Germania wint met 9 man van Rigtersbleek

Germania heeft in een knotsgekke wedstrijd een 3-2 overwinning behaald tegen Rigtersbleek. Na een 2-2 ruststand werd uiteindelijk een 3-2 overwinning behaald nadat 2 spelers met 2x geel het veld waren uitgestuurd.

In een door de scheidsrechter wel erg be├»nvloede wedstrijd was het de enorme werklust van Germania dat de doorslag gaf. De Groesbekers kwam reeds in de 4e minuut op achterstand toen de spits van Rigtersbleek wel heel erg gemakkelijk Glenn Wijnhoven uitkapte binnen “de 16” en keihard hoog in het kruis van het doel schoot: 0-1.

Germania reageerde furieus en dat resulteerde in de 14e minuut in de gelijkmaker. Kilometervreter Niek Temmink profiteerde van een iets te zachte terugspeelbal en liet 1-1 aantekenen. Twee minuten later kreeg Rigtersbleek een strafschop nadat Jermaine Grot een handsbal had gemaakt binnen de 16 meter. De strafschop werd benut door spits Bas Postma: 1-2. In de 22e minuut werd Rik van de Langenberg diep gestuurd door een uitstekende pass van Tom Jochoms en oog in oog met de doelman van Rigtersbleek faalde Rik niet: 2-2.

Twee minuten later kreeg Jermaine Grott een tweede gele kaart, dus rood na een sliding waarbij hij niet eens een tegenspeler raakte; Germania moest verder met 10 man. De groenwitten bleven met 10 man de beste ploeg en Rigtersbleek kwam niet verder dan hoge ballen die veelal prooi waren voor Germania-doelman Bart van de Beek.

Na rust zag men een beter Germania dat met 10 man druk zette op Rigtersbleek. Dit resulteerde in de 52e minuut in een doelpunt, nadat Niek Temmink een uitstekende vrije trap van Boy van de Beek met het hoofd verlengde in de lange hoek. Het stond 3-2 en enkele minuten later werd Boy van de Beek om onduidelijke reden van het veld gestuurd zodat Germania verder moest met 9 man.

Germania moest terug, maar kreeg in de counter nog enkele goede mogelijkheden om de stand verder op te voeren. In de 89e minuut werd ook een speler van Rigtersbleek weggestuurd na een charge op doelman Bart van de Beek. De zwak leidende scheidsrechter floot na 93 minuten af. Germania had dik verdiend de 3 punten want als je een groot deel van de wedstrijd met 9 man moet spelen, dan heb je het als team uitstekend gedaan.

Vreemd dat een wedstrijd waarin nauwelijks overtredingen werden gemaakt, moet eindigen met 3x een rode kaart (2x voor Germania en 1x voor Rigtersbleek). Dat vroegen beiden teams zich na afloop samen af, de wedstrijd had niet 1 nare overtreding gehad en toch was er een veelheid aan kaarten gevallen. Misschien iets voor de KNVB om over na te denken.

Foto’s van de wedstrijd.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stekkenberger

Mooi gedaan mannen van Noord

wpDiscuz