Gelijkspel Germania in tumultueuze wedstrijd

In een tumultueuze wedstrijd heeft Germania uit bij Grol een 3-3 gelijkspel gehaald. Na een 2-0 achterstand bij rust knokte de ploeg van Willie Willems zich na rust naar een 2-3 voorsprong. Na wel erg lange naspeeltijd slaagde Grol er in de allerlaatste (de 94e) minuut in om na een vrije trap op 3-3 te komen.

Germania begon te slap aan de wedstrijd en kwam in de 4e minuut al op achterstand. Nadat een voorzet onvoldoende werd weggewerkt door de Germania verdediging werd de bal opnieuw ingebracht door Grol. Een vrijstaande speler op de 5 meter lijn schoot de bal keihard in maar Kevin de Bruijn keerde de bal. Helaas voor Germania werd de rebound onberispelijk ingeschoten; 1-0. Luke Mulders kreeg al in de beginfase een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding, Germania kreeg hierna enkele kansen maar die bleven onbenut.

In de 32e minuut kwam Grol op 2-0. Een vanaf de linkerkant gegeven voorzet bereikte de rechtsbuiten van Grol die keihard uithaalde en dat ook mocht omdat ie geheel vrij stond. In de 30e minuut kwam Rik van de Langenberg de jonge Oguzhan Ozturk vervangen die ineens onwel werd en moest overgeven. Germania kreeg enkele kansen daarna maar kwam voor rust helaas niet tot scoren.

Vlak na rust moest Luke Mulders vertrekken nadat hij voor de tweede keer kennelijk commentaar op de leiding had en moest Germania dus met 10 man verder. Opvallend was dat hierna Germania het initiatief overnam en veel gevaarlijker was dan het moegestreden Grol. Het keiharde werken van de ploeg van Noord leidde in de 19e minuut tot een doelpunt toen Kay Tassenaar vanaf 20 meter uithaalde en de bal in de linkerbenedenhoek schoot; 1-2.

Germania hield het initiatief en drukte door. In de 75e minuut kwam een verre uittrap van Kevin de Bruijn terecht bij de scherp opgesteld staande Dave Kleijnen die zijn twee bewakers te snel af was en met een schitterende lob 2-2 scoorde. Ook hierna hield Germania het beste van het spel en beperkte Grol zich tot massaal verdedigen. In de 90e minuut veerde alles wat Germania was op toen de voor Niek Temmink ingevallen Engin Er na een prima individuele actie vanaf 25 meter uithaalde en de bal precies in de kruising mikte, Germania leidde met 10 man ineens met 2-3.

Het lang verwachte eindsignaal bleef maar uit en Grol kreeg in de 94e minuut nog een vrije trap te nemen toen Bryan Janssen omver werd gelopen maar de arbiter hier een overtreding van de Germania speler in zag. De toegekende vrije trap werd uitstekend en onhoudbaar ingeschoten waardoor de stand op 3-3 kwam. Nadat was afgetrapt, maakte de scheidsrechter meteen een eind aan deze wedstrijd.

Wat overbleef was een behoorlijke kater en de vraag of na de uitstekende vechtlust van Germania nadat men met 10 man was komen te staan hier een punt gestolen was of dat Germania bestolen was van 2 punten. Daar zal iedereen zo zijn eigen mening over hebben, zoals dat altijd gaat in het voetbal.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

JAMMER maar beter 1 punt dan niets.

germaan

prima voetbal germania hard gewerkt

wpDiscuz