Geen “Goede Vrijdag” voor Achilles ’29

Achilles ’29 heeft vrijdagavond de zevende uitnederlaag op rij geleden. In een leeg Philips Stadion in Eindhoven werd het 2-1 voor Jong PSV.

PSVACH_18_april_2014-A29
Jong PSV – Achilles ’29. Foto: Achilles ’29 Twitter.

Jong PSV beter uit de startblokken

De Groesbekers hielden in de eerste helft lang stand. Jong PSV was de betere ploeg, maar het duurde even voordat de Eindhovenaren op voorsprong kwamen. Mohammed Rayhi schoot de bal na 40 minuten spelen achter Achilles ’29-doelman Nick Hengelman. De uitploeg kwam nog voor rust via een mooi doelpunt van Frank Hol op gelijke hoogte: 1-1.

Weer rood

Na rust golfde het spel een kwartier lang op en neer. Achilles ’29 kwam na iets meer dan één uur spelen met 10 man te staan omdat Levi Raja Boejan zijn tweede gele kaart van de wedstrijd pakte. Het was het tweede duel op rij dat Achilles ’29 de wedstrijd met tien man uit moest spelen. Vorige week tegen FC Den Bosch werd de Groesbeekse equipe met één man minder juist sterker.

Thuisploeg trekt aan het langste eind

Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg met wat geluk op voorsprong. Georginio Wijnaldum, die meedeed om wedstrijdritme op te doen, stond op de goede plek: 2-1. In de slotfase mocht Achilles ’29-speler Tim Konings na lange tijd zijn rentree maken. Hij kwam in het veld voor doelpuntenmaker Hol. Het bleef spannend, maar Jong PSV gaf de wedstrijd in de laatste minuten niet meer uit handen.

Bijna geen punten op vreemde bodem

De laatste uitoverwinning van de Heikanters dateert van september vorig jaar. Toen werd FC Den Bosch met 0-2 verslagen. In de 13 uitwedstrijden daarna werd er niet meer gewonnen. Wel pakten de mannen van trainer Francois Gesthuizen in die periode tweemaal één punt.

Rode lantaarn

Achilles ’29 blijft hekkensluiter in de Jupiler League. Het team heeft dit seizoen nog maar een doel: geen laatste worden. Dan moet de Heikantformatie, FC Oss op de ranglijst passeren. FC Oss speelde vrijdagavond met 2-2 gelijk tegen FC Volendam. Door de nederlaag van Achilles ’29 bedraagt het verschil tussen de concurrenten drie punten.

De Groesbekers spelen dit seizoen nog twee wedstrijden; maandag is de uitwedstrijd tegen FC Volendam en volgende week vrijdag wordt alweer het laatste competitieduel gespeeld. De witzwarten spelen dan op het eigen sportpark tegen FC Eindhoven.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 24 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hans

Vooropgesteld dat het geen punten oplevert is het natuurlijk wel weer een prima prestatie tegen duurbetaalde profs. Dat is absoluut géén gezichtsverlies maar een normale afspiegeling van de verhoudingen.
Achilles’29 heeft ondanks de laatste plaats tot nu toe wel de stap durven zetten om uiteindelijk beter te worden. Dit seizoen is een mooi leerproces geweest en gelukkig hebben we in Groesbeek op het hoogst mogelijke niveau prima wedstrijden mogen zien waar ook nog veel potentie zit in deze ploeg.
Volgend seizoen gaat zeker meer opleveren.

john

Heb een redelijk goede wedstrijd gezien maar wat kunnen mensen toch een stempel op de wedstrijd drukken als ik scheidsrechter was en zo floot gooide ik mijn fluit weg

Hans droom lekker verder. Het hoogst mogelijke niveau?

Hans

Inderdaad ja, het hoogst mogelijke niveau voor Groesbeek. De Jupiler League is dat voor Groesbeek want daar voetbalt Achilles’29 in maar blijkbaar vertel ik jou nu iets nieuws??

Theo

Nauw John zal het alleen aan de scheids liggen . Of ook aan kwaliteit als je vanaf september geen uitwedstrijd meer wint komt er meer bij kijken als de scheids. Maar goed we zullen kijken volgend jaar met 1 keer trainen meer in de week of ze wel de stappen maken wie nodig is. Succes

de nachtboswachter

Het word alles of niks.

Kees

Komen wel veel toeschouwers op af op het hoogst mogelijke niveau!!!!!!

Piet

Hans het was een moetje. Anders was er nu helemaal niet meer gespeeld op de Heikant. Failliet weet je wel!!

adder onder gras

ga toch naar de vierde klas het is niks en het word niks het is een drama en maar groot doen

Hans

Het is niks en het wordt niks zeg je? Als Achilles’29 nu 10 keer tegen de Treffers zou spelen dan winnen ze 10 keer. Het verschil met de Topklasse en de JL is groot. Dat ondervind Achilles nu inderdaad maar de Topklasse is alleen maar zwakker geworden het afgelopen jaar. Daarvoor is Achilles veel te sterk. Het uitproberen van de JL (zonder gevolgen) is alleen maar een goeie zet geweest om niet te blijven hangen in een bepaald niveau. Daar wordt je eerder slechter van, kijk maar naar Zuid.

Gerard geniet

Toch knap dat Hans na drie reacties toch weer over “De Treffers” begint. Waar het hart van vol is…

Hans

Tja, oorzaak en gevolg he Gerard!
Als Treffersmensen negatief reageren dan zou ik niks mogen zeggen? ( in een artikel over Achilles). Natuurlijk weet ik ook wel dat het alleen maar afgunst is en dat snap ik heel goed.
Ik had ook HSC’21 of WKE als voorbeeld kunnen nemen, je hebt gelijk!

Hans1

Afgunst??? Laat me niet lachen. Een failliete boedel, waar 1 eigenwijze familie alles voor het zeggen heeft. Ik weet niet of je het in de gaten hebt. Maar daar is helemaal, maar dan ook echt helemaal niemand jaloers op hoor!!

@ Gerard, vanavond mag jij vanaf een uurtje of zeven weer genieten 😉

WKE Dijkseboys Clanenburg enz. enz. In dat rijtje hoort de Heikant thuis. Jarenlang met ongeoorloofde middelen de beste willen worden. Financieel een drama geen of bijna geen achterban. Een slechte accommodatie. En een bestuur met plaat voor de kop. Over tijdje hoor je er niets meer van .financieel naar de klote of opgeheven.

de nachtboswachter

Probeer maandag is te winnen van die paling boeren.

Lookkoek

@H1 en @Hans1
Dat lees ik nou al vele maanden, verzin eens wat nieuws. Binnenkort acht nieuwe kleedlokalen. Een foute manier van jullie om even de zorgen opzij te zetten over dat clubje dat jullie aanhangen en waar momenteel niet veel lachende gezichten zijn waar te nemen. Jullie wens zal niet in vervulling gaan, wen er maar vast aan.

Hans

Precies ja, wen er maar vast aan H1 en Hans1 want voetballen tegen Chabab en VVSB is jullie lot en als het zo door gaat nog tegen Alverna en de Bataven.

Piet

Kleedkamers van gemeenschapsgeld laten bouwen door een aannemer van ver weg. En lokale ondernemers die al vele jaren trouw sponsor zijn verbijsterd achter laten. Dat is het beleid op de Heikant tegenwoordig. Een trouwe sponsor voor €7000,- in z’n hemd laten staan. Niet te geloven…

Fred

Piet en zelf overal op internet het goedkoopste uit zoeken ! .?

wpDiscuz