Realisatie kleedkamers Achilles ’29 op “korte termijn”

Achilles ’29 kan op korte termijn beginnen aan de bouw van acht kleedkamers. Dit laten burgemeester en wethouders maandag aan de Groesbeekse gemeenteraad weten.

logo Achilles'29 (transparant)

Over de realisatie van de nieuwe kleedkamers is al veel gesproken. Er is nu een omgevingsvergunning aangevraagd en de bouw kan na de laatste wedstrijd van Achilles ’29 beginnen: eind april 2014. Er is geen sprake meer van een veel groter bouwplan, zoals dat eerder was voorzien.

De club denkt zo`n 75 werkbare dagen nodig te hebben voor de bouw. Naast vier bedrijven, waarvan twee uit Groesbeek, zullen de leden en vrijwilligers ook de nodige werkzaamheden gaan uitvoeren. Dit zorgt er voor dat de bouwkosten gedrukt worden. De totale kosten bedragen zo`n € 325.000,-, waarvan € 90.000,- door Achilles ’29 zelf wordt betaald en de rest door de gemeente Groesbeek (subsidiegelden). Het betalingsschema hiervoor is door de gemeente goedgekeurd en het bestuur van de Groesbeekse Jupiler League-club is hiervan op de hoogte gebracht.

De kleedaccommodatie kan, als alles voorspoedig verloopt, bij de start van het nieuwe seizoen in gebruik worden genomen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 32 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willem 2

Gaat weer een hap belasting centen naar toe.

de nachtboswachter

Dat hoeft toch niet zo duur te zijn wie eten er van mee.

Helper..

wat is korte termijn?
Zal wel weer de nodige aantal maanden gaan duren.
weer genieten ze daarna van onze belastingcenten.

Uhm ik neem aan dat die 235000 euro die de gemeente betaald uit t spaarpotje van achilles eerdere subsidies komt?

weckl

Ik dacht achilles al failliet, dood en begraven was? Of was de wens dus toch de vader van de gedachte?

Sprookje

Hè B&W,
Niet later zeuren, dat de tekorten blijven oplopen!
Het wordt tijd, dat gemeenschapsgeld ook daadwerkelijk besteed wordt aan de totale gemeenschap.
De voetbalclubs hebben al genoeg gehad in de loop der jaren.
Het wordt tijd dat ze hun eigen broek gaan ophouden.

Ja en dan de groesbeekse aannemers voor de gek houden

Truus

Waarom niet allemaal bedrijven uit Groesbeek.

adder onder gras

als ze maar niet te diep graven komen ze op ol..

henk

Ik als supporter van de Treffers, vind het hoogtijd worden dat de kleedkamers vernieuwd worden bij Achilles en ze hebben daar net als bij ons geld voor gekregen. Niet blijven
doorzagen en gun elk wat wils. Ik heb ooit een tekening gezien van hoe het gaat worden, en dat ziet er prachtig uit. eerstedivisie of misschien in de toekomst Topklasser waardig.

henk

En over het werk, bijna al de groesbeekse bouwvakkers werken verspreid over het hele land. En daar waar hun werken zullen ook vast wel lokale bouwvakkers zijn die ook een thuiswedstrijd zouden willen werken. helaas gaat het om de knikkers wat logisch is in deze tijd.

Jaap

Achilles heeft toch het recht om buiten de dorpsgrenzen te kijken. Als dit goedkoper kan houdt je elkaar scherp. Of kopen we zelf alles in eigen dorp en kopen nooit via internet of in Nijmegen…

Boulevard

Dit is gewoon het eerder beloofde geld! Net zoals iedere club naar rato subsidie krijgt! Bijna iedere club, want op Zuid is met bakken subsidie geld gesmeten! Misschien kan die beer put een keertje open getrokken worden! Dan weet heel Groesbeek waar het gemeenschapsgeld heen is gegaan!

democratie

Je hebt gelijk boulevard. De Treffers krijgt ook een nieuwe stoep voor € 48.000! Kijk maar een op deze link:
http://www.gelderlander.nl/regio/rijk-van-nijmegen/gemeente-wil-investeren-in-stoep-naar-complex-de-treffers-1.4304729

Joep

Snap het niet, de kleedkamers zijn pas 40 jaar oud. En nu al aan vervanging toe.?

Boulevard

Kan Hans Peters of een ander raadslid dit niet eens nader onderzoeken. Hoe is het mogelijk dat het geld met vrachtwagens naar Zuid wordt vervoerd? Er is geen eerlijke verdeling….

Miep
Joep Zeker nooit daar geweest is gewoon zielig dat ze het kleedkamer noemen Wij dachten dat millingen erg was ( kon de kinderen daar niet eens laten douchen) gelukig kan dat bij alle groesbeekse clubs wel schoon is het bij alle clubs in Groesbeek wel een groot compliment voor de vrijwilligers wie toch maar weer elke week zorgen dat onze kids gebruik kunnen maken van een schone kleedkamer en kunnen douchen maar oud is oud en eens is het aan vervanging toe en voor je commentaar geeft ga eerst is een rondje door groesbeekse heen en kijk is onpartijdig na… Lees meer »
Andy
Waarom is Achilles al jaren bezig met het verkrijgen van groen licht voor nieuwe kleedkamers en een waardige accomodatie, terwijl bij Treffers met een vingerknip een complex van meer dan een miljoen uit de grond is gestampt? Geen enkele club heeft zoveel eigen geld in kas, of heeft op een rechtvaardige manier recht op zoveel meer subsidie dan andere clubs, dus er moet wel iets heel raars zijn gebeurd op Zuid. Daar kan toch de meest rood/zwarte supporter niet ontkennen. Dat de keus van Achilles misschien niet op alleen plaatselijke bedrijven is gevallen, heeft ook te maken met geld. Achilles… Lees meer »
Treffersfan

Achilles heeft al jaren ‘groen licht’. Vraag dat maar eens aan Piet(je) Kersten!

Guus

De meeste sponsors zijn wel Groesbeekse bedrijven daar moeten ze `t toch ook van hebben.

wpDiscuz