[Update] Groesbeker Cillessen houdt nul tegen Turkije

De Groesbeekse doelman Jasper Cillessen (24) begint vanavond onder de lat bij het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Turkije. Dit is dinsdagavond bekend geworden. Hij vervangt de geblesseerde Michel Vorm die last heeft van zijn pols.

Voor Cillessen is het zijn tweede wedstrijd voor Oranje. In juni debuteerde hij al in de oefeninterland tegen Indonesie. De sluitpost van Ajax nam enkele weken geleden het stokje van Kenneth Vermeer over als eerste doelman bij de Amsterdammers. Vermeer verkeerde in een slechte vorm, waardoor Cillessen een kans kreeg.

De wedstrijd begint om 20:00 uur in Instanbul. Nederland is al geplaatst voor het WK 2014, Turkije kan nog tweede worden in de poule.

Update 15-10-2013, 21:50 uur
Het Nederlands elftal heeft dinsdag het laatste WK-kwalificatieduel met 0-2 gewonnen. Cillessen keepte een goede wedstrijd en maakte in de tweede helft één geweldige redding. Het Groesbeekse talent wist de nul te houden en zijn optreden zorgde voor veel positieve reacties op onder andere Facebook en Twitter.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

succes jasper 🙂

willie

trots op jasper

Akkie

…en wat doet ie het goed nie!! En dat zeg ik: als Groesbeekse half Turkse hahahaha Toch meer een oranje dan rooi hart hihihi

nachtboswachter

BESTE doelman holland jasper

hupkedrie

Klasse gekeept en zoals altijd een goede en nuchtere instelling/analyse achteraf.
Als het zo door gaat met Jasper kan het nog wel eens snel gaan.

Jasper gefeliciteerd met je “echte” debuut !!!!!

nachtboswachter

EEN KLASSE EN ZEER GOED GEKEEPT OP NAAR HET WK 2014

de slager

goed gedaan jongen top.
ik hoor hier op het forum 2 jaar geleden nog veel reacties
van dom dat hij bij nec weggaat of alleen om het geld.
zo dat soort mensen heeft hij nu toch wel de mond gesnoerd.
denk dat hij toen de beste keuze gemaakt heeft van zij leven

Nee dat heeft hij helemaal niet. Hij heeft puur het geluk gehad (waar uiteraard niks mis mee is, beetje geluk moet je hebben) dat Vermeer zwaar uit vorm is geraakt en de 1e keeper van het NL elftal geblesseerd is. Dit heeft totaal niks met keuzes te maken. Als Vermeer niet was gaan stuntelen was Cillessen er bij Ajax nooit aan gekomen en was hij ook niet geselecteerd geweest voor het NL elftal. Begrijp me niet verkeerd, het is voor Cillessen natuurlijk geweldig. Het is een geweldige keeper en ik hoop dat hij nog ver komt. Maar ik word onderhand… Lees meer »
Bruukse vojer

Genieten als je zo’n jongen voor de camera ziet naar afloop van de wedstrijd!! Zelf afgedwongen door geduldig te blijven en er toch alles uit te halen!! Top!!!!!

Natuurlijk was hij niet geselecteerd geweest als Vermeer niet zou grabbelen, maar Vermeer grabbelt wel. Dus Cillessen is beter en wordt geselecteerd. Dat is geen geluk, dat is klasse!

LKW, hoe is van de Sar ooit in Ajax 1 en het Nederlandse elftal gekomen?
Menzo was uit vorm.
Cillessen bewaard de rust en gaat uit van zijn eigen kracht!!
In een elftal heb je maar 1 keeper en je moet verwachten dat wanneer je van NEC komt je gelijk in het eerste van Ajax zult komen. Dat is een proces en een keeper heeft tijd genoeg.

En wat dan als hij voor het geld kiest?? Ik wilde dat ik de keuze had.

ik als turk uit groesbeek…blij voor jasper hoop dat nl met hem finale haalt

je moet verwachten dat wanneer je van NEC komt je gelijk in het eerste van Ajax zult komen? Ja dat klinkt vrij logisch inderdaad. Dan denk ik dat ik ook maar overstap van Zuid naar de Goffert en dan naar de Arena. Valt binnen de verwachtingen toch? Kel schei toch uit.

Reactie, kant noch wal, juustem.

randje - 16

L K W Jij snapt er geen zak van.

willie

L K W schei toch uit man betweter, jasper geweldig jonge proficiat

Bruukse vojer

LKW heeft waarschijnlijk zelf nooit hoger gespeeld dan het 18e van Treffers!

Johan derksen

Germania levert Jantje peters,de Treffers jasper cillessen,zo zie je maar waar de beste voetballers vandaan komen,van Noord en Zuid.

Bart

Als je er niet tegen kan, lees het dan niet

John

Johan Derksen. .? Dat Jantje van germania komt !! En jasper van de treffers ! En waarom is jantje weer bij de treffers terrecht gekomen !! Ik denk om met een gratis sigaar ,!!! wel een goeie natuurlijk !! Lekker tussen de rest op het balkon naar de treffers te kijken !!! ook gratis natuurlijk ! Gratis gratis dan komt jantje graag langs ???.p.s en een paar euries toe natuurlijk

stekkenberger

Heb je het daar nog moeilijk mee,wat hij 25 jaar geleden besloten heeft,zou je je eigen een keer overheen moeten zetten.

wpDiscuz