NEC degradeert naar Jupiler League

NEC is zondagavond gedegradeerd. De Nijmegenaren, sinds 1994 onafgebroken actief in de Eredivisie, verloren in de nacompetitie over twee duels van Sparta Rotterdam: 1-4 (0-1 en 1-3).

NEC had begin mei op de laatste Eredivisie-speeldag tegen Ajax een punt nodig om zeker te zijn van de nacompetitie voor lijfsbehoud. Meer zat er dit seizoen voor de mannen van trainer Anton Janssen niet in. De Nijmegenaren speelden wonderwel met 2-2 gelijk, waardoor concurrent Roda JC direct degradeerde.

In de nacompetitie moest NEC het in de tweede ronde tegen Sparta, de nummer 16 in de Jupiler League, opnemen. Het eerste duel in Rotterdam ging op een slecht veld met 1-0 verloren. De return in Nijmegen was zondag al snel gespeeld. Sparta opende vroeg de score en met rust stond het zelfs al 0-3. NEC moest op dat moment vijfmaal scoren om de derde playoffronde te halen.

Al snel in de tweede helft werd duidelijk dat NEC niet in die missie zou slagen. De ploeg creëerde lange tijd nauwelijks kansen en Sparta bleef het gevaarlijkste team. “Schaam je kapot”, klonk het in De Goffert. Toch kwam de thuisploeg na 65 minuten spelen via een treffer van Ryan Koolwijk op 1-3.

Pas na dit doelpunt begon NEC echt druk te zetten. Het Nijmeegse offensief kwam echter veel te laat, leverde niets op en zodoende was degradatie uit de Eredivisie na 20 jaar een feit.

Nieuwe derby: Achilles ’29 – NEC

Door de degradatie speelt NEC volgend seizoen tweemaal in competitieverband tegen het Groesbeekse Achilles ’29, dat als pilotteam in de Jupiler League speelt. Gelderse ploegen zijn goed vertegenwoordigd in de Eerste Divisie; ook De Graafschap speelt in die competitie. Vitesse is als enige ploeg uit Gelderland actief in de Eredivisie.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willie liebers

Jammer voor NEC kan Achilles zich er vast op voorbereiden.

Hans

Zijn we misschien ook van het geneuzel af van Grim en Vissers op zaterdag bij omroep Groesbeek. Iedere keer een kwartier onzin over NEC en de Groesbeekse clubs amper aan bod laten komen!

boersteeg

jammer
nu maar ff afwachten of ze volgend jaar zich een beetje kunnen gedragen de fans bij de derbie tegen achilles.
maar ik vrees het ergste helaas.

miep

Ik vrees dat wij er hier een hoop ellende van krijgen.
Nec “fans” houden er nogal van om herrie te trappen bij tegenstanders.Dit was meerdere malen in het nieuws de afgelopen jaren…en Groesbeek is natuurlijk wel lekker dichtbij voor zulke mafketels!

Toontje

@ randje-16: wat mij betreft ben jij hier over het randje gegaan, randje-16. Mensen via de comments uitschelden is gewoon te min voor woorden. Ik hoop dat de redactie je voorziet van een vette ban. Mocht je in de toekomst dan nog een keer de behoefte voelen om Bons uit te schelden, zul je man genoeg moeten zijn om het hem recht in het gezicht te zeggen.

Harrie

Zal die voor achelles zijn toontje !!!

richard

ik denk dat henk grim ook op een nieuwe baan uit moet

volger

Kun je beter nog een jaartje wachten met de nieuwe kleedkamers op de heikant,want die gasten zijn gestoord, zal bij die derby wel veel politie inzet zijn.

Groesbeker

Het is te hopen dat die man met die héle dikke knip de grote baas in de Goffert gaat worden anders wordt het helemaal niets meer!
Geef hem carte-blanche, het is een echte supporter met een rood-groen en zwart NEC hart, mag hij de koers uitzetten dan zijn ze volgend jaar om deze tijd kampioen en terug in de eredivisie, zo niet…dan is NEC het nieuwe nét niet clubje..

Karel

randje-16 heeft wel een grote mond op deze website zeg, wat een held.. (op sokken)

Sjaak

Karel ” dan denk ik dat het toch een echte treffers supporter is ???

ikke

Sjaak jij spoort nie…..

Sjaak

Ikke ” dat bevalt Mien al 56 jaar heeel goooooed kerel ! Ha ha

wpDiscuz