[WK 2014] Cillessen in voorselectie Oranje

De Groesbeekse doelman Jasper Cillessen (25) zit bij de 30-koppige voorselectie van Oranje voor het WK 2014. De KNVB heeft dat dinsdagavond iets na 21:00 uur bekend gemaakt.

Logo_WK_2014_Brazilie_FIFA

Vier keepers in voorselectie

Bondscoach Louis van Gaal heeft de spelers bij het avonddiner geïnformeerd. Naast Ajax-doelman Cillessen zijn er nog drie andere keepers in de voorselectie opgenomen: Tim Krul, Jeroen Zoet en Michel Vorm. Drie van deze vier doelverdedigers gaan mee naar het WK in Brazilië en Cillessen is daar nagenoeg zeker één van. Hij is bij de bookmakers zelfs dé favoriet om dit WK de basiskeeper van Oranje te worden.

Training

Cillessen werd vorige week opgeroepen voor een WK-trainingsstage in Hoenderloo. De stage heeft plaats van 7 tot 17 mei 2014. Zaterdag volgt een oefeninterland tegen Ecuador. De internationals gaan vervolgens op trainingskamp in Portugal. Dit duurt van 20 tot 27 mei, waarna er nog trainingskampen in Rotterdam en Alkmaar volgen. In die periode worden er oefeninterlands tegen Ghana en Wales gespeeld.


Reddingen Cillessen 2013/2014.

Definitieve WK-selectie later bekend

Zeven spelers uit de huidige voorselectie, waaronder één doelman, zullen het WK 2014 niet halen. Uiterlijk 2 juni 2014 heeft Van Gaal de 30-koppige voorselectie teruggebracht tot 23 spelers: 20 spelers en 3 keepers. Dit wordt de definitieve WK-selectie van het Nederlands Elftal. Oranje speelt in de poulefase eerst tegen Spanje, Chili en Australië.

Goed seizoen

Cillessen werd dit seizoen door Voetbal International (VI) uitgeroepen tot Speler van het Jaar 2014. De Groesbeker, die bij De Treffers begon met voetballen, kwam in 2011 over van het onlangs gedegradeerde NEC en kreeg dit seizoen voor het eerst een basisplaats bij landskampioen Ajax. De sluitpost incasseerde dit seizoen 13 tegendoelpunten in 25 Eredivisie-duels en hield maarliefst 14 keer de nul. Hij heeft inmiddels 5 interlands op zijn naam staan.


VI (RTL7) 12 mei 2014: Wilfred Genee brengt de Gillette-beker voor “VI Speler van het Jaar 2014” naar Amsterdam.

“Meer interlands dan Jan Peters”

De international is daarmee 26 interlands verwijderd van een Groesbeeks record. Jan Peters, geboren op 18 augustus 1954 in Groesbeek, heeft 31 interlands op zijn naam staan. Cillessen heeft al aangegeven dat aantal te willen evenaren. Hij ziet het als “een mooie uitdaging”. Peters scoorde in de periode van 1974 tot 1982 in totaal 4 doelpunten voor Oranje. Twee daarvan scoorde de vader van oud-prof Marc Peters in februari 1977 op Wembley; Nederland won toen met 0-2 van Engeland.

Voorselectie EK 2012

Cillessen werd in 2012 al opgenomen in de voorselectie voor het EK 2012, maar dit was voor hem slechts een stage. Hij was toen namelijk nog reservedoelman bij Ajax en mocht niet mee naar het EK. “Jasper is vorig jaar meegegaan naar Zuid-Amerika. We hebben goede ervaringen met hem, een bepaalde indruk en keeperstrainer Ruud Hesp wil graag weer met hem werken. In overleg met de technische staf en vooral Hesp hebben we besloten ook Cillessen uit te nodigen”, zei de toenmalige bondscoach Bert van Marwijk in mei 2012.


Opnames AjaxTV over “Het Groesbeek van Jasper Cillessen”.


Speelschema en overige informatie WK 2014.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Duidelijk toch als je de beelden ziet dat jasper eerste keus wordt.

willie liebers

Waar Groesbeek weer groot in is wereldnieuws van de bovenste lat dank zei Jasper.

Groesbeek

Jasper, de nieuwe vd Sar. Hij staat relaxed in het leven, doet geen gekke dingen, leeft voor zijn sport en praat geen onzin. Hopelijk krijgt hij de voorkeur op het WK, zou mooi voor hem zijn…

wpDiscuz