Renteloze lening voor tafeltennisclub

De Groesbeekse tafeltennisclub GTTC krijgt, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, een renteloze lening van € 20.000,-. Dit is voor onderhoud aan de accommodatie.

In de komende 10 jaar zullen de kosten van de onderhoudswerkzaamheden aan de accommodatie erg hoog zijn. De accommodatie is gelegen aan de Atelierweg en de club wenst hier ook te blijven. Voor een verhuizing is weinig draagvlak binnen de vereniging.

Onderhoud aan het dak is één van de werkzaamheden. GTTC is hiervoor zelf financieel verantwoordelijk, maar heeft aangegeven deze kosten niet te kunnen dragen. De lening zorgt er voor dat GTTC de kosten middels aflossingen over een langere periode kan spreiden. De vereniging gaat vrijwilligers inzetten om het onderhoud uit te voeren. De financiële opbrengsten worden vergroot door de contributies (in 2014 en 2015 met 10% en in 2018 met 5%) te verhogen. De barprijzen en sponsorinkomsten gaan ook omhoog.

Doordat GTTC duidelijk aan heeft gegeven om zo veel mogelijk eigen middelen in te zetten voor het onderhoud, wil het college de lening verstrekken. De club probeert daarnaast zelf de inkomsten op te schroeven en doet verder geen beroep op gemeentelijke subsidies. Het betreft een lening met een looptijd van 15 jaar. “Op dit moment is de rentestand extreem laag (0,2%), dus het kost de gemeente aan rentelasten niet veel”, aldus het college.

De tafeltennisvereniging heeft zo`n 100 leden.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Goed idee komt ook ten goede van de jeugd die nog goed bezig zijn op sport gebied en 100 leden is niet niks zeker doen.

kloeke

Nu de kleine ondernemers nog helpen gemeente en dan ben je goed bezig…..

de nachtboswachter

GOED zo KLOEKE ook heel belangrijk.

karin

waarmee dan kloeke?

kloeke

Karin…..de kleine ondernemer. .de zzp.er die door de crisis het water tot aan de lippen staat..eerder bijspringen zou een hoop ellende besparen…ik spreek uit ervaring.

Was dit een voetbalclub geweest hadden ze 200.000 euro gekregen ipv een lening van 20.000 euro.

de nachtboswachter

JA wil dat is eigenlijk ook niet eerlijk ik denk dat het ook te maken heeft met vriendjes politiek.

wpDiscuz