Nederlaag Achilles ’29 tegen FC Volendam

FC Volendam heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Achilles ’29 gewonnen. In Groesbeek werd het 0-2. Eerder deze week moest Achilles ’29 in de bekerwedstrijd tegen AZ een 7-0 nederlaag incasseren.

Supporters van FC Volendam kwamen verkleed als Zwarte Pieten naar sportpark De Heikant. Dit naar aanleiding van de discussie die de afgelopen weken in ons land is ontstaan.

Beide ploegen kregen in de beginfase al wat kansen en het spel golfde op en neer. Na een klein halfuur spelen zette FC Volendam-speler Nick Coster de gasten via een goed genomen vrije trap op voorsprong. Het gehavende Achilles ’29 probeerde hierna de stand snel gelijk te trekken, maar heel gevaarlijk werd de thuisploeg nog niet. Aan de andere kant was FC Volendam op slag van rust dicht bij de tweede treffer.

Achilles ’29 deed niet onder voor de ploeg uit Volendam en had ook na rust weer mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. De mannen van trainer Francois Gesthuizen gingen onzorgvuldig met de kansen om. FC Volendam bleef vooral in de counter gevaarlijk en probeerde via die weg de wedstrijd in het slot te gooien. In het tweede gedeelte van het tweede bedrijf werd de thuisploeg echter sterker.

Het slotoffensief moest van de Groesbekers komen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. FC-Volendam Kevin Wattamaleo schoot zes minuten voor tijd raak en besliste daarmee de wedstrijd. Achilles ’29 had het aan zichzelf te danken dat het na 90 minuten met lege handen stond.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 32 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Sprookje

Te klein voor tafellaken, te groot voor servet.

pietertje
Dit zijn geen gekke uitslagen en op de winst van Volendam was niks af te dingen. Telkens deze uitslagen kon elk weldenkend mens zich vorig jaar al bedenken, ook de mensen bij Achilles. Het wordt alleen maar moeilijker door nog meer blessures, schorsingen als gevolg van kwaliteit en trainingsintensiteit. Het is dan ook nog steeds volkomen onbegrijpelijk dat deze stap vrijwillig is gemaakt, of??????????? Kan iemand mij één goede reden noemen behalve die ene? Ik heb de discussie publiek vaak gehoord en ook wel eens gelezen. Toen ik gister thuis kwam was ik dus benieuwd naar het aantal bezoekers volgens… Lees meer »
gruusbek

wel stappen gemaakt

kampioen van de armoe

@pietertje sportieve ambitie is een drijfveer die jij blijkbaar niet kent of begrijpt. In het betaald voetbal wordt bij ALLE CLUBS de toeschouwersaantallen op de volgende manier berekend: aantal seizoenkaarten verkocht + losse verkoop. Kijk maar eens goed naar de tv. Vaak. Vele lege stoelen maar toch een “uitverkocht cijfer”. Verder is je opmerking over de Achilles’29 de enige juiste. Zij staan allemaal achter hun club.

Piet
@ hier boven: waarom deze naam?? Zijn jullie toch meer met Zuid bezig als je zelf toe wil geven?? Ik ben gisteren als neutraal toeschouwer op de Heikant geweest, en het was treurig! Aantal toeschouwers, ambiance, niveau van de thuisploeg. Sorry maar van de kampioensploeg is weinig meer over. Na Hol zullen er nog vele volgen. Ze zijn de leugens en iedere week op je tenen moeten lopen meer dan zat. Dus na amper 3 maanden kun je maar een conclusie trekken, mislukt!! Opkomst in de sponsorruimte was ronduit lachwekkend, en als je zegt dat iedereen er achter staat sla… Lees meer »
Hans

@Pietertje: spijker op z’n kop!
Weer stappen achteruit gezet….

pietertje
@kampioen van wat dan ook: Gelul, toch zelf gezien gisteren! Weet je eigenlijk wel hoeveel seizoenkaarten er zijn verkocht? Dan waren er gisteren wel heeeeeeeeeel veel betalende toeschouwers, dus ca. 1500? En inderdaad, dat moet een sportieve ambitie zijn. Vertel me eens dan (gebaseerd op huidige faciliteiten, spelersgroep, ledenaantal, financiële situatie) wat die ambitie is? Leg het me uit en overtuig me, dan zal ik de eerste zijn die je gelijk geeft. Met “ambitie” wil je vooruit en zul je op allerlei manieren moeten investeren. je kan met een eend de ambitie hebben om mee te kunnen rijden in de… Lees meer »
de nachtboswachter

JAMMER alles komt goed succes en lof voor de supporters.

Lookkoek

@Piet
Misschien een keer een oefenwedstrijd spelen tijdens de winterstop? Hoeven we allebei niet ver te reizen. Hoe is het op Zuid met de publieke belangstelling? Ben jij niet een beetje teveel bezig met de Heikant daar waar je hart duidelijk elders ligt. De pot verwijt de ketel.

Hans

Lookkoek, op Zuid is het prima met de publieke belangstelling. Daar komen ECHT iedere wedstrijd boven de 1000 toeschouwers. Kom vanmiddag zelf maar eens kijken…

De Kuier.

Die Zwarte Pieten uit Volendam,zijn die ook meegeteld als toeschouwers Was wel een heel gezellige boel daar ook in de kantine. Geen punten, maar ook dit is voetbal.Volendam is eenMAATJE te groot.

Lookkoek

@Hans
Er was eens …

Kampioen van de armoe

beste Pietertje.
Als je al jaren op rij (veruit) de beste bent in de klasse waarin je speelt. En als je de kans wordt geboden om, na alweer een kampioenschap, je te kunnen meten op een hoger niveau, dan is het je sportieve plicht om dat ook te doen…. ambitie om op het hoogste niveau je met anderen te meten.
Al is het maar om het in de topklasse weer spannend te maken.
pietertje….kampioen worden = promoveren.
en Piet….. je bent niet neutraal

Carlo Tol Volendam

Kom op mensen uit Groesbeek! Achilles wint van Jong PSV. Wij krijgen daar met 3 – 0 klop van. In de JPL is alles mogelijk. Zou al mooie prestatie zijn als Achilles 29 rond de 12e plek eindigt en vanaf daar verder bouwen. Wij zijn ieder geval wel blij dat Achilles de stap heeft gemaakt. De JPL had anders te weinig echte clubs gehad.

Hans1

Of je verliest met 2-0 van Volendam dat 3 punten meer had in de ranglijst of je wint maar met 1-0 tegen de bijna laatste in de Topklasse?
Wat is het verschil stelletje zuigers!!

Dat gezeur over de Jl….toen Oss drie jaar geleden promoveerde na overtuigend kampioen te zijn geworden hoorde je niemand. Daarna bleek Achilles twee jaar lang veruit de sterkste te zijn. Dan is het je sportieve plicht het een stapje hoger te proberen als die kans geboden wordt…en ja dat is pittig….maar Achilles staat wel een aantal plaatsen boven Oss een club die blijkbaar volgens de opinie wel thuis hoort in de JL…. En voor de Treffersfans die het seizoen nu al als mislukt beschouwen voor Achilles….we hoeven jullie er toch niet aan te herinneren hoe de Treffers er een jaar… Lees meer »
Kenner

1650 toeschouwers! Wie neemt Achilles nog serieus?

verliezen

Je kunt beter af en toe verliezen dan dat je tegen juliana moet voetballen, 7 basis spelers er niet bij dat kan geen een team opvangen.

Kenner

@verliezer
Wel eens van fair play gehoord? Schaam jezelf! Jullie zijn het lachertje van de eerste divisie. Iedereen ziet het en weet het. Wil jij je daarmee identificeren? Beter eervol voetballen in de 5e klasse, dan dergelijke leugens. Waar Is je eergevoel? Schaam je!!!

ikke

worden er ook nog een keer punten gepakt? BL

wpDiscuz