FC Den Bosch met moeite langs Achilles ’29

Achilles ’29 heeft zondagmiddag op Sportpark de Heikant in Groesbeek met 2-4 van subtopper FC Den Bosch verloren. De gasten leken de wedstrijd binnen 45 minuten te beslissen, maar in het tweede bedrijf kwam Achilles ’29 met 10 man nog knap terug.

logo Achilles'29 (transparant)

Erik Quekel kopte al na 7 minuten raak en zette daarmee de uitploeg op voorsprong. Het spel golfde wat op en neer, maar kansen waren in het grootste gedeelte van de eerste helft schaars. Op slag van rust kwamen de Bosschenaren door een goed ingeschoten vrije trap van Maarten Boddaert op 0-2. Nog voor de thee zorgde Quekel met zijn tweede treffer van de middag voor een comfortabele voorsprong.

Vlak na rust maakte Achilles ’29-speler Steven Edwards het niet makkelijker voor zijn team. De verdediger zag na 50 minuten zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Met tien man werd de thuisploeg zowaar gevaarlijk. Invaller Frank Hol, die vlak na de rode kaart de 1-3 aantekende, had na één uur spelen een goede kans om de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd te brengen, maar FC Den Bosch-doelman Bruno Appels was alert. Twintig minuten voor tijd was het wel raak; Hol maakte er weer een wedstrijd van: 2-3.

In de slotfase moest Appels opnieuw reageren, ditmaal op een schot van Thijs Hendriks. De thuisploeg probeerde nog één punt uit het vuur te slepen terwijl FC Den Bosch aan alle onzekerheid een einde wilde maken. Dat laatste lukte: Hasan Kiliç maakte er in de slotminuten 2-4 van.

Achilles ’29 had zondagmiddag opnieuw een mogelijkheid om van de laatste plaats in de Jupiler League af te komen. FC Oss verloor vrijdagavond met 3-2 van kampioenskandidaat FC Dordrecht. De achterstand van Achilles ’29 op FC Oss bedraagt twee punten. De Groesbekers hebben in 35 wedstrijden betaald voetbal 25 punten behaald.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Sprookje

In de wandelgangen heb ik vernomen, dat na de laatste competitiewedstrijd, het voltallige bestuur, het eerste team en technische staf op een platte kar door Groesbeek gaan trekken.
Dit om het lijfsbehoud in de Jupilerleague te vieren!! 🙂

willem 2

Sprookje je hebt het verkeerd vernomen. Het is niet de platte kar maar de strontkar.

Pietje Spee

Of de pieterOLIE kar

met die flauwe kul laten ze eerst de mensen maar betalen die nog veel geld tegoed hebben

Lookkoek

Wat een flauwe nietszeggende reacties. Mooi dat ze het een ploeg als den Bosch lastig kunt maken. Instelling is altijd prima. Dan kun je ook na een nederlaag met opgeheven hoofd richting de douches.

adder onder gras

alles gelijk schuiven is het beste

Groesbeker

Fairplay binnen de lijnen maar daar buiten is het ver te zoeken..

sjaanwilslaan

Lookkoek, wat is daar nou mooi aan als je aan het einde van de rit troosteloos onderaan bungelt? Het is toch veel mooier om mee te doen om het kampioenschap in de topklasse…

Lookkoek

@sjaanwilslaan
Daar heb je gelijk in, Achilles heeft vanaf 2000 heel veel prijzen gehaald en dit is een ander verhaal. Wat de toekomst zal brengen, we wachten het af.

Theo H

Wel weer stappen gemaakt afgelopen zondag…

wpDiscuz