Germania verliest thuis van sterk Glanerbrug

Germania heeft in de thuiswedstrijd tegen het sterke Glanerbrug met 1-3 verloren. Na een ruststand van 0-0 kwam Germania nog wel door Dave Kleijnen op voorsprong maar daarna rechtte Glanerbrug de rug en kwam knap terug.

De eerste helft was een spannende waarin beide teams volop de aanval zochten. Daar waar mogelijk werd meteen diep gespeeld en dat resulteerde in een boeiende eerste helft. De eerste prima kans kreeg Dave Kleijen die na een misverstand in de verdediging alleen op de doelman Smienk af kon. Helaas tikte Dave de bal tegen de paal. Enkele minuten later kwam Dave Kleijnen weer in prima scoringspositie. Na een schitterende pass van Engin Er kapte hij zijn directe tegenstander prachtig uit maar zijn iets te zacht ingeschoten bal kon worden gekeerd door de Glanerbrug-doelman.

Germania verzuimde in deze fase afstand te nemen van de tegenstander en beloonde zichzelf daardoor niet voor het goede spel. Zo was Boy van de Beek nog dichtbij een doelpunt na een uitstekend genomen vrije trap, maar ook deze keer stopte de doelman de hard en laag ingeschoten bal. Vlak voor rust kwam Germania goed weg na een corner waarbij vanaf 3 meter voor de doellijn vrij kon worden ingekopt. Gelukkig voor Germania ging deze bal naast het doel, waardoor men ging rusten met een 0-0 stand.

Twee minuten na rust kwam Germania op voorsprong. Een prachtige aanval aan de linkerkant bracht linker verdediger Glenn Wijnhoven tot de achterlijn. Hij liet een uitstekende voorzet los die van dichtbij door Dave Kleijnen werd ingekopt. Germania had niet lang plezier aan deze voorsprong want twee minuten later was het al weer gelijk toen Glanerbrug scoorde uit een prachtig uitgevoerde aanval 1-1. Twee minuten later kreeg Glanerbrug een corner te nemen die vanaf rechts met de linkervoet werd ingedraaid. De bal werd door de gehele Germania achterhoede gemist en van heel dichtbij ingekopt. Even later struikelde Juul Loeffen bij de zijlijn over de bal en zijn directe tegenstander mocht vrij op doelman Kevin de Bruin aflopen. Zijn lage schuiver was onhoudbaar en hiermee kwam de eindstand van 1-3 op het bord.

Germania kreeg hierna wel enkele kansen maar Glanerbrug verdedigde deze voorsprong verder professioneel en slim. Germania leed een nederlaag tegen een prima spelend Glanerbrug maar als men zelf de kansen beter had benut in de eerste helft, had deze wedstrijd anders kunnen lopen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

JAMMER maar de sterkste wint

wpDiscuz