Koploper FC Dordrecht simpel langs Achilles ’29

FC Dordrecht heeft zaterdagmiddag geen fout gemaakt tegen laagvlieger Achilles ’29. In de tweede helft maakten de groenwitten het zichzelf even onnodig moeilijk, maar uiteindelijk won de koploper zonder al te veel moeite met 4-2.

Bij Achilles ’29 maakte Rik Schouw zijn debuut. De 22-jarige middenvelder kwam eerder deze week over van Jong PSV. De Groesbekers keken al vroeg in de wedstrijd door een prachtige vrije trap van Yoëll van Nieff tegen een achterstand aan. FC Dordrecht had de voorsprong via Jordy van Deelen en Rihairo Meulens binnen het kwartier kunnen verdubbelen, maar deed dit niet.

De supporters van de thuisploeg hoefden niet veel langer te wachten op de doelpunten; Van Nieff liet na 17 minuten nogmaals zien dat hij een geweldige trap in de benen heeft en één minuut later maakte Erixon Danso er 3-0 van. Na een halfuur spelen had Achilles ’29 het geluk dat de paal de derde treffer van Van Nieff voorkwam. In het verdere verloop van het eerste bedrijf kreeg FC Dordrecht voldoende mogelijkheden om de score flink op te schroeven, terwijl de bezoekers geen fatsoenlijke kans konden creëren.

Na rust liet Achilles ’29 zich iets meer zien en kreeg het zowaar een kans: Steven Edwards zag zijn kopbal naast het doel gaan. Na iets minder dan een uur spelen scoorde Thijs Hendriks uit het niets de 3-1. Hierna kregen de witzwarten enkele kleine mogelijkheden om de achterstand verder te verkleinen en maakte FC Dordrecht het zich op die manier onnodig lastig. De thuisploeg kwam na 66 minuten even in de problemen toen Remon van Bochoven de aansluitingstreffer scoorde. Het momentum van Achilles ’29 werd binnen een minuut door een doelpunt van Danso echter weer teniet gedaan: 4-2. In de laatste twintig minuten kwam de Dordtse voorsprong niet meer in gevaar.

Achilles ’29 staat nog steeds voorlaatste in de Jupiler League, maar hekkensluiter FC Oss moet maandag nog in actie komen. FC Dordrecht heeft optimaal gebruik gemaakt van het puntverlies van de concurrentie. “De Schapenkoppen” hebben zes punten voorsprong op de nummer twee: FC Eindhoven.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Niet slecht van de bovenste.

De Kuier.

Jammer, niet slecht. Tegen de koploper.

Peter

Niet slecht?
De kwaliteitsarme ploeg van trainer Gesthuizen schoot in de eerste helft niet één keer op doel. Veelzeggender kon het verschil in niveau niet worden aangetoond aan de Krommedijk. Achilles had in de slotfase van de 1e helft ook nog het nodige geluk, want eerst Fortes en daarna Haddad troffen paal en lat, waardoor de Groesbekenaren een grotere afstraffing bespaard bleef.

stom

Het gaat om het eind resultaat.Of slecht of goed doet er niet toe, is mijn mening.

adder onder het gras

kunnen ze niet beter gaan dammen het is huilen met de pet op

Gijp

Achilles doet het ze slecht nog niet, nog geen wedstrijd in de gewenste basis kunnen spelen en toch al 19 punten terwijl de onderste 2 van vorig seizoen op het einde 21 punten hadden. Niet te erg maken mensen!

Gijp kun je na gaan wat voor een competitie het nu is, het lachertje van Europa.

stom

Hallo mensen hun zijn net bezig moet je dan gelijk aan de top staan?

Anusja

Gewoon volgens de verwachtingen

de nachtboswachter.

JE kunt niet alles winnen maar het was ook geen afgang.

Peter

Geen afgang?

klukkluk

Ik ben geen Achilles man maar ik vindt het knap wat ze doen

Erik

@peter,
Dat heb je heel netjes gekopieerd van de site van Omroep Gelderland.
Knap hoor….

Fred

Als je twee maal een goal maakt tegen de eerste uit de Jupilerleage !! Hoeveel hadden we er dan al gemaakt in de topklasse !! Waren nu al waarschijnlijk kampioen geweest van de topklassen geweest ???

Treffersfan

Waren, hadden… Dat telt niet!

fred droom maar verder.

Fred

Heerlijk dromen !!

En ondertussen staat Treffers ook achter… Trefferman. In de Topklasse en dat IS en dat telt wel!

wpDiscuz