Germania speelt gelijk tegen sterk Silvolde

Germania heeft zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Silvolde een 1-1 gelijkspel behaald. Gezien de wedstrijd is dat een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Het eerste kwartier was duidelijk voor Silvolde, maar daarna was Germania in de eerste helft de dominerende ploeg. Voor Germania scoorde Dave Kleijnen voor rust 1-0.

Zoals gezegd was Silvolde de spelbepalende ploeg in het eerste kwartier, maar nadat Germania via een uitstekende counter op een voorsprong was gekomen, had de ploeg van Willie Willems de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Dat doelpunt viel nadat Kleijnen prima was bediend door een pass van Boy van de Beek en hij alleen voor de doelman kwam. Die pareerde in eerste instantie de inzet van Kleijnen, maar in tweede instantie wist de Germania-speler de bal echter achter de doelman in het doel te schuiven: 1-0.

Hierna kreeg Germania diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten omdat Silvolde nog even de klap van de achterstand moest verwerken. Germania kreeg diverse kansen, maar de spitsen wisten er te weinig uit te halen. Vlak voor rust gaf Boy van de Beek een prima voorzet die precies op het kopgrage hoofd van Niek Temmink kwam. Zijn mooie kopstoot eindigde jammer genoeg voor Germania aan de verkeerde kant van de paal.

Na rust zocht een ontketend Silvolde de aanval en dit leidde tot veel hachelijke situaties voor het Germania-doel. De Groesbeekse ploeg werd teruggedrongen, maar bleef gevaarlijk bij de diverse countermogelijkheden. Zo kreeg Rik van de Langenberg een prima mogelijkheid toen hij zich binnen “de 16” uitstekend wegdraaide van twee tegenstanders. Zijn inzet belandde net naast het doel.

In de 65e minuut werd een diepe bal van Silvolde in eerste instantie verkeerd beoordeeld door de Germania-defensie waardoor de rechtsbuiten van Silvolde een schietkans kreeg. Germania-speler Dirk Visscher veranderde de bal van richting waardoor sluitpost Bart van de Beek kansloos was: 1-1. De stand was op dat moment een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Na de gelijkmaker had Silvolde het betere van het spel en Germania moest ver terug. De groenwitten bleven echter loeren op de counter. Net toen iedereen zich al had verzoend met een gelijkspel kreeg Dave Kleijnen een prima mogelijkheid nadat hij diep was gestuurd. Hij kwam in een 1-op-1 situatie met de doelman en had zijn team naar de overwinning kunnen schieten. De doelman van Silvolde keerde echter de Groesbeekse inzet en stelde daarmee het punt veilig.

Vermeldenswaardig is ook dat de wedstrijd geleid werd door een prima, iets oudere scheidsrechter de heer van Zuuk, die niet overspannen met veel kaarten strooide, maar de wedstrijd uitstekend aanvoelde.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
germaan

een punt was terecht meer zat er niet in op voor die tweede periode

wpDiscuz