Laatste plaats Achilles ’29 in debuutjaar Jupiler League

Achilles ’29 heeft maandag de een-na-laatste wedstrijd van het debuutjaar in de Jupiler League verloren. In Volendam werd het 5-1 tegen de lokale FC. Het was de achtste uitnederlaag op rij voor de Groesbeekse formatie.

logo Achilles'29 (transparant)

Rode lantaarn in Groesbeek

Hoewel er nog één wedstrijd te spelen is, is het zeker dat de Groesbekers dit seizoen de hekkensluiter in de Jupiler League worden. De achterstand op de enige concurrent, FC Oss, is nu zes punten.

Het duel tegen FC Volendam

Het duel in Volendam ging lange tijd gelijk op, al stond de paal een Volendams doelpunt in de weg. Op slag van rust kwam de thuisploeg door een doelpunt van Soufiane Laghmouchi alsnog op een 1-0 voorsprong.

In het tweede bedrijf maakte Thijs Hendriks er al binnen tien minuten 1-1 van. Hij benutte de rebound na een schot van Freek Thoone. Het doelpunt viel in een periode waarin beide ploegen goede kansen kregen. De beste mogelijkheden na de gelijkmaker waren echter weer voor de thuisploeg.

De “Veerman-show”

Invaller Henk Veerman bleek in de laatste twintig minuten een gouden wissel. Hij scoorde binnen tien minuten een zuivere hattrick. De wedstrijd was daarmee snel beslist: 4-1. Na 81 minuten maakte diezelfde Veerman zijn vierde doelpunt van het duel en werd Achilles ’29 kansloos gelaten.

Debuutjaar Jupiler League

In mei 2013 besloot Achilles ’29 om in het seizoen 2013/2014 deel te nemen aan een twee jaar durende pilot in de Jupiler League. Een historisch besluit: Achilles ’29 was het eerste amateurteam die de stap naar het betaald voetbal maakt.

Het Jupiler League-avontuur ging eind 2013 echter gepaard met een hoop (financiële) commotie. Op sportief vlak had het team het dit seizoen ook zwaar; naast het feit dat de ploeg sinds het begin van het seizoen al onderin meedraait, zag men veel spelers met blessures uitvallen. Achilles ’29 wil daarom per volgend seizoen eenmaal in de week extra trainen.

De pilot is in het leven geroepen om over te gaan naar een verplichte promotie en degradatie tussen Topklasse en Jupiler League. Dit zal, als de pilot slaagt, vanaf het seizoen 2015/2016 in gaan. Achilles ’29 degradeert als pilot club niet. Naast de Groesbeekse club maakten ook de belofteteams van Ajax, PSV en FC Twente dit seizoen hun debuut.

Willem II kampioen

In de top van de Jupiler League viel op Tweede Paasdag ook de beslissing. Willem II won in eigen huis van Telstar en zag concurrent FC Dordrecht puntverlies lijden. In Tilburg kon het feest beginnen; Willem II speelt komend seizoen in de Eredivisie.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Het is voor Achilles een leer seizoen en veel kunnen ze niet verliezen ( wel wedstrijden ). Ze mogen nog 1 seizoen mee voetballen op dit niveau. Of ze het volgend seizoen beter preseteren is afwachten het gat met de nummer 3 van onderen is wel heel groot. Maar ze hebben de sprong gemaakt en voor de spelers zijn het toch pracht momenten als je tegen een ajax of in een wel bijna leeg PSV stadion moet spelen. Prachtig, Succes in het nieuwe seizoen.

Henk weten ze op de Heikant dat jij deze onzin schrijft ?

de nachtboswachter

Nou Henk ik hoop dat ze in het volgende seizoen met een keer meer trainen meer succes hebben.

Piet

Vandaag weer grote stappen vooruit gemaakt!

stom

Ik wens achillies veel succes in het nieuwe seizoen

henk

is geen onzin, Ze hebben het geprobeerd en dat is knap. Straks wordt het verplicht om te promoten, en dan wil niemand kampioen worden in de topklasse. Ik ben en blijf supporter van Zuid en ik durf dit te schrijven. Bij ons gebeurt op het moment helemaal niets en is het triest dat voor de wedstrijd de koppen al hangen. Ze durfen niet meer te voetballen.

echte stekkenberger

RKC en Emmen waren de eerste amateurclubs , die betaald gingen voetballen , trouwens .

Henk

Treffers heeft lang geleden om het algemeen kampioenschap gevoetbalt tegen RKC.
in het vorige bericht moet het zijn promoveren, en durven. foutje.

Gefeliciteerd met handhaving van de Jupiler league het Harrie toch moi geregeld.

Sprookje

Laatste plaats Achilles….?
Echt waar?

Hè Henk , ze moesten wel , anders waren ze naar de kloten gegaan !

john

Hallo treffers fans , als jullie club een ramp jaar heeft gehad, leg dan de frustratie niet bij andere clubs neer en ondersteun [of in jullie geval afzeiken] je eigen club.Jammer dat het niet anders kan, dus geen echte supporter. !!!!

richard

Ton:leg uit!.domme vraag van mij.kun jij helemaal niet onderbouwen.want jij weet niks.jij denkt dat je wat weet.ach geeft weer aan hoe druk jij weer maakt om ons.maak je maar zorgen over jouw club.

Toontje

Richard , dat komt van jullie eigen leden af , en we zullen zien waar Achilles over een jaar staat ! Ik hoop dat het allemaal goed komt met ons Achilles ! Jij zit kort op het vuur ,je hebt er belang bij om het tegendeel te verdedigen . Ik weet nergens van !

adder onder gras

ze staan onder aan en iets verder zit o…

Groesbeker
Had iemand iets anders dan de laatste plaats verwacht dan? Dan heb je toch een behoorlijke plaat voor de kop, Achilles mag dan wel een topamateur zijn maar wekelijks spelen tegen semi-profs is toch andere koek. Ze weten waar ze nu staan maar ze zullen wel weer een doelstelling de wereld in slingeren die kant noch wal raakt want ook volgend jaar zul je spelen om de laatste plaatsen. Het niveau-verschil is gewoon te groot en dat compenseer je niet met een training per week extra want die belasting gaat de spelers ook weer parten spelen, niet in de eerste… Lees meer »
Hans

@Groesbeker
Zou je dat niet gewoon eens afwachten i.p.v. nu al menen te weten wat er gaat gebeuren?
Het niveauverschil voor Achilles’29 was (en is ) met de Topklasse ook te groot en dan is het logisch om dit te proberen als de mogelijkheid zich voordoet.
De doelstelling was om geen laatste te worden en dat is niet gelukt. Het scheelt maar één plaats maar geeft heus wel aan wat men verwachtte dit seizoen. Dat is geen plaat voor de kop hebben maar realistisch zijn.

adder onder gras

hi hi

de nachtboswachter

Kunnen ze dan nog hoger op komen als ze winnen.

wpDiscuz