Zevenklapper AZ tegen Achilles ’29

Achilles ’29 is woensdagavond uitgeschakeld in de KNVB-beker. De Groesbeekse Jupiler League-ploeg was in de derde ronde kansloos tegen AZ: 7-0.

Al na vier minuten was het raak, nadat Denni Avdic profiteerde van een fout in de Achilles ’29-defensie. Na 22 minuten viel het tweede doelpunt van de wedstrijd; Ridgeciano Haps was trefzeker. Hierna volgden de doelpunten elkaar snel op. Jeffrey Gouweleeuw en opnieuw Avdic zorgden ervoor dat het na een halfuur spelen al 4-0 stond. Gescoord werd er tot aan de thee niet meer.

Direct na rust tike Fernando Lewis de bal in de touwen en een afstraffing leek in de maak. Diezelfde Lewis scoorde na iets minder dan één uur spelen op aangeven van Willie Overtoom de 6-0. AZ-speler Steven Berghuis, goed voor meerdere assists, zag zijn vrije trap na 64 minuten spelen net over het doel gaan.

De ploeg uit Alkmaar kreeg via Haps, Berghuis en Avdic in de laatste twintig minuten nog wel enkele kansen om de score flink uit te breiden, maar het vizier stond niet meer op scherp. De zevenklapper werd in de slotminuten nog wel volmaakt door debutant Joris van Overeem.

In januari 2009 kwamen de twee ploegen elkaar ook al tegen in bekerverband. Het ging toen om een plek in de kwartfinales en de wedstrijd werd toen eenvoudig door AZ gewonnen: 3-0.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 35 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
gruusbek

wel hard gewerkt!

henk h

in de tijd dat ze nog een Topklasser waren was de uitslag beter.” minder slecht ”
Natuurlijk ook jammer dat ze deze wedstrijd niet thuis waren geloot, dan nu in een leeg stadion te spelen. Maarja volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen.

Maar proberen in de competitie punten halen.

John

Als je geen geld hebt ! kun je ook geen Mercedes rijden !,! Te groot verschil van topklasse naar top Eredivisie !! Schilt vele miljoenen

de nachtboswachter

GEWOON door gaan en in de COMPETITIE de nodige punten mee pakken.

Treffersfan

En als je geen Ferrari hebt, moet je ook niet mee willen doen aan een grand prix.

Lookkoek

@Treffersfan
Dan had Achilles dus thuis bewust van HSC’21 moeten verliezen? De Treffers deed aan hetzelfde bekertoernooi, de gran prix, mee als ik het goed heb. We hebben het hier toch over de zevenklapper van gisterenavond of lees ik de kop niet goed?

Treffersfan

@Lookkoek,
Daar heb je best een punt. Maar ik word er een beetje moe van dat bij elke nederlaag weer wordt geroepen dat het allemaal heel logisch is omdat de tegenstanders nu eenmaal veel meer geld te besteden hebben. Natuurlijk is dat zo, maar dat had Achilles in de Topklasse ook. Daar hadden zij veruit het hoogste spelersbudget. Daar zeurden wij (De Treffers) of al die andere Topklassers toch ook niet wekelijks over. Dat wilde ik er mee zeggen.

Hans1

Treffersfan is inmiddels een “meester” geworden in het iets maken wat er NIET is. Ook nu weer heeft er NIEMAND met een woord gerept over hoe logisch het is vanwege de financiele mogelijkheden bij de tegenstanders? Nou wordt ie daar moe van maar misschien moet ie eens gaan nadenken voor ie wat schrijft.
Overigens heeft hij totaal geen inzage gehad in het budget van Achilles’29 dus om te roepen dat zij het grootste spelersbudget hadden is gissen!
Dat er niet wekelijks over werd gezeurd dat klopt wel, dat was namelijk dagelijks!!!!!

Groesbeker

@ Hans1, met alle respect maar jij bent hier een behoorlijke betweter hoor. Je hebt wat aan te merken op de reactie van een ander persoon hier maar vervolgens kom je met een heel verhaal over wat jouw mening over hem is. Beetje onhandig, soms is spreken zilver en zwijgen goud maar dat moet je willen, kunnen en begrijpen.

Treffersfan

@Hans, Lees de reactie van John voordat je weer ‘los gaat’!

Hans1
Beste Groesbeker, Betweterigheid wil zeggen dat ik dan wel zou weten hoe het zit? Dat is in dit geval niet zo want ook ik weet niet wat het budget van Achilles’29 was/is. Dus ook voor mij is het gissen. Dat ik mijn mening over Treffersfan hier etaleer heeft niet alleen met zijn reactie van deze keer te maken maar met zijn reacties over het algemeen. Er is nog nooit een positief woord door hem geschreven over Achilles maar ojee als je aan Treffers komt!!! Dat ik dan hier mijn verontwaardiging uitspreek over iemand die, als we het over respect hebben,… Lees meer »

Jammer 🙁

kereltje

Ik vind dat iedereen recht heeft op mijn mening !!

kampioen van de armoe

@ treffersfan / @ Hans1
het gaat niet alleen om het budget, maar zekers ook aan slim inkopen. Ik weet niet wie vorig jaat het grootste budget had in de topklasse en ik weet ook niet wie dit jaar het grootste budget in de topklasse heeft. Wat ik wel uit diverse publikaties weet is dat er dit jaar een aantal clubs het met fors minder moeten doen. (Lienden, WKE, Haaglandia. enz.)

Oliedom

Achillesleden zouden zich af moeten vragen of het nu een promotie was naar da Jupilerleague of dat ze samen met nog enkele andere clubs zijn toegevoegd als kanonnenvlees. Groesbeeks voetbal stond altijd bekend als dat we in staat waren op eigen kracht doelen te bereiken. Deze overstap leek geweldig, maar is geweldadig. Hiermee help je het Groesbeekse voetbalgevoel eerder mee om zeep als dat je het naar een hoger plan tilt!

Hans1

Over oliedom gesproken zeg!!!! Achilles is niet gepromoveerd . Het is een PILOT! Bovendien had je zo niet gereageerd als het wel goed was gegaan tot nu toe.

Hans1

Achilles doet het trouwens helemaal op eigen kracht ook! Welk Groesbeeks voetbalgevoel jij bedoeld is me onduidelijk want dat zie ik hier niet echt terug op de site qua reacties.

Gijp

Jongens het gaat hier over AZ-Achilles ’29!! Niet over de overstap naar de jupiler leage of wat er wel goed of niet goed is. Kijk allemaal naar je eigen clubje en probeer dan maar eens te bereiken wat dat clubje aan de cranenburgsestraat bereikt heeft de afgelopen 5 jaar. Jammer dat het nu wat minder gaat maar er genieten er veel van in t dorpje!!

Lookkoek
@Treffersfan Mag ik weten waar jij de stukken leest die geschreven worden na een nederlaag dat het aan de financiële verhoudingen ligt. In de stukken die ik lees in de Gelderlander en op de Groesbeek gaat het steeds om het speltechnische verhaal. Verder vind ik het niet correct me te mengen in het het wel en wee van andere clubs. Dus als eerder al eens geschreven zul je van mij geen reactie lezen onder stukken van jouw club. Dat getuigt immers van weinig respect. Daar denkt duidelijk niet iedereen hetzelfde over. En als het nou soms ook nog eens positieve… Lees meer »
Harm

Gijp dat is een nood sprong

wpDiscuz