[Foto’s] Rood Wit kampioen Tweede Klasse

Rood Wit is zojuist kampioen in de Tweede Klasse I geworden. De ploeg uit Breedeweg won zondag in de slotfase van Jonge Kracht: 3-2. Het was eigenlijk niet nodig, want de concurrentie liet punten liggen.


Kampioenschap 2013/2014: huldiging Rood Wit. Foto: Rood Wit Twitter.

Doordat concurrenten Quick 1888 en SDOUC op 6 april hun wedstrijd verloren kwam het kampioenschap van Rood Wit erg dichtbij. De ploeg kon op 13 april kampioen worden bij winst op Leones, maar verloor in eigen huis met 1-4 en stelde het feestje nog even uit.

Degradatie, promotie, promotie

Rood Wit, die haar wedstrijden op het Kapittelland speelt, degradeerde in 2012 na één jaar uit de Tweede Klasse I. In een onderling duel met degradatiekandidaat Albatross werd er met 2-1 verloren. Een jaar later, op 2 mei 2013, werd het kampioenschap in de Derde Klasse D behaald. De roodwitten waren in dat seizoen tot en met maart ongeslagen.

Weer terug in de Tweede Klasse begonnen de Groesbekers met maarliefst 12 overwinningen in de eerste 14 duels. Het leverde de roodwitten de titel in de eerste periode op en de weg naar het kampioenschap was ingeslagen. Na 24 duels, waarvan er 17 zijn gewonnen, is promotie naar de Eerste Klasse een feit. Dorpsgenoot Germania speelt ook in die klasse, maar speelt binnenkort nacompetitie.


Mei 2013: Feest bij Rood Wit, de kersverse kampioen van de 3e Klasse D. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Rood Wit Groesbeek

Rood Wit is opgericht in 1945. De naam G.V.C. (Groesbeekse Voetbal Club) was oorspronkelijk de eerste naam waarvoor men koos, maar na een feestavond werd deze omgedoopt in V.V Rood-Wit. Het was de tweede club uit Breedeweg, nadat 15 jaar eerder Groesbeekse Boys werd opgericht.

Aanvankelijk erkende de Nederlandse voetbalbond (KNVB) de nieuwe ploeg niet. Zij moest volgens de KNVB maar met “de Boys” fuseren. De clubs kwamen hier samen echter niet uit waardoor Rood Wit alsnog erkenning als zelfstandige club kreeg.

Het eerste competitieduel van de roodwitten was tegen de huidige aartsrivaal. Rood Wit verloor het duel in 1946 met 0-1. De eerste tricots waren wit met een rood boortje eraan en een rode kraag, later kwam er een compleet rood shirt met witte broek tevoorschijn. Successen waren er al in de jaren ’60. In de periode 1965-1968 behaalde Rood Wit drie kampioenschappen op rij. De teller staat nu, in 2014, op twee achtereenvolgende kampioenschappen.

RoodWitGroesbeek

Rood Wit staat in het heuveldorp ook bekend als “de snorrenclub”. Die naam dankt men aan het feit dat diverse bestuursleden vroeger een opvallend grote snor hadden. De naam van het clubblad is hier ook naar vernoemd.

De huldiging is vanavond om 19:30 uur bij het Groesbeekse gemeentehuis.

De redactie feliciteert Rood Wit met het behalen van de titel!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
linda

Gefeliciteerd maak er een leuk feest van

De Kuier.

Proficiat! Geweldig!

Proficiat 🙂

Henny

PROFICIAT, HEEL VEEL PLEZIER ,GENIET ER VAN.

de Henny’s

de nachtboswachter

Gefeliciteerd eindelijk weer eens een club die kampioen word .

Karel

Gefeliciteerd!

www.hanspeters.eu

Rood wit schreef vandaag geschiedenis, gefeliciteerd en succes in de eerste klasse.

Gefeliciteerd rood-wit succes in de eerste klasse nu hopen op jeugd zodat de club weer kan groeien

de nachtboswachter

Kunnen de bruukse een keer met een gerust hart uit slapen.

Kees Heijmans

Gefeliciteerd Rood Wit, een geweldige prestatie, verdiend kampioen, geweldig gedaan. Complimenten

wpDiscuz