De Treffers doorbreekt neerwaartse spiraal

De Treffers heeft zondagmiddag voor het eerst dit jaar een competitiewedstrijd winnend afgesloten. De mannen van Zuid wonnen in Haren van laagvlieger Be Quick 1887: 1-3.

De uitploeg was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en wist na 24 minuten spelen eindelijk weer eens te scoren. Bernard Hofstede werkte de bal, op aangeven van Said Echargui, in de lange hoek en zette De Treffers daarmee verdiend op voorsprong. Het was voor de roodzwarten het derde doelpunt in tien duels en de tweede in negen. De Groesbeekse formatie hield de voorsprong tot aan de rust vast.

Na rust bleef De Treffers de aanvallende ploeg, maar het team kon lange tijd het verlossende tweede doelpunt niet maken. Be Quick 1887 bleef daardoor in de wedstrijd en kreeg via standaardsituaties kansen om de score gelijk te trekken. Een kwartier voor tijd viel dan alsnog de bevrijdende treffer; Stefan de Jong schoot raak: 0-2. Santiago Macedo gooide de wedstrijd twee minuten later definitief in het slot.

Vijf minuten voor tijd maakte de thuisploeg optimaal gebruik van onoplettendheid bij de gasten, waardoor de marge werd teruggebracht tot twee doelpunten: 1-3. De Groesbeekse overwinning kwamen in de slotfase niet meer in gevaar.

Het is voor de Groesbekers de eerste overwinning in competitieverband sinds 3 november 2013. Toen werd Juliana ’31 op Sportpark Zuid in Groesbeek met 1-0 verslagen. Doordat de meeste ploegen in de subtop geen fout maakten blijft De Treffers in de middenmoot staan. Het gat met de nummer drie bedraagt echter nog maar drie punten.

De Treffers nam deze week afscheid van trainer John Neijenhuis. De oefenmeester zou aanvankelijk aan het einde van dit seizoen stoppen als trainer van de Groesbekers, maar tegenvallende resultaten zorgden ervoor dat men Neijenhuis eerder moest laten gaan. Camiel Jager staat voor de rest van dit seizoen, en ook volgend seizoen, aan het roer van het eerste elftal.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
nou.. nou

Gewoon niks aan het handje….Nu een goede reeks neerzetten tegen alle onderste ploegen en we worden gewoon weer kampioen…!!
Zal vanavond wel weer feest zijn in de kantine, de muziek is al aan het opbouwen. Alleen nog even wachten op alle supportersbussen….

henk

gewonnen, maar dat wil nog lang niet zeggen dat het zo geweldig voetbal is om te zien. Gewoon een van de zwakkere tegenstanders waarvan ze gewonnen hebben. Daar moet je idd. ook van winnen. En het heeft niets te maken dat John is opgestapt. Hopelijk weer een stijgende lijn, 1 zwaluw maakt nog geen zomer.

henk heb jij de wedstrijd gezien.

ik ben het met henk eens

1 zwaluw maakt nog geen zomer

de nachtboswachter.

OP deze lijn blijven en blijven voetballen en niet anderen de schuld geven als het niet gaat samenspel is belangrijk succes.

bellefante

Nou zijn het zeker weer goeie

Peter

Puntjes blijven pakken en seizoen goed maken in bekertournooi.

randje - 16

jammer

Hentje

Hopelijk zien de jongens nu in dat de 3 punten niet vanzelf komen, en dat ze er elke wedstrijd kei hard voor moeten vechten! Dat zag je de laatste paar wedstrijden ook niet terug..

randje - 16

toch jammer ze motte de gen een me winnen

reageerbuisje

Proficiat !
Het lek boven ? Of is Be Quick gewoon een zwakkere broeder ?

reageerbuisje

Nou maar hopen op een openhartig artikel van John in de Gelderlander.
Grijp je kans Lex !

randje-16 zielig figuur ben jij zeg.

Wat zij jullie trieste kerels, wat een niveau.

nou..nou

Een wedstrijd op zeer hoog niveau…..groningen

wpDiscuz