen van) KNVB-officials uit Zeist en later Deventer. En zoals het spreekwoord zegt: de aanhouder wint!

Zo ook in dit geval: aan sv De Treffers werd toestemming gegeven om een voor Nederland unieke pilot BOS te mogen starten. Vanaf 14 jaar en met veel praktijk, precies zoals de bedoeling was. Na de belangstelling binnen en buiten onze vereniging te hebben gepolst kon op dinsdag 10 september dan ook worden gestart. Met als resultaat: maar liefst 28 cursisten van Beuningse Boys, Groesbeekse Boys, DVSG, Eendracht ’30 en De Treffers.

Op de foto’s zijn de cursisten met docenten Gijs van Hout en Stijn Heusschen hard aan het werk. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.


Foto’s: Ellen Janssen

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

KUNNEN ze al vroeg leren hoe het moet.en straks ook in gezet worden als grensrechter.

John

Je moet toch wat doen !!! Anders kom je helemaal niet meer in het nieuws !!!

Piet

Prachtig initiatief van De Treffers! Zou iedere lub moeten volgen, mes snijdt aan meerdere kanten.
De domme reacties hierboven laten we maar voor wat ze zijn, complimenten en ga er vooral mee door!!

de nachtboswachter

PIET de domme reacties hierboven.over dom gesproken lub.en als je goed op de hoogte bent er zijn meer clubs mee bezig.ook in groesbeek

Xander

@de nachtboswachter, wat is er mis met de reactie van Piet? Ik denk dat hij meer doelt op de reactie van John. Jou tweede reactie is nogal moeilijk te begrijpen, want wat schrijf je nou eigenlijk?

de nachtboswachter

XANDER als je goed leest.er zijn meer clubs mee bezig alleen de treffers heeft de primeur.die PIET zegt toch die domme reacties hier boven.maar ik voelde me aan gesproken maar neem aan dat het op JOHN slaat.met de reactie van piet is niks mis mee.

ikke

fout!
bij de treffers is de cursus, de deelnemers daaraan zijn al van andere clubs uit Groesbeek. DVSG, Groesbeekse Boys dat ik zeker weet!

Piet

Iedereen weet inmiddels toch wel dat De Treffers deze pilot gestart heeft. Dat nu andere clubs ook aansluiten is alleen maar goed.
Ik begrijp weinig van de reacties van de nachtboswachter, maar dat is niet alleen bij dit artikel zo…. Voegt nooit wat toe, alleen open deuren en zo…

Xander
@de boswachter, als je de volgende alinea nog eens leest: Zo ook in dit geval: aan sv De Treffers werd toestemming gegeven om een voor Nederland unieke pilot BOS te mogen starten. Vanaf 14 jaar en met veel praktijk, precies zoals de bedoeling was. Na de belangstelling binnen en buiten onze vereniging te hebben gepolst kon op dinsdag 10 september dan ook worden gestart. Met als resultaat: maar liefst 28 cursisten van Beuningse Boys, Groesbeekse Boys, DVSG, Eendracht ’30 en De Treffers. De cursus is bij De Treffers, maar iedereen van elke andere club mag hier aan deelnemen. Wees blij… Lees meer »
De Kuier.

Goed idee. Alleen werd er 25 jaar geleden al eens een cursus gegeven bij Rood Wit voor Gr.beekse clubs. Zelf aan deelgenomen. Veel kandidaten die nu nog wekelijks hun partijtje fluiten.

Treffersfan

Hoe kunnen de Nachtboswachter en John hier in hemelsnaam negatief op reageren. Dan moet je toch wel heel gefrustreerd zijn!

de nachtboswachter

TREFFERSFAN EN PIET EN XANDER ik reageer niet negatief als je goed leest.de cursus bestaat al heel lang.alleen men geeft er een nieuwen naam aan.alleen men kan er nu vanaf 14 jaar mee beginen. vandaar het uniek voor nederland is.en laat een iedereen in zijn waarden.

John

Je moet toch wat ??? Nergens gelezen !! dat roodwit er al 25 jaar geleden mee begonnen is en dat de treffers dit ook heeft opgepakt !! Dus eigenlijk niets nieuws ??? Maar je kunt schrijven wat je wilt ,hebben we met de kermis gezien dan is het zo verwijderd ?

willie

John wat ben jij een zielig figuur zeg.

De Kuier.

John, nog kermis in de bol. Gele kaart!

Hans1

Al 14 reacties en nog steeds geen onvertogen woord vanaf de Heikant!! Kijk, zo hoort het!! Hopelijk ook andersom indien van toepassing?

Paul

Volgens mij leest een aantal van jullie het artikel niet goed.
Er staat toch duidelijk dat er een andere startleeftijd is dan de gewone BOS en dat er een plan (lesplan?) op hoofdlijnen op papier is gezet. Het gaat dus duidelijk om een andere BOS, dan gegeven bij Rood Wit en (recent) bij Achilles’29

John

Heel duidelijk Paul. ,! .?? Toch een andere BOS zo zo ???

Xander

John, volgens mij heb jij echt niet veel beters te doen..

Eekhoorn

BOS, dat is toch met die bomen en zo.

wpDiscuz