NEC ontsnapt aan directe degradatie

NEC is zaterdagavond ontsnapt aan directe degradatie. De Nijmegenaren speelden in Amsterdam met 2-2 gelijk tegen Ajax. Alireza Jahanbakhsh was de gevierde man aan Nijmeegse zijde. Roda JC degradeert naar de Jupiler League.


Vreugde bij de NEC-supporters na de 2-2 van Jahanbakhsh.

NEC had een punt nodig om zeker te zijn van de nacompetitie voor lijfsbehoud, meer zat er dit seizoen voor de mannen van trainer Anton Janssen niet in. Ajax kwam na 9 minuten door een eigen doelpunt van Jeffrey Leiwakabessy op voorsprong. Toen Alireza Jahanbakhsh een kwartier voor tijd de gelijkmaker in de touwen werkte leek handhaving een feit.

Bojan Krkić scoorde vijf minuten voor tijd onverwacht het tweede Amsterdamse doelpunt. Directe degradatie hing, gezien de voorsprong van concurrent Roda JC tegen Go Ahead Eagles, in de lucht. Jahanbakhsh dacht hier anders over en scoorde in de slotminuten alsnog de 2-2.

Ajax-doelman Jasper Cillessen, oud NEC-er, zat zaterdagavond op de bank. De Groesbeker gaf deze week in de media al aan moeite te hebben met een eventuele degradatie van zijn oude team. Tweede keeper Kenneth Vermeer kreeg van trainer Frank de Boer nog een kans om zich te bewijzen in aanloop naar het WK.

NEC moet nog playoffs spelen om zeker te zijn dat het volgend seizoen weer in de Eredivisie speelt. De Nijmeegse equipe speelt op 8 mei en 11 mei tegen Sparta Rotterdam. Bij winst over twee duels volgen er nogmaals twee duels tegen de winnaar van het tweeluik tussen VVV en FC Dordrecht.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on NEC ontsnapt aan directe degradatie

Reageren is niet toegestaan.