Germania moeizaam langs Achilles ‘12

Germania heeft in Hengelo tegen Achilles ’12 een moeizame, maar wel erg belangrijke overwinning geboekt. Na een ruststand van 0-0 won de ploeg van Willie Willems uiteindelijk met 0-1 door een benutte strafschop van Boy van de Beek.

Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn, die was slecht. Germania ging mee in het lage tempo van de mannen uit Hengelo en werd daardoor nauwelijks gevaarlijk op het zeer slecht bespeelbaar veld. In de 14e minuut werd een zuiver doelpunt van Dave Kleijnen vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. De vrouwelijke scheidsrechter keurde in eerste instantie het doelpunt goed, maar na overleg met de grensrechter van Achilles ’12, keurde zij het doelpunt alsnog af. Vlak voor rust verstuurde Jermaine Grot een prima pass op de diepgaande Rik van de Langenberg maar de goed uit zijn doel gekomen doelman van Achilles ’12 redde knap.

Na rust een veel agressiever Germania dat Achilles ’12 vastzette op eigen helft. Jermaine Grot was vervangen door Brian Janssen. Germania kreeg in die fase drie goede mogelijkheden om de score te openen maar het vizier stond nog niet op scherp. In de 62e minuut liet de scheidsrechter om onbegrijpelijke redenen een buitenspelsituatie van Achilles ’12 doorgaan maar gelukkig stoorde doelman Bart van de Beek zodanig dat Juul Loeffen redding kon brengen op de doellijn.

In de 70eindraaiende vrije trap van Boy van de Beek door zowel de gehele Germania-voorhoede als de achterhoede van Achilles ’12 gemist, maar de bal ging helaas voor Germania langs de verkeerde kant van de paal. Drie minuten later werd Niek Temmink uitstekend diep gestuurd. Hij passeerde de doelman die niets anders wist te doen dan Niek te torpederen. De scheidsrechter wees naar de stip maar verzuimde hierbij de doelman van Achilles ‘12 een rode kaart te geven. Hij kreeg geel en mocht dus blijven staan. Het was maar goed dat Boy van de Beek de strafschop onberispelijk inschoot, anders waren de discussies waarschijnlijk hoog opgelopen.

Het laatste kwartier kon Achilles ’12 geen potten meer breken, Germania stelde zich tevreden met een 0-1 en speelde de wedstrijd geroutineerd uit. Samenvattend:Een slechte wedstrijd op een slecht veld in een ongezellige ambiance. Een supporter van Germania verwoordde het treffend: “Punten inpakken en snel naar huis”, was zijn alleszeggende samenvatting.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
germaan

toch mooi 3 punten het gaat goed op de stekkenberg

wpDiscuz