[Foto’s] UNA periodekampioen na winst op De Treffers

De Treffers is zondagmiddag opnieuw tegen een nederlaag aan gelopen. De roodzwarten verloren in eigen huis met 0-2 van UNA, dat door de overwinning periodekampioen is geworden. Een vroege rode kaart werd De Treffers uiteindelijk fataal.


Rood voor doelman Berry Peters (De Treffers). Foto en rechten: Jan Peters.

Voor aanvang van de wedstrijd was er één minuut stilte vanwege het overlijden van oud-molenaar Jan Jochijms. Hij zou komend jaar 80 jaar lid van De Treffers zijn geweest. Donderdag werd Jochijms begraven.

Het spel golfde in het eerste halfuur op en neer en beide ploegen waren bij vlagen gevaarlijk. Na een halfuur spelen kon UNA-speler Brian Boogers profiteren van een fout bij De Treffers. Boogers kwam 1-op-1 met De Treffers-doelman Berry Peters, maar werd in het strafschopgebied door de sluitpost gevloerd. De arbiter toonde Peters de rode kaart waardoor reservedoelman Niels Kornelis onder de lat mocht plaatsnemen en aanvaller Said Echargui werd gewisseld. Kornelis, die in het verloop van de wedstrijd niet onverdienstelijk keepte, stopte direct een penalty van Niek van Boekel en redde in de rebound knap op een inzet van Benjamin van Wanrooy.

Met één man meer op het veld had UNA tot aan de rust opvallend veel moeite met het creëren van kansen. Na de thee hadden de gasten het betere van het spel en dit leidde na 58 minuten spelen tot het eerste doelpunt van de wedstrijd; Boogers kopte raak, nadat hij eerder al wat kansen om zeep hielp. UNA was daarmee virtueel koploper in de ranglijst voor de tweede periode, omdat concurrent JVC Cuijk op dat moment in eigen huis tegen een ruime achterstand aan keek.

In de laatste 25 minuten ging UNA op jacht naar het verlossende tweede doelpunt. Aan de andere kant probeerde De Treffers via uitvallen de gelijkmaker te forceren. Tien minuten voor tijd gooide Boogers met zijn tweede doelpunt van de middag het duel in het slot. De ploeg uit Veldhoven werd door het verlies van JVC Cuijk kampioen in de tweede periode.

Voor De Treffers was het de vijfde nederlaag in zes wedstrijden en de zevende in de laatste tien. De neerwaartse spiraal werd vorige week even doorbroken. De mannen van Zuid versloegen laagvlieger Be Quick 1887 met 1-3, maar verloren donderdag het KNVB-districtsbekerduel tegen hoofdklasser Alverna.


Foto’s met dank aan Jan Peters!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 40 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jaap

Tja kenners van zuid, kom er maar in. Aan wie lag t deze keer? Jager, de TC, de keeper of toch de scheids?

joepie

Jaap, de kenners laten even op zich wachten. Misschien hebben ze het lek nog niet boven………?? Toch nog een fijne dag nog vandaag voor iedereen.

John het kanon

Die zitten nog in de kantine. Want daar schijnt het weer gezellig te zijn.

adder onder het gras

het was super slecht de sigaren zijn op wat nu ik denk als het zo door gaat dan staan ze het volgende seizoen in de hoofdklasse het is echt slecht niet om aan te zien er zit niks in het elftal maar dan ook niks

henk

het gaat goed, nog maar 10 wedstrijden deze competitie en dan volgend seizoen nog 30 en dan …… eindelijk Hoofdklasser, wat zal dat heerlijk zijn.
Vooral zo door gaan met alles, Ja ik ben een Treffers fan en schrijf dit, en kom niet met je moet er altijd zijn voor je club want dat is de club nu ook niet voor de supporter.

Afgang, alweer.

Johnny

Jaap, we zullen maar zeggen dat er wederom stappen zijn gemaakt daar op Zuid, het is voor de toeschouwers bedroevend om aan te zien.

Jaap

Zullen we het erop houden dan dat dit elftal leuk een kleurloos team in de topklasse is? Onbegrijpenlijk dat zowat het gehele team volgend seizoen mag blijven. Ambities?

de nachtboswachter

het was SLECHT en het kan nog slechter het hele team goeie tijden slechter tijden.

Gijs

Gaat goed daar! Beste amateurclub van Nederland in de vorige eeuw!

randje - 16

ik vind het geweldig , ze motte de gen een me winnen.

Groesbeker

ik probeer meestal iets verder te kijken dan het elftal op zich, het bestuur van De Treffers of een TC die weinig presteert als reden voor de huidige prestaties. Men neme de ranglijst van de Topklasse, zoek daar naar de Hoofdklasse toppers van jaren terug; HSC`21-WKE-Lienden-De Treffers-BE Quick. Volgens mij staan deze allemaal nog onder De Treffers, kunnen we dan niet concluderen dat al deze clubs niet best presteren en dat niet alleen De Treffers niet kan aanhaken in de Topklasse?

Bami

Resultaten uit het verleden…..

Christiaan
De wedstrijd tegen UNA is er helaas wederom één om heel snel te vergeten. Beide teams bakten er niet veel van. Het ooit zo verzorgde veldspel van De Treffers leek nergens op. Passes over vijf meter zijn al te moeilijk tegenwoordig. Ik heb vanmiddag een elftal (en later een tiental) aan het werk gezien, dat wel wil pezen om een wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar dat totaal niet meer kan. Dit team heeft geen leider(s) meer zoals Zegers dat in het verleden jarenlang is geweest. Van de aanvallers gaat geen enkele dreiging uit, op het middenveld sjouwt Robin… Lees meer »
kees

Mr Jager kwam de kantine in en had in notime een gele rakker in zn hand. Peukie buiten, gelaatsuitdrukking van een radeloze trainer

Gijs

Maar wel feest in de kantine

Gijp

Rijd die supportersbus die begin dit seizoen zo vaak reed nu eigenlijk ook nog steeds?

Wat een niveau wat uitspraken betreft, trieste heren zitten er tussen. Heel triest, en dat durft iets over de Treffers te zeggen?

Groesbeker

Er is ook wat van te zeggen dat men bij De Treffers met grotendeels dezelfde selectie volgend seizoen weer gaat starten, is in mijn ogen toch ook een teken dat ze een bepaalde koers blijven varen. Zou de ambitie voortaan eerste 8 worden, stiekem periode meepikken? Wil je meedoen dan moet je 2/3 deel basis vervangen en daar is ook geen budget voor..

nou....nou

@Groesbeker. Binnen Treffers is een zekere W.Z. actief. (lees de V.I. van een aantal maanden gelden maar) Deze persoon loopt luid te verkondigen dat hij al een half miljoen opgehaald heeft. Nu zullen daar niet alleen sigaren van gekocht worden. Dus….. Zeg niet……. dat er geen budget is.

dree

Vooral zo doorgaan heren bestuurders TC.Gewoon nog een stuk of 7 vast leggen van deze groep. Dan komt er niemand meer kijken.Het is niet meer om aan te zien zeg.Ik ga al niet meer uit maar zit toch te denken dat ik voortaan maar binnen voor de bar blijf zitten.Wat een trieste vertoning zeg gisteren.Echt treffers onwaardig.Gr dree

wpDiscuz