Drie punten voor Germania in matige wedstrijd

Germania heeft zondag in een matige wedstrijd drie punten gepakt tegen Babberich. In een wedstrijd waarin de kansrijpe doelpogingen voor beide ploegen op een hand te tellen waren was het de ploeg van de Stekkenberg die uiteindelijk aan het langste eind trokken. Boy van de Beek scoorde in de 88e minuut de 1-0 vanaf elfmeter.

Het duurde even voordat beide ploeg op gang kwamen. Voor Germania bleek al snel dat men niet het niveau behaalde van de laatste wedstrijden. Veel balverlies, onnauwkeurige passes en veelal verlies van de duels leidde er toe dat de ploeg van ‘Noord’ tot weinig serieuze doelpogingen kwam. De gasten uit de Liemers beperkte zich dikwijls tot verdedigen en loerend op de counter en ook deze middag was het niet anders.

De eerste fase van de wedstrijd was voor Germania maar echte grote doelpogingen leverde dit niet op. Louter een paar kleine plaagstootjes zoals een schot van Brian Janssen en Dave Kleijnen die net tekort kwam na een pass van Boy vd Beek . Ook de bezoekers kregen kleine mogelijkheden maar een kwartier voor rust moest Germania doelman Kevin de Bruijn alles uit de kast halen om een inzet onschadelijk te maken en in de rebound kopte uitblinker Dirk Visscher de bal van de doellijn. Vlak voor rust kreeg Niek temmink nog een goede mogelijkheid maar zijn kopbal had niet de juiste richting en een ziedend schot van Ludo Veldman ging rakelings over het doel.

Na rust zagen we in ieder geval een gedrevener en geïnspireerder Germania. Men probeerde Babberich op eigen helft vast te zetten en vooruit te verdedigen. Dit leverde meteen een goede mogelijkheid op voor Dave Kleijnen maar zijn schot ging rakelings naast. Germania probeerde wel het spel te maken en tot scoringskansen te komen maar de nodige precisie ontbrak veelal. Ook Babberich wist de tweede helft totaal geen potten te breken. Een kwartier voor het einde moest en de bezoekers met tien man verder omdat een speler tweemaal geel, dus rood, ontving.

Dit was voor de ploeg van trainer Willems het sein om alles uit de kast te halen om de drie punten op de Stekkenberg te houden. Babberich beperkte zich nu helemaal tot verdedigen en loerde des te meer op de counter. Germania kreeg twee minuten voor het einde de mogelijkheid om de score te openen. Rik van de Langenberg werd in het strafschopgebied onderuit geschoffeld en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de elfmeterstip leggen. Boy van de Beek wist de strafschop feillos binnen te schieten; 1-0. Hierna moest Kevin de Bruijn nog eenmaal handelend optreden maar Germania wist de drie punten op sportpark Noord te houden en deed daarmee goede zaken op de ranglijst.

Zondag as. wacht wederom een thuiswedstrijd, Glanerbrug komt dan op bezoek.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

TOCH mooi 3 punten te pakken succes

stekkenberger

En zo is het nachtboswachter.

germaan

er komen nog meer punten bij maar zaterdag eerst lekker feesten tot dan

wpDiscuz