Achilles ’29 onderuit in derby

De Gelderse derby tussen Achilles ’29 en De Graafschap is zondagmiddag door laatstgenoemde ploeg gewonnen. De Superboeren waren met 1-4 te sterk voor de witzwarten.

Het was de eerste Gelderse derby in het betaald voetbal op Groesbeekse bodem. Binnen één minuut kwam De Graafschap via een mooi doelpunt van Tim Vincken op voorsprong. Na 40 minuten spelen leek de wedstrijd al beslist; Vlatko Lazi verdubbelde de voorsprong.

Achilles ’29 kon in de tweede helft nog wat terugdoen. Rémon van Bochoven scoorde na een klein uur spelen de aansluitingstreffer. Elf minuten later herstelde De Graafschap-speler Dean Koolhof in een rebound de marge van twee doelpunten. Vijf minuten voor tijd deed invaller Brahim Darri nog wat aan het doelsaldo: 1-4.

Achilles ’29 is door dat laatste doelpunt weer hekkensluiter in de Jupiler League. FC Oss heeft evenveel punten als de witzwarten, maar een beter doelsaldo.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Heel jammer maar het is niet anders.

Reageerbuisje

Helaas, het zat er niet in vandaag.
Achilles had te weinig in te brengen in de ‘nieuwe’ Gelderse derby. Na, voetballend gezien, drie goede wedstrijden achter elkaar gespeeld te hebben, waren de verwachtingen wellicht iets te hoog.
De Graafschap was feller, beter en vaster aan de bal. Achilles was gewoon niet goed genoeg.

Heel jammer dat jij moet reageren weer ja..

De Graafschap terecht gewonnen. Snap alleen niet dat de trainer weer met een voorhoede van drie man wil voetballen. Afgelopen weken met een viermans middenveld was er een betere balans in het elftal. Met name de eerste helft nergens gezien. En uh Thijs als je geblesseerd bent niet meer voetballen. Meteen starten met elf fitte spelers. Tweede helft ging het wat beter met Smits op het middenveld.
Verliezen is geen schande wel jammer.

de nachtboswachter

alle groesbeekse voetbalclubs verloren alleen rood wit een gelijk spel.

volgend jaar dan gaat het gebeuren !!!

En ik blijf positief

wpDiscuz