Cillessen ook tegen Japan onder de lat

Jasper Cillessen start zaterdagmiddag opnieuw in de basis bij het Nederlands Elftal. Bondscoach Louis van Gaal geeft de Groesbeker de voorkeur boven Maarten Stekelenburg en Tim Krul.

Om 13:15 uur begint in Genk het oefenduel tegen Japan. Cillessen verdedigt enkele dagen later, dinsdag, waarschijnlijk ook het doel in de oefenwedstrijd tegen Colombia. Tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Turkije (2-0 voor Nederland) stond de sluitpost ook al onder de lat, omdat Michael Vorm voor aanvang van dat duel geblesseerd raakte. Cillessen keepte een degelijke wedstrijd.

Voor Cillessen is het zijn derde wedstrijd voor Oranje. In juni debuteerde hij al in de oefeninterland tegen Indonesie. De Ajacied nam enkele weken geleden het stokje van Kenneth Vermeer over als eerste doelman bij de Amsterdammers. Vermeer verkeerde in een slechte vorm, waardoor Cillessen een kans kreeg. Zijn keuze om bij Ajax te blijven, in plaats van verhuurd te worden aan Roda JC of NEC, blijkt dus goed uit te pakken.

Van Gaal heeft wat keepers betreft een luxeprobleem voor het WK in 2014. De concurrentie onder de doelmannen is namelijk groot; Vorm, Krul, Stekelenburg, Cillessen en Jeroen Zoet maken kans om één van de drie WK-keepers van Oranje te worden.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willie

super.

succes 🙂

De Kuier.

Geweldiig voor Jasper, alleen tijdstip v d wedstrijd niet. Veel voetballers mogen/moeten dan nog zelf de wei in.

treintje

geweldig voor jasper.

de nachtboswachter

SUPER JASPER SUCCES MORGEN.

albert

Slecht gedaan vanmiddag,nog te onzeker.

de nachtboswachter

THE BEST JASPER

wpDiscuz