Periodetitel voor Germania

Germania heeft zondagmiddag de titel in de tweede periode behaald. De Groesbekers hadden tegen Rheden een gelijkspel nodig, maar wonnen uiteindelijk “gewoon” met 0-1.

Snel doelpunt

De Groesbekers trapten af en na 3 balcontacten kwam de bal voor de voeten van de linksachter van Rheden die vervolgens de bal dacht te spelen naar zijn laatste man. Het was echter de in het groen gestoken Dave Kleijnen die met een snoeihard schot van ± 20 meter de keeper van Rheden, kansloos liet: 0-1.

Germania drukt door

Germania was daarna de bovenliggende partij en creëerde enkele mogelijkheden die echter nauwkeurigheid of kracht miste. Het was zeer moeilijk voetballen aangezien er een straffe wind over het sportpark raasde en het grasveld in erg slechte staat verkeerde. Een mooie aanval die via een ingooi van Glen Wijnhoven en een mooie voetbeweging van Rik van de Langenberg, bij Boy van Beek kwam miste jammerlijk de juiste afronding.

Rheden soms gevaarlijk

Rheden kwam er af toe gevaarlijk uit en vooral hun 2 spitsen bezorgden de verdediging van Germania de nodige problemen. Na een half uur spelen mocht Brian Janssen 3 corners op rij nemen en mede door de harde wind, had één van deze scherp genomen corners zomaar in het doel kunnen verdwijnen. Daarna mocht diezelfde Janssen een vrije trap nemen, maar deze werd met kunst en vliegwerk tot corner verwerkt door keeper Michiel Bos. Rheden kwam echter niet tot uitgespeelde kansen maar een hard schot dat onbedoeld het hoofd van Rick Smeenk raakte, had zo maar in het doel kunnen rollen. Gelukkig voor de Germanen ging die bal net naast.

Thuisploeg beter in de 2e helft

In de tweede helft was Rheden weliswaar de bovenliggende partij, maar wist het weer geen echte grote kansen te creëren. Een prima kopbal van spits Smeenk was eigenlijk de enige goede mogelijkheid voor Rheden. De thuisploeg bleef de hele tweede helft alle ballen in het Germania-doelgebied pompen. De verdedigers van de Groesbeekse ploeg en keeper Bart van Beek deden goed werk: zij wisten elke bal tijdig onschadelijk te maken.

Lang in onzekerheid

Op het einde van de wedstrijd had Rik van de Langeberg de wedstrijd, twee keer kunnen beslissen omdat Rheden in die fase veel ruimte weg gaf. Eerst werd een hard schot van prima gepareerd door de keeper van Rheden en even later ging Rik alleen op de keeper af maar probeerde alsnog de vrijstaande Dave Kleijnen te bereiken. De pass was vervolgens niet nauwkeurig genoeg waardoor Rheden nog enkele minuten hoop kreeg. Na 97 minuten vond de goed leidende scheidsrechter het welletjes en kon Germania een feestje gaan vieren.

Beroving

Het feestje deed de ploeg van de Stekkenberg goed. Germania werd zondagnacht na de jaarlijkse carnavalsavond namelijk opgeschrikt door een beroving op de clubhuisbeheerster.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Germania ,Froficiat met het behalen van de periodentitel

de nachtboswachter

Van harte Gefeliciteerd met de periodetitel.

stekkenberger

Proficiat Germania,met de periodetitel.

wpDiscuz