Achilles ’29 hekkensluiter na nederlaag tegen FC Oss

Achilles ’29 heeft zondagmiddag een pijnlijke thuisnederlaag moeten incasseren. Op Sportpark de Heikant in Groesbeek verloren de witzwarten met 1-4 van FC Oss. De Groesbekers nemen daardoor de rode lantaarn van FC Oss over.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor FC Oss; Jorzolino Falkenstein zag zijn schot in het zijnet belanden. Na een halfuur spelen kwamen de Ossenaren op voorsprong. Marko Maletić schoot raak en liet daarmee Achilles ’29-doelman Nick Hengelman kansloos. Nog voor rust kwam de thuisploeg via een prachtige vrije trap van Remon van Bochoven alsnog op gelijke hoogte. Verdiend was het echter niet.

Na rust wist FC Oss alsnog het overwicht in doelpunten uit te drukken. Na iets meer dan één uur spelen scoorde Roel van de Sande de 1-2. Het spel werd daarna wat rommeliger en gescoord leek er niet meer te worden. Johnatan Opoku en Guyon Philips wisten in de slotminuten alsnog het net te vinden: 1-4.

Achilles ’29, geplaagd door blessures, staat nu laatste in de Jupiler League met 15 punten uit 20 wedstrijden. De mannen van trainer Francois van Gesthuizen hebben een achterstand van twee punten op FC Oss.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 25 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

TOCH jammer maar niet bij de neer zitten gewoon doorgaan

Jammer!!!

boersteeg

slechte pot iets anders kan ik er niet van maken.

Sprookje

Hoe was het ook al weer: Goede reclame voor Groesbeek, Achilles zet Groesbeek op de kaart.
Nu: bungelend onderaan, geen geld voor versterkingen( de oliekraan is dichtgedraaid), nog twee jaar te gaan in de Jupiler League(competitievervalsing) en een vergadering op komst.
Stem voor je club, wees kritisch naar het bestuur. Aan egotrippers en meelopers heb je niets!

Zwart-wit

Leek vandaag werkelijk nergens op heb dec2e helft niet eens meer gezien ivm pijn in mijn ogen…

Lookkoek

Na een goede wedstrijd bij VVV vorige week was het vandaag slecht. De wil is er wel maar het vertrouwen en de vorm ontbreken bij teveel spelers. Daarnaast loopt het grote aantal langdurig geblesseerden als een rode draad door het seizoen. Het kan haast geen toeval meer zijn.

Klasse FC Oss!!!!!!!!!!!!!

Groesbeker

het is jammer maar Achilles zal laatste blijven dit seizoen.
Er wordt al gemeld dat er veel geblesseerden zijn maar komt dat niet omdat de spelers het niveau niet aan kunnen en daardoor zichzelf overbelasten? Wat is de visie van de club voor dit seizoen en de komende twee seizoenen?

spuit 11

Je hebt (deels) gelijk Groesbeker:
Ze kunnen het -fysieke- niveau niet aan. Voetballend lukt het vaak wel, maar dat is op dit niveau niet voldoende.
De JL-tegenstanders trainen (minstens) 2x zoveel per week, vaker in het krachthonk, werken er niet bij en zijn gemiddeld jonger.
Puur voetballend, tactisch en op ervaring zou Achilles het redden. Niet voor niks wonnen ze van Jong-Ajax en Jong-PSV en stonden ze met 2-0 voor tegen Jong-Twente.
Maar ook: niet voor niks was dat nog in het begin van de competitie.
Het is gewoon fysiek niet te doen.

adder onder gras

ik heb de wedstrijd gezien ze staan terecht onderaan

randje - 16

gisteren slechtste Achilles gezien van de ,
afgelopen 10 jaar. [schandalig]

Sprookje

Visie Groesbeker? Grootheidswaanzin lijkt me eerder het geval.
Ik vind het voor de echte Achillesmensen dieptriest wat er gebeurt.
En dan nog 2 en een half seizoen te gaan…..

spuit 11

Moet het inderdaad helaas toegeven:
terecht laatste, en inderdaad slechtste wedstrijd sinds jaren.

@Sprookje: correctie: nog 1,5 jaar te gaan.
Pilot is voor 2 seizoenen ‘verplicht’ JL volgens afgesproken -aangepaste- voorwaarden.
Daarna moet Achilles kiezen of ze verder willen naar het 3e jaar.

Sprookje

@spuit 11; dat is dan 1.5 jaar te lang. Slechte resultaten verzieken de sfeer in een team en club. Waarom überhaupt deze move naar de JL?

Geen clubmens heeft er baat bij, alleen de D-tjes,die schijnen nog iets te moeten ophouden wat straks als een kaartenhuis in elkaar stort.

zomaar

heeft er uberhaupt iemand iets anders verwacht?

Pietertje

Conclusie: daar waar menig ach of tre supporter (ik ook) na een incidenteel gewonnen bekerpot wel eens dacht dat een goede topklasser mee zou kunnen in de jl. , klopt de stand van dit moment helemaal…. Na de topklasse komt er heel lang niks en dan het betaald voetbal… De buurman stak er met kop en schouders bovenuit maar de jl. is te hoog gegrepen! Dus die mening kan voorlopig in de kast.

Helaas eens Pietertje…als er 1 topklasse-club mee had gekund in de JL, dan is dat Achilles. En dat blijkt dan misschien toch te hoog gegrepen en volgens mij zit m dat alleen maar in de combinatie werken en voetballen op dit niveau. Het is niet te doen, vrees ik. Ik heb de spelers nog steeds hoog zitten, maar blessures komen helaas niet voor niets in zo’n grote getale….
Wat dat betreft lijkt het voor de KNVB een pilot te worden met een duidelijke uitkomst….

zomaar

pfffff,hahaha, sommige kunnen met hun mening echt een paard aan het lachen krijgen. hier is geen waarzegster voor nodig, lag voor de hand!

Sprookje

Ballast Nedam bouwt geen kleedkamers voor Achiilles. Wel interesse voor de bouw van een tribune?? Dat wisten ze toch ook, voordat de Gemeenteraad uitstel verleende . En wie gaat er op die tribune zitten? Het is nu al niet om aan te zien.

en dan

Dus gaat Achilles terug naar de topklasse, wordt wederom 2x kampioen en moet dan Verplicht promoveren. Voor de duidelijkheid, je MOET dan promoveren. Kun je beter nu ernaartoe werken.

wpDiscuz