Raad akkoord: Achilles ’29 krijgt tot 1 november

Achilles ’29 krijgt tot 1 november 2013 uitstel om een realisatieplan voor de bouw van acht kleedkamers dat door de gemeente wordt goedgekeurd in te dienen. De raad ging hier donderdagavond in meerderheid mee akkoord.

logo Achilles'29 (transparant)

Eerste verzoek in 2004

Vanaf 2004 zijn er door de club verzoeken ingediend voor een subsidie om de kleedkamers te vervangen. Die verkeerden toen al in een slechte staat. In totaal heeft Achilles ’29 een subsidie van € 370.087,40 (€ 186.187,40 in 2006 en € 183.900,00 in 2010) ontvangen. Nieuwe kleedkamers zijn er echter nog niet op het sportpark van de Groesbeekse Jupiler League-club te zien.

Twijfel over huidig subsidiebeleid

Er was donderdagavond in de raad vooral twijfel over de huidige subsidieverordening. Het systeem is volgens Mechteld ten Doesschate (VVD) niet waterdicht. Aan de huidige verordening hoeft volgens wethouder Pim Spaan vooralsnog niet gesleuteld te worden, omdat dit als een incident wordt gezien. Meerdere fracties vinden de controle op subsidies niet goed en willen dat hier verandering in komt.

Sociaal Groesbeek wil dat het subsidiebeleid voor iedereen gelijk is. De partij komt daar in een later stadium op terug. Frits Ankringa (GroenLinks): “Alle sportverenigingen moeten met nota’s en papieren naar het gemeentehuis komen. Zo ging het in het begin ook bij Achilles. Het college besloot vervolgens om periodiek subsidie te verstrekken bij Achilles. Waarom?”. PvdA-fractievoorzitter Martijn Schmiermann noemde de hele situatie en de ophef die ontstaan is “niet goed voor de club en de gemeente”.

Openstaand bedrag teruggestort

Vorige week is er een aangetekende brief naar Achilles ’29 gestuurd. Daarin stond dat de club een gedeelte van de subsidie, € 190.000,-, binnen korte tijd terug moest storten naar de gemeente. Het geld zou volgens de geruchten verdwenen zijn, maar Achilles ’29 heeft in een eerder stadium al laten weten dat dit geld nog op een spaarrekening staat. Het terugstorten is inmiddels dan ook gebeurd.

Hoe dan ook nieuwe kleedkamers

Mocht Achilles ’29, dat al met Ballast Nedam in gesprek is over nieuwbouw, op 1 november nog steeds geen goed plan hebben, dan wil de raad mogelijkheden onderzoeken om de nieuwe kleedkamers hoe dan ook te realiseren. “Dat verdient de club”, werd er gezegd. Achilles ’29 moet de subsidie wel volledig terugbetalen, omdat de club dan een wanprestatie pleegt.

Achilles ’29-soap

De Groesbeekse ploeg ligt in de media al een tijdje onder vuur. Omroep Gelderland en Voetbal International spreken zelfs al van een mogelijk faillissement. Dit alles door de persoonlijke financiële problemen van voorzitter Harrie Derks. Hij heeft echter aangegeven dat de club zelf gezond is.

Het debat was donderdagavond op aandringen van GroenLinks en VVD openbaar en is hieronder terug te luisteren. Vanuit het Achilles ’29-kamp was er tijdens het debat niemand aanwezig.

Informatienota subsidie kleedkamers “zaak Achilles ’29” (.PDF-bestand)
Aanvullende brief “zaak Achilles ’29” (.PDF-bestand)

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Kunnen die gasten niet thuis omkleden!

luuk

zo,kom maar met sorry te zeggen. het is nu wel duidelijk waar het geld is. jammer voor jullie .hier op de man spelen en dan zelf voor l…l staan,prachtig, HET ONVERWOESTBARE ACHILLES 29

Lookkoek

@Luuk
Nodig niet uit tot weer een dramatisch hoog aantal reacties waarin voetballiefhebbers, uiteindelijk allemaal Groesbekers, elkaar te kakken zetten. Eind goed al goed maar zover is het nog niet maar komt het naar verwachting wel.

luuk

Gaat mij erom,dat ze op alles zitten tezeiken.mensen persoonlijk aanvallen.,onwaarheden hier opzetten.alles denken teweten.maar niks weten.alles doen om achilles aftezeiken.en nu gewoon die mond dicht houden.en met je eigen club bezig zijn.

de.nachtboswachter.

LAAT een ieder in zijn waarde.

Er wordt voorgesteld om nooit meer over te stappen op periodieke subsidie afgiften. Tuurlijk, maar deze keuze van b&w kwam wel heel goed uit omdat ze anders een paar miljoen aan bonnetjes van stichting Nijerf moesten controleren.
Kan trouwens nog steeds.

Luuk, andersom gebeur(t/de) het net zo. Dus ja… verwacht geen excuses. Daarnaast roep jij net zo goed dingen waar je geen verstand van hebt? Was te verwachten dat het in een doofpotje word gestopt, zoals ik eerder zei is dat waarschijnlijk ook het beste. Ondertussen verandert de jupiler league in een drama competitie, maarja dat doet de eredivisie ook, en de topklasse is nooit een competitie geweest. En het komt allemaal maar door een ding, geld. En laat daar nou net al het nieuws rondom achilles over gaan. Bij de wedstrijdverslagen staan 50-70 reacties, 3 daarvan zijn felicitaties de rest… Lees meer »
Theo

De beker wel ??

luuk

Vervelend he,als andere alles denken teweten.dat bedoel ik.boodschap over gekomen.je zegt verwacht geen excuses.ook haatzaaier.jammer voor je

@ Luukie

Denk je dat Vi even alles uit de duim zuigt. Die zijn er misschien al weken of maanden mee bezig het uit te zoeken. Je kunt ook toegeven dat het gewoon over is. Dit is ook pas het topje van de olieberg. Ik werd vorig jaar al belachelijk gemaakt dat er niks klopte van (belasting) schulden dit en dat, wie krijgt er langzaam gelijk. it’s my. mede mogelijk gemaakt door de fam derks. Bedankt Harry

De Kurf
Ke ke ke wa un zooitje…..ik hoop dat voor de club alles oke komt maar wat mij stoort is: De Treffers een geweldige accommodatie Achilles 3 ton voor nieuwe kleedkamer e.d. van gemeenschapsgeld, subsidie zeggen ze dan ien da gemintehuus, allemaal prima. Terwijl de korfbalclub een paar jaar terug zelf de overbodige verlichting van de Treffers kreeg en zelf moest betalen en ook voor installatie moest dit kleine clubje zelf betalen, 5000 euro voor zo;n kleine club is een groot bedrag, die de leden zelf bij elkaar hebben gespaard. En de tonnen worden zomaar aan die grote clubs gegeven met… Lees meer »
golddigger

Die beerput van Nijerf/Puryn/De Treffers/gemeente (lees: Thijssen) komt nog open, wees niet bang. De putdeksel is geduldig…..

Frank
toch knap dat in een artikel over Achilles`29 de reacties gaan over De Treffers..? Achilles`29 komt in het verhaal rondom de subsidie e.d. goed weg want ze hebben blijkbaar €190.000 teruggestort. Nu is het een kwestie van goed beleid voeren en op korte termijn plannen overleggen waaruit blijkt dat ze ook daadwerkelijk iets willen. Feit blijft dat ze dit hebben nagelaten, die plannen hadden al lang en breed gerealiseerd kunnen zijn. Ondanks het faillisement van een lokale ondernemer hadden zij sneller kunnen handelen door een andere partij te benaderen. Wat er onder de groene zoden gestopt wordt hoef ik allemaal… Lees meer »
Xander

golddigger, en jij komt dan uit die put gekropen zodat je eindelijk iets meekrijgt van wat er daadwerkelijk speelt?

Geer Schoonderwoerd

Slechte waarneming van degroesbeek.nl Er waren wel degelijk Achilles mensen aanwezig in de raadszaal. Echter heel verstandig van het bestuur van Achilles om niet te komen en dus geen gebruik te maken van haar spreekrecht. De aasgieren (pers) lagen in grote getalen op de loer en hadden waarschijnlijk spektakel verwacht. In zo’n geval kun je maar beter weg blijven. Er is al genoeg onzin de wereld ingegaan. De meeste mensen horen en lezen toch maar alleen datgene wat ze graag willen horen en lezen.

Hans1

En Derksen maar roepen op de tv dat dat geld weg is!! Morgen zal ie wel roepen dat ze naar alle waarschijnlijkheid een geldschieter hebben gevonden die het geld heeft overgemaakt naar de gemeente om z’n eigen uitspraken niet te hoeven rectificeren?
@Xander
Goldigger schrijft geen onzin want dat is inmiddels een publiekelijk geheim

www.hanspeters.eu

Ik heb Derksen voor een kort moment aangehaald. Hij is eigenlijk de slijtage van mijn toetsen niet waard. In tegenstelling tot Geert had ik wel bestuursleden en wat meer leden verwacht. Verder vind ik het netjes dat er toch bestemming Achilles aan gegeven wordt, voor de rest heb ik niet de afwaardering van bouwgrond, niet de onnavolgbare starterskredieten en niet de subsidie aan de wijnfeesten benoemd. Ik heb inderdaad het gehad over een transparant subsidiebeleid en op het einde een mogelijke spraakvergissing van de wethouder gecorrigeerd.

Hans1

Ben het niet met je eens en wel met Geer.
Wat had Achilles’29 dan nog te vertellen of te vragen? De Gemeente was aan het woord en heeft het gehad over alle dingen die al besproken en helder waren sinds 2 weken.
Overigens kan alles wat je zegt tegen je worden gebruikt en dat hoeft er niet ook nog bij. Alle overige uitspraken en berichtgevingen zijn voor rekening van de schrijver/spreker en laat die maar gissen. Dat zal bij verkeerde berichtgeving en valse beschuldigingen altijd eerder in het voordeel van Achilles’29 gaan werken ipv tegen ze.

Rt El Zeven

Vanavond Achilles 29 uitgebreid bij VI!!!!!!!!!!!!

27 september 2013 aanvang 20.30 uur

Frank

ja, inderdaad uitgebreid Achilles`29 besproken…zucht..

wpDiscuz