Germania doet zichzelf tekort

Germania heeft zichzelf in de uitwedstrijd tegen Presikhaaf tekort gedaan. Tegen de trotse koploper van de eerste klasse speelde Germania een prima wedstrijd maar verzuimde de ploeg van Willie Willems dit te belonen met een overwinning: 1-1.

Er werden diverse uitstekende kansen gemist, vooral in de eerste helft was men 3 keer erg dicht bij een doelpunt. De wedstrijd werd gespeeld op een met bladeren bedekt veld waaronder het kunstgras nauwelijks zichtbaar was. Germania kreeg al in de 1e minuut de beste kans toen Boy ven de Beek de snelle Niek Temmink wegstuurde. Niek kwam oog in oog te staan met de doelman van de Arnhemmers maar mikte net naast het doel. Enkele minuten later was het Kay Tassenaar die na een vrije trap hoog boven de Arnhemse verdedigers uit sprong en prima inkopte, maar helaas net over.

Na ongeveer een half uur kreeg Germania enkele corners te nemen en uit een daarvan scoorde Kay Tassenaar met het hoofd. De prima door Brian Janssen ingedraaide bal werd door Kay prima in de hoek gekopt. Germania leidde verdiend met 0-1. In de 38e minuut had Rik van de Langenberg Germania op een 0-2 voorsprong kunnen brengen maar zijn inzet belandde helaas voor alles wat Germania was, net naast.

Zoals zo vaak, slaat de tegenstander toe als je zelf je kansen niet verzilverd. Zo ook nu. Na een snelle countyer werd de bal vanaf de rechterkant voorgezet en door de Arnhemse spits onhoudbaar voor Kevin de Bruijn ingeschoten. Kevin was Bart van de Beek komen vervangen die teveel last kreeg van zijn bovenbeen. Vlak voor rust belandde nog een vrije trap van Boy van de Beek tegen de paal en even later haalde Tom Jochoms verwoestend uit maar ook nu ging de bal weer net over.

Na rust speelde Presikhaaf vaker de lange bal terwijl Germania loerde op uitbraken via de snelle Niek Temmink en Rik van de Langenberg. In de 58e minuut kreeg Rik op deze manier een prima mogelijkheid Germania weer op voorsprong te schieten maar ook deze keer had hij weinig geluk bij zijn afronding. Enkele minuten later moest Kevin de Bruijn zich enorm strekken bij een prachtig genomen vrije trap van Presikhaaf. Vlak daarna had een slim lobje van Boy van de Beek ook een beter lot verdiend.

In de 75e minuut werd de rechtsback van Presikhaaf uit het veld gestuurd na een charge op Engin Er. Engin moest zich laten vervangen door Michel Gielis en Michel kreeg in de allerlaatste minuut van de wedstrijd de kans om alsnog de overwinning voor Germania veilig te stellen. Alleen voor de Arnhemse doelman wist hij deze kans helaas niet te verzilveren zodat de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Samenvattend: Een prima gespeelde wedstrijd waarin Germania zichzelf niet heeft beloond door teveel kansen onbenut te laten. Presikhaaf kreeg 1 echte kans en die werd meteen verzilverd. Maar dat is dan waarschijnlijk het geluk dat je als koploper nou eenmaal vaak hebt.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

VOLGENDE keer beter en de kansen beter uit spelen SUCCES.

stekkenberger

jammer goed gevoetbald,blijf zo doorgaan,dan komt het allemaal goed.

wpDiscuz