De Treffers sluit slecht seizoen af met pijnlijke nederlaag

De Treffers heeft zondagmiddag het laatste competitieduel van dit seizoen verloren. Op Sportpark Zuid in Groesbeek werd het maarliefst 1-5 tegen VVSB. Het was voor de mannen van trainer Camiel Jager de achtste thuisnederlaag op rij. VVSB pakte door de winst de derde periodetitel.

logo de treffers

Duel tegen VVSB

De thuisploeg begon veel beter aan de wedstrijd en VVSB had het vooral aan hun doelman Ronald van der Meer te danken dat het niet snel tegen een achterstand aan keek. Van der Meer redde goed op schoten van Bernard Hofstede en Santiago Macedo.

De gasten werden na een halfuur spelen sterker en sloegen keihard toe. Eerst voorkwam het aluminium tot tweemaal toe nog een VVSB-doelpunt, maar na 38 minuten was het raak: Giovialli Serbony scoorde in de rebound, nadat De Treffers-doelman Berry Peters in eerste instantie nog alert was op een schot van Koen Bosma. Binnen twee minuten maakte Michael van Laere er al 0-2 van.

Met deze ruststand op het bord was VVSB verzekerd van winst in de derde periode. Bij puntverlies zou de ploeg uit Noordwijkerhout afhankelijk zijn van het resultaat van enkele concurrenten. Na een klein uur spelen gooide Stefan Kraaijvanger met een kopbal de wedstrijd in het slot: 0-3. De Treffers-aanvaller Said Echargui deed in zijn laatste wedstrijd voor de Groesbekers na 57 minuten nog wel iets terug.

De marge van drie werd door Bart Duindam weer hersteld. Hij maakte er na 63 minuten 1-4 van. De wedstrijd was gespeeld en Echargui kreeg voor zijn bewezen diensten een publiekswissel. “Sjakie” was zondag bezig aan zijn laatste duel voor De Treffers en werd een kwartier voor tijd gewisseld. Hij speelde 12 seizoenen voor de mannen van Zuid.

Bosma strooide in de slotminuten nog wat extra zout in de Groesbeekse wonden: 1-5.

Seizoen 2013/2014

De Treffers begon het seizoen 2013/2014 goed en bleef de eerste elf duels ongeslagen. Het leverde de roodzwarten de titel in de eerste periode op. Daarna werd er nog eenmaal gelijkgespeeld tegen HSC ’21 en toen ging het mis.

In de vijf duels tot aan de winterstop werd er viermaal verloren. Na de winterstop pakte De Treffers 11 punten in 14 duels: 3 gewonnen, 2 gelijk en 9 verloren. De slechte resultaten na een goed begin leidde eind januari tot het ontslag van trainer John Neijenhuis. Jager zou het stokje overnemen.

De Treffers gebouw (HvdB)
Weinig punten voor De Treffers op Sportpark Zuid. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Opvallend is dat de 11 behaalde punten na de winterstop allen op vreemde bodem werden gepakt. In 2014 werd er door De Treffers op het eigen sportpark geen enkel punt behaald. De laatste thuisoverwinning was in november 2013 tegen Juliana ’31: 1-0, dat was toen de vijfde op rij. In december werd er tegen HBS in een doelpuntloos duel nog één puntje gepakt.

Eindstand 2013/2014

AFC werd in het vierde Topklasse-seizoen kampioen. De Treffers eindigt op de 11e plaats met 37 punten uit 30 wedstrijden. De eindresultaten van De Treffers in de Topklasse-seizoenen zijn als volgt:

2010-2011: Vijfde plaats, 13-6-9 (45 punten uit 28 duels).
2011-2012: Vierde plaats, 14-8-8 (50 punten uit 30 duels).
2012-2013: Derde plaats, 15-5-10 (50 punten uit 30 duels).
2013-2014: Elfde plaats, 10-7-13 (37 punten uit 30 duels).

In de alltime Topklasse-stand staat De Treffers 4e met 182 punten uit 118 wedstrijden. Aartsrivaal Achilles ’29 blijft in die lijst nog eerste, ondanks het feit dat het, door promotie naar de Jupiler League, één seizoen minder heeft gespeeld. De witzwarten hebben 192 punten (60-12-16) uit 88 duels. AFC en EVV, beiden 184 punten, staan tweede en derde.

Afscheid spelers

De Treffers nam zondag afscheid van enkele spelers. Hofstede, Markus Rychlik, Rick Verbeek en clubtopscorer Echargui spelen volgend seizoen niet meer op Zuid. Eerste doelman Berry Peters houdt het, door de komst van Niels Kornelis, ook voor gezien. Clubman Jasper Zuidwijk tekende in maart nog één jaar bij. Dat wordt zijn 18e (!). Voor volgend seizoen zijn al wel de nodige spelers aangetrokken en vastgelegd.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 42 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Treffers waardig afgesloten.

andy

Ben benieuwd na deze nederlaag of er nog wat gebeurd op zuid? Kan toch niet, 11de.

willie liebers

Denk dat de plaag geest actief is op zuid en dat alweer 8 keer op een rij.

henk

Weg met die trainer, wat een afgang.

John

Treffers bedankt ! Wat hebben wij genoten dit jaar !

Sjaak

Als we er maar over 5 jaar staan ?? Ha ha wat heb ik genoooooooten dit jaar !

luistervink

We hebben het seizoen in stijl afgesloten.
Wat een drama.
Heb alleen de publiekswissel gemist van Schemiel de Jager.
Maar ja, volgend seizoen blijven we gewoon weg en laten het onze club dan zo maar voelen.
Wie niet luisteren wil moet maar voelen.
Wat een beleid, echt wanbeleid.

Hans

Ach, het was waarschijnlijk wel weer gezellig in de kantine!

Dree

Zal er muziek zitten voor de bc en de stropdassen .wijntje de bij wat zal toch gezellig zijn

trouwe supporter

maar goed dat de competitie afgelopen is anders was degradatie onvermijdelijk geweest…kijk wat er in nijmegen gebeurd bij wanbeleid ….
bij Treffers zal het niet anders gaan als er niet word ingegrepen en het is nu toch echt de hoogste tijd om de Jager de laan uit te sturen en te investeren in goede spelers….als dit niet gebeurd kunnen de BC leden
hun wijntjes volgend jaar in een lege kantine drinken…..dat word gezellig!!!

Sjaak

Komt goed graag nog een jaar ( seizoen ) zo ! Ligt half Groesbeek weer in een deuk

fluitkelje

En die andere helft ligt in een deuk over die andere kneusjes,die effe dachten wij gaan het maken .

Hans

Die andere “kneusjes” beseffen juist heel goed dat als ze in de Topklasse waren gebleven de Treffers nu dus gedegradeerd zou zijn met 6 verliespunten meer.

Trouwe supporter jij bent niet trouw je bent een nep supporter.

fluitkelje

Bekijk de stand eerst hans.

Sjaak

Ha ha prachtig !!

klukkluk

ik ben geen supporter van de treffers kom er wel eens kijken.
maar of kamiel de jager er fout aan is betwijfel ik

eitje

wat kan achilles er nou aan doen gaat helemaal nergens over treffers supporters blijf bij je club en achilles supporters ook

Treffersfan
Leuk om die reacties van Achilles-supporters hier te lezen. Je zou toch denken dat ze genoeg zouden hebben aan hun eigen sores! Als ‘het lachertje van de JL’ staan ze er zelf ook niet al te best op. Dus kijk vooral naar je eigen club. En als reactie op @Klukkluk; Natuurlijk ligt het niet alleen aan Camiel, maar hij is wel verantwoordelijk. En dan vind ik dat hij de eer aan zichzelf moet houden en moet opstappen. Nog een seizoen als dit is De Treffers onwaardig en wordt door de trouwe achterban ook niet geaccepteerd. Verliezen mag en kan, maar… Lees meer »
Sjaak

Prachtig treffersfan !! Maar geef mij toch nog maar zo een seizoen ! Ik vindt dat het contract van camiel met min 3 jaar verlengd moet worden !

wpDiscuz