Boete voor Achilles ’29

Achilles ’29 heeft van de licentiecommissie van de KNVB een boete van € 5.000,- opgelegd gekregen.

logo Achilles'29 (transparant)

De Groesbekers nemen als Topklasse-club deel aan de competitie van de Jupiler League als zogenoemde “pilot club”. De Groesbeekse club, op dit moment hekkensluiter in de Jupiler League, heeft niet tijdig voldaan aan de verplichting ingevolge licentie-eisen F.01 (“Jaarstukken en Prognose”). Op basis daarvan hadden de jaarstukken 2012/2013 en de prognose 2013/2014 aan de licentiecommissie tijdig en volledig ingediend moeten zijn.

Om die reden heeft de licentiecommissie besloten Achilles ’29 de boete op te leggen. Niet alleen de witzwarten, maar ook FC Twente heeft een boete gekregen. Deze was iets hoger: voor het niet bijtijds doorsturen van de jaarstukken en het niet volledig informeren van de commissie moet de Eredivisionist in totaal € 35.000,- betalen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, KNVBTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 27 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Zal wel niks van waar zijn. Of toch een rechts zaak tegen de KNVB. Wat een olie bron niet kan doen.

Germania fan

De KNVB is alleen bezig met boetes te geven . Alle clubs hebben het al zo moeilijk en daar schieten we niks mee op als hun overal boetes voor geven

Sprookje

Betaald voetbal? Dan de lusten én de lasten.
Zorg dat de spullen op tijd binnen zijn, simpel….

Boulevard

Helemaal mee eens Sprookje!

de nachtboswachter

Gewoon de dingen op een rijtje zetten en er goed over naar denken of Betaald voetbal nog wel rendabel is en kies eieren voor je geld.

Geer Schoonderwoerd

Ik ken de licentie – eisen van de KNVB niet, maar het lijkt mij duidelijk dat Achilles op amateurbasis naar de J.L. is gegaan. Voor amateurclubs zijn er volgens mij andere regels. Dan moet de KNVB Achilles ook zo behandelen: als amateurclub spelend in de Jupiler League.

Als ze als amateurs behandelt willen worden da terug naar 5e klas ze hebben niks te zoeken in de JL.

Treffersfan

@Geer, Laten we dan ook consequent zijn en het geld van Fox en de KNVB ook terug storten. Toch?

Geer jullie Harrie derks maakt toch de dienst uit bij de KNVB kan ie dit ook mooi regelen . En dan maar op tv Gelderland zetten dat ze echt profvoetbal willen gaan spelen .

Karel

@Geer, dat ze de spullen voor een bepaalde datum moesten inleveren wisten ze toen ze die stap naar de JL maakte toch ook wel neem ik aan? Of heeft Harrie zitten slapen toen dat werd verteld?

henk
Als er bepaalde regels zijn en die overtreed je dan volgt daar een boete op. Maar het zijn ook aasgieren bij de KNVB daardoor zijn er al heel wat clubs gestorven en dat is toch zeker aan de KNVB te wijten. Moet je eens kijken in de zuidelijke landen daar hebben de clubs als een Barcelona, Real madrid al een schulden last van over de 100derde miljoenen euro`s en ze kopen gewoon 1 speler voor 95 miljoen euro. Vandaar ook dat het Nl voetbal in Europa ver achter ligt. Daar moet een FIFA eens naar kijken. Wij NL-ers kunnen de… Lees meer »
Treffersfan

Je kunt er wel ‘de hele wereld’ bij halen, maar het principe blijft dat je gewoon moet betalen. Dat moeten alle clubs en Achilles dus ook. Je mag het daar best mee oneens zijn, maar dan had je mooi in de Topklasse moeten blijven.

eitje

gewoon betalen en klaar niet meer en niet minder geen drama van maken

De waarheid
@treffersfan. We hebben niet allemaal de gemeente als suikeroom! Miljoenen van ons gemeenschapsgeld is daar ingestoken! Schande, schande en nog eens schande….. Ga aub niet oordelen over Achilles zijn prestaties, want als er 1 club in Groesbeek zich moet schamen, dan zijn het de mannen van Zuid wel! Want met alle investeringen van de gemeente en de nog overgebleven sponsoren is het resultaat ronduit matig….! Als er bij 1 vereniging onrustig is dat is het wel op Zuid! Veel club iconen en vrijwilligers worden uit hun functie gezet, de TC ligt overhoop met elkaar en de sponsoren lopen met schaamrood… Lees meer »
Hentje

Er zal best nog ergens een vaatje olie staan op De Heikant..

de nachtboswachter

Misschien wacht men op de gemeente KAS.

De waarheid Ik ben blij dat het zo goed gaat bij Achilles29,en dat ze alles uit eigen zak betalen,en dat ze daar geen gemeenschapsgeld hebben ingestoken.

henk

Ik snap dat gekat nog steeds niet. Ik ben gewoon fan van de Treffers, maar wat een afgunst altijd tegen over elkaar.
De ene keer betaald Achilles niet de andere keer heeft de Treffers een spelers pasje vergeten. Zo maken we allemaal fouten en de enige die daar gebaat bij gaat is de KNVB.
Toen ik nog voetbalde en je had maar iets verkeerd op het wedstrijd formulier staan kreeg je een boete. Gewoon voor de fun op zondag morgen een potje ballen en die ratten van de KNVB konden alweer geld innen.

EGG side

Als dit de regels zijn en misschien ook voor een amateurclub in de Jupiler gelden dien je gewoon te betalen, niets meer of minder.

Peter

Verrassend alweer. Zaakjes lekker op orde

wpDiscuz