Germania speelt gelijk tegen AWC

Germania heeft in de uitwedstrijd tegen AWC gelijkgespeeld (1-1). Na een ruststand van 0-1 kreeg AWC in de blessuretijd een penalty toegekend die werd benut. Hierdoor kreeg de wedstrijd de uitslag die, gezien het spelbeeld, ook rechtvaardig was.

Germania zette in de beginfase AWC direct vast op eigen helft door de opbouw in een vroegtijdig stadium te storen. Dat leverde enkele kleine mogelijkheden op maar leidde niet tot een Groesbeekse voorsprong. In de 12e minuut werd Luke Mulders binnen de beruchte lijnen vastgehouden maar de warrig leidende scheidsrechter zag er geen strafschop in.

Germania kwam in de 40e minuut op voorsprong toen Dave Kleijnen op de rand van de 16m lijn prima wegdraaide van zijn tegenstander en met een hard laag schot Germania op een voorsprong zette. Een minuut later zag Brian Janssen prima dat de Wijchense doelman de Koning te ver voor zijn doel stond en hij verstuurde een prachtige lob die nog maar net tot corner kon worden verwerkt. De rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong voor Germania.

Na rust een aanvallender AWC dat nadrukkelijker dan voor rust de aanval zocht. Bart van De Beel moest enkele malen handelend optreden bij gevaarlijke voorzetten van de Wijchenaren. In de 61e minuut soleerde Brian Janssen door het centrum van de defensie van AWC, maar hij kon op het laatste moment worden gestuit. Germania kreeg in de counter nog enkele mogelijkheden door Niek Temmink en de voor Ergin Er ingevallen Michel Gielis.

De tweede helft kenmerkte zich vooral door veel overtredingen over en weer en veel blessurebehandelingen. Mede daardoor liet de scheidsrechter een behoorlijke tijd naspelen. Bij een van de laatste Wijchense aanval werd door Juul Loeffen een overtreding gemaakt binnen de lijnen en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Bart van de Beek raakte de ingeschoten penalty nog aan maar onvoldoende om de gelijkmaker te kunnen voorkomen.

Zo eindigende deze spannende wedstrijd in een gelijkspel, een resultaat waarmee beide ploegen konden leven. Jammer was de scheidsrechter in deze toch niet onsportieve wedstrijd het nodig vond 10 gele kaarten te trekken.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
germaan

eerste helft was best goed maar de tweede helft was echt slecht terecht 1 punt

wpDiscuz