Achilles ’29 speelt gelijk tegen Fortuna Sittard

Achilles ’29 heeft vrijdagavond tegen Fortuna Sittard één punt gepakt. Op een regenachtig Sportpark de Heikant in Groesbeek werd er niet gescoord: 0-0.

Door de weersomstandigheden was het voor beide ploegen lastig om er vrijdagavond iets van te maken. Na een kwartier spelen zag Achilles ’29-speler Remon van Bochoven zijn kopbal maar nét naast het doel gaan. Aan de andere kant ging een inzet van Fortuna Sittard-speler Gevaro Nepomuceno ook rakelings naast. De gasten kregen nog wat kansjes via onder ander Patrick N’Koyi-Kiabu, maar tot scoren kwamen de groen-gelen niet. Op slag van rust had Achilles ’29 de pech dat de bal op de lat belandde.

Na rust was het vooral Freek Thoone die zich liet zien. De spits van Achilles ’29 was echter niet zuiver in de afwerking. De witzwarten waren sterker en kregen tien minuten voor tijd via Van Bochoven opnieuw een goede kans op de openingstreffer, maar Fortuna Sittard-doelman Ferhat Kaya hield zijn team knap op de been. De thuisploeg had ook in de slotfase mogelijkheden om de drie punten te pakken, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met één punt.

Achilles ’29 heeft in de laatste drie weken tweemaal gelijkgespeeld. Begin februari speelden de Heikanters op eigen veld gelijk tegen FC Emmen en ook toen vielen er geen doelpunten. Vorige week werd er nipt verloren van kampioenkandidaat Willem II: 3-2.

De Groesbekers zijn door het gelijkspel weer van de laatste plaats af. FC Oss is na de nederlaag van vrijdag (3-1 tegen Helmond Sport) opnieuw hekkensluiter in de Jupiler League.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Netjes gedaan doet mijn goed 🙂

Reageerbuisje

Complimenten weer.
Het gaat echt met de week beter. We zullen nog regelmatig verliezen maar het niveau gaat duidelijk zichtbaar omhoog. Volwassen spel, altijd voetballend de oplossing zoekend en met vertrouwen.
Sommige spelers maken zo’n stappen… Met Zeller en Raja Bouan als extra vermelding !
Ga zo door, boys !

zuid

Jammer er had een nederlaag ingezeten

Reageerbuisje

Tja @Zuid, dat is Iets waar jij je a.s. zondag tegen Haaglandia geen zorgen om hoeft te maken, want bij jullie is een nederlaag een zekerheidje , haha

de nachtboswachter

Complimenten heikant gaat de goede kant op SUCCES.

Lookkoek

Een boeiende wedstrijd gezien op een vooral voor rust heel moeilijk bespeelbaar veld. Voor rust ging Fortuna daar iets beter mee om, na rust was Achilles duidelijk de beste ploeg. Een overwinning was verdiend geweest maar de kansen werden niet benut. Toch tevreden gezichten bij de aanhang. Er is enorm veel strijdlust, het spel is heel verzorgd en als team maar ook individueel wordt er veel vooruitgang geboekt.

Geer Schoonderwoerd

Achilles’29 is allang niet meer het naïeve clubje uit de topklasse dat als een kip zonder kop loopt te voetballen. Ondank het zeer zware veld door de vele regen speelde Achilles’29 technisch en verzorgd voetbal en dat was niet voor de eerste keer. Voor ruim 1400 toeschouwers was Achilles’29, vooral in de tweede helft, de bovenliggende partij. Veel spelers hebben enorme progressie gemaakt. Als ploeg doen “we” het goed en dat is goed voor Achilles’29, de toeschouwers en voor Groesbeek. Het wachten is op de afronding en beloning = doelpunten!!

EGG side

Wat een pot. We hebben geniten ja zelfs bij een wedstrijd zonder doelpunten. Thoone maakte iedereen gek, met als klap een panna voor de EGG side. Leuk te zien dat steeds meer mensen de weg naar de Heikant weten te vinden. Sfeer wordt steeds leuker. Mooi hoe voetbal hoord te zijn. 2 supportersgroepen die elk haar eigen clubaanmoedigen zonderwan klank.
Zondag wacht de Gelderse Jupiler derby tegen de Graafschap. Kom ook eens kijken!

randje - 16

ondanks 0-0 genieten op de Heikant,
geweldig sfeertje, prachtige wedstrijd

Pietertje

Het wordt bijna vermakelijk

wpDiscuz