Trainer De Treffers zuur na nederlaag

Het had zo anders kunnen aflopen afgelopen zondag voor De Treffers in de topper tegen AFC. Als er één ploeg is die naar een overwinning snakt, is dat wel de Groesbeekse topklasser.

De Treffers verliest opnieuw
Een Treffers supporter bekijkt de wedstrijd. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Maar ook de zesde competitiewedstrijd op rij lukte het weer niet om de winst te pakken. Het scorend vermogen is ook een van de grote spelbrekers bij de Treffers. Als de schitterende trap van Stefan de Jong rond de 65e minuut er wel in was gegaan hadden de kaarten er waarschijnlijk heel anders bijgelegen.

Neijenhuis: “zure nederlaag”

Inmiddels is de achterstand op de ranglijst opgelopen naar acht punten. Of dat nog te overbruggen is zal blijken straks met nog 14 duels voor de boeg. De winterstop is begonnen voor de ploeg van John Neijenhuis. Wat over blijft is een rot gevoel. Neijenhuis zelf over de nederlaag: “Erg zuur moet ik je zeggen. Ik zat in de tweede helft echt op onze goal te wachten want dat leek een kwestie van tijd. Ik zag de inzet van Stefan (de Jong, red.) er gewoon in gaan. Als je op dat moment een voorsprong had gepakt dan had je de punten waarschijnlijk mee naar Groesbeek genomen”.

Pech in de laatste wedstrijden

Volgens de oefenmeester, die na dit seizoen bij de Groesbeekse club vertrekt, heeft zijn team de laatste tijd ook een beetje pech. “Het zit ons ook niet echt mee de laatste wedstrijden. Alleen heb je daar nu er niets aan. Dat de keeper van AFC de bal nog toucheerde was eigenlijk ongelooflijk. Vandaag zijn we driekwart van de wedstrijd goed in beeld geweest, alleen hebben we de eerste helft niet al te veel kansen kunnen creëren, maar ik was niet echt ontevreden. Ook in na rust kwamen we goed de kleedkamer uit, alleen valt de goal niet”.

Lang niet meer gewonnen

De laatste overwinning van De Treffers dateert van november 2013. Toen werd promovendus Juliana ’31 met 1-0 verslagen. Het is opvallend dat het nu niet meer loopt, omdat de roodzwarten de eerste tien wedstrijden van het seizoen nog ongeslagen waren. Van die tien wedstrijden werden er zeven gewonnen, waaronder een zevenklapper tegen Haaglandia. Neijenhuis en zijn team zijn nu zoekende. “Ook bij VVSB hadden we kunnen winnen, maar uiteindelijk zal je toch een keer de wedstrijd naar je toe moeten trekken. En daar zitten we nu al een tijdje tegenaan te hikken. Ik krijg met name de laatste weken een ontevreden gevoel over hoe het gaat. Je bent de eerste periode ongeslagen met tien wedstrijden en de zes wedstrijden daarop heb je geen goal meer gemaakt buiten een strafschop. Ik heb zeker een rotgevoel. We wilden hier heel graag winnen, want het gat was al vijf punten. We probeerden in ieder geval niet verliezen, maar als het even kan die wedstrijd meenemen. Na 75 minuten zag het er voor ons nog goed uit. Nu sta je op acht punten en dat is een behoorlijk groot gat geworden”.

“Na de winterstop er vol voor gaan”

Met de winterstop voor de deur kan er eens goed naar het huidige spel gekeken worden. Neijenhuis heeft er in ieder geval alle vertrouwen in: “We hebben nu voorlopig even de tijd om de zaak door te nemen en ons te beraden. In het voetbal kan het zomaar weer de andere kant opvallen , kijk maar naar onze situatie. Na de winterstop moeten we er weer honderd procent staan en alles in het werk stellen om het tij te keren in ons voordeel. Dan komt JVC Cuijk bij ons op bezoek en dat is gelijk een goede graadmeter, lijkt me”, besluit de trainer.

Interview met dank aan Hennie van der Weerd!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Haha

Leuke foto bij koptekst 🙂

de nachtboswachter.

JAMMER DAT 2 TOPCLUBS HET DE LAATSE TIJD NIET GOED MEER DOEN

randje - 16

de foto zegt alles

hans

De foto is wel typisch zuid tegenwoordig….

stekkenberger

Kijken ze bij die andere club dan zo vrolijk,dacht het niet.

Gijp

Welke andere club?

Oma van Magriet Engelsma

Rood-Wit.

Eekhoorn

Fokke held!

op de horst

hier op de horst gaat het ook niet beter

Gerrit

Volgens mij hebben de trainers zichzelf constant zitten opfokken.

de nachtboswachter.

DIE FOKKE WEL EEN FAN VAN HET EERSTE UUR.EN EEN GOEDE VIERDAAGSE LOPER.ZE MOGEN DEZE MAN WEL EENS IN HET ZONNETJE ZETTEN.MAAR DAT ZAL TOCH WEL EENS GEWEEST ZIJN NEEM IK AAN.

@stekkenberger: bij Die andere club riepen ze 5 wedstrijden geleden niet nog dat ze kampioen werden!

stekkenberger

Zou ik ook niet roepen als je onderaan staat.

henk h

Gewoon simpel , verkeerde mensen voor een goede groep spelers, respect voor John als clubman, maar het is geen trainer net als Camiel ook geen trainer is voor Topklasse niveau.
Snel opzoek naar ervaring en er een team van maken

den millingse

ik ken fokke nog van toen wij samen bij v&d werkte
hij werkte in de keuken daar
toffe vent
de jongens komen dit lek wel boven op

wpDiscuz