Achilles ’29 bekert verder ten koste van HSC ’21

Achilles ’29 heeft zich dinsdagavond eenvoudig voor de derde ronde van de KNVB-beker geplaatst. De witzwarten waren in eigen huis met 5-1 te sterk voor topklasser HSC ’21.

Freek Thoone zette de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong. Na een halfuur spelen werd de marge door een goed schot van Twan Smits verdubbeld. Met de 2-0 stand op het scorebord gingen beide ploegen rusten.

Achilles ’29 was veel sterker dan de uitploeg en wist na 68 minuten opnieuw toe te slaan. Invaller Raja Boean scoorde op aangeven van Thijs Hendriks het derde Groesbeekse doelpunt van de avond. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist. HSC ’21-speler Stef Ottink deed een kwartier voor tijd nog iets terug en de thuisploeg had het hierna even moeilijk.

Voor problemen zorgde dit echter niet, want Achilles ’29-aanvaller Frank Hol schroefde de score vijf minuten voor tijd, wederom op aangeven van Hendriks, op naar 4-1. Daniel van Straaten maakte er in de laatste minuut nog 5-1 van.

Donderdag komt een andere Groesbeekse ploeg in actie. Om 20:00 uur speelt De Treffers tegen EVV. Deze bekerwedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Zuid in Groesbeek. Later die avond wordt tevens de loting voor de derde ronde verricht.

Compleet programma tweede ronde KNVB-beker 2013-2014

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten



Tags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 54 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat mooi gedaan 🙂

VI nog gezien……

Maatje te groot. Donderdag in ieder geval in de viskom voor de loting

Hans1

Nee, hoezo? Had Derksen over deze overwinning dan ook iets te zeiken?

henk h

achilles en Harrie derks, beide gefeliciteerd.
Fijne verjaardag nog.

de.nachtboswachter.

PROFICIAT mooien overwinning

Theo

Nogmaals gezien de uitslag gisteren !! is Achilles de topklasse op het juiste moment te gaan verlaten !!! Achilles was mettwee vingers in de neus kampioen geworden in de top klasse. Dus .????? Of is Hsc 21 weer geen ?????topper in de topklasse ???

luuk

goede overwinning.verschil is toch wel groot tussen topklasse en jp.

Sunweb

Bedankt Harry.

Treffersfan

Prima overwinning. Gefeliciteerd! 5-1 doet anders vermoeden, maar het verschil was nu ook weer niet zo groot. En ja, Achilles zou waarschijnlijk weer kampioen zijn geworden in de Topklasse. Niemand die het zal ontkennen. En dan had je begin mei weer een geweldig feest kunnen vieren. Maar nu dus niet. En volgend seizoen weer niet. JL leuk? Ik weet het niet. Maar misschien winnen ze wel de KNVB-beker 😉

Achillessupporter
Natuurlijk was Achilles een grote kanshebber geweest voor de titel in de topklasse. Daar mag je van uitgaan met deze selectie. Helaas, met de nadruk op helaas, spelen we momenteel in de jl. Ik moet eerlijk bekennen dat dit niveau momenteel te hoog is met deze trainingsarbeid. Tevens vind ik dat de sfeer binnen de club er niet leuker op is geworden. Er zijn veel supporters op verschillende manieren nu minder betrokken bij de club omdat de dorpscultuur er wat afgaat. Dit is in de veranderingen goed te zien. Busrit naar uitwedstrijden, partner van Achilleslid mag niet meer gratis beginnen… Lees meer »
echte Achillessupporter

@Achillesupporter. je ben een nepsupporter.

@Achillessupporter: misschien de sfeer binnen de club meer te maken heeft met de negatieve media-aandacht en alle commotie dan met de jupiler league….en ja sommige dingen moeten nu iets officiëler geregeld worden,da’s soms jammer, maar wel begrijeplijk.
@Treffersfan: anders dan de nederlagen doen vermoeden is het verschil tussen Achilles en de andere JL-clubs nu ook weer niet zo groot…

Treffersfan

@H., Goede opmerking. Heb ik ook geconstateerd. Maar ik denk dat @Achillessupporter ‘de spijker op z’n kop slaat’. Buiten dat – of misschien door dat de sportieve prestaties tegen vallen, hoor ik vele supporters klagen over deze stap. En dan doet al die negatieve berichtgeving ook al geen goed. Maar benader het positief: Achilles is een ronde verder in de KNVB-beker!

Hans1
Duidelijke cijfers op een prima overwinning. Het verschil was aanzienlijk al had HSC’21 zeker kansen om te scoren. Op die momenten, die in elke wedstrijd in elke ploeg gebeuren, liet de Haan zien dat hij wel degelijk de juiste keus is op doel. Daarvoor staat een doelman er. Op enkele momenten na was Achilles’29 de gehele wedstrijd heer en meester. Dat leverde niet altijd het beste voetbal op maar HSC’21 was individueel, technisch, tactisch en fysiek niet opgewassen tegen Achilles’29. Wat in de Jupiler League vooralsnog niet tot veel overwinningen wil leiden is voor de Topklasse een maatje te groot… Lees meer »
Treffersfan

@Hans1, Het zijn niet alleen de sportieve prestaties die een overstap rechtvaardigen. Maar ook de (ik noem het) volwassenheid van de club: accommodatie, bestuurlijke organisatie, jeugdbeleid, regionaal draagvlak, financiele huishouding(!), etc. En die rechtvaardigen die overstap niet. Veendam, AGOVV zijn niet opgehouden te bestaan omdat het eerste elftal niet goed genoeg presteerde.

Hans1

Klopt, alleen heeft Achilles’29 altijd de mogelijkheid om terug te keren naar de Topklasse als dit te hoog gegrepen blijkt te zijn.
Dat de KNVB dit allemaal toestaat is niet aan Achilles’29 en als men dit niet op orde heeft na 2 seizoenen dan zal men ook die stap terug moeten zetten, terecht! Dat zijn dan ook de eisen die op tafel liggen en daar moet aan voldaan worden.
Evengoed is het nu een mooi avontuur om te kunnen bekijken of het qua voetbal in ieder geval zou kunnen toch?

Helemaal waar Hans1….
De topklasse is een paar jaar geleden om deze reden in het leven geroepen, iedere club wist dat dat niet het eindstation was. En vroeg of laat wordt promotie bij kampioenschap misschien wel gewoon verplicht….Achilles was het sportief verplicht dit te proberen (of daar dan ook nog financiële redenen meespelen of niet). En dan hebben we misschien geen kampioensfeest in mei, er moet ook uitdaging blijven….

Nog een keer deze club hoort niet in de JL . Dit is gewoon een amateur clubje dat een paar jaar koste wat het kost redelijk gepresteerd heeft. Grootste blunder die de KNVB ooit gemaakt heeft.

Hans1

@H1
Ik zie aan je reactie dat het voor jou nog steeds niet duidelijk is dat het om een Pilot gaat.
Dat dat ‘gewone amateurclubje’ “redelijk” ( haha) heeft gepresteerd in jouw ogen is wel een héél duidelijk teken van je frustratie en hekel aan Achilles’29

wpDiscuz