[Foto’s] Voetbal drielandentoernooi in Groesbeek

Bijna alle voetbalaandacht mag deze dagen uitgaan naar het WK in Brazilië, maar in Groesbeek staat van 31 mei t/m 6 juni een interessant drielandentoernooi op het programma. Met ook Brazilië als deelnemer.


Oekraine – Nederland werd maandag 2 juni 3-0. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Het betreft een vriendschappelijk drielandentoernooi tussen Nederland, Brazilië en Oekraïne in het kader van het KNVB CP-voetbal. CP-voetbal is voor voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben en de speelvorm is 7 tegen 7.

EK in Portugal

Met het drielandentoernooi bereidt het Nederlands CP-team zich voor op het Europees kampioenschap, dat in juli/augustus in Portugal plaatsvindt. Het WK is dan 2015 in Engeland. Tegen dit laatste land oefende het Nederlands team afgelopen maart twee keer, wat een keer winst en een keer een gelijkspel opleverde.

Oekraïne en Brazilië gelden als de nummers 2 en 3 van de wereld, dus Nederland moet vol aan de bak tegen echte toplanden.

Topsport-evenement

Sportwethouder Pim Spaan is verheugd dat het toernooi in de gemeente Groesbeek wordt gehouden. “We zijn graag gastheer van dit topsport-evenement”, aldus de wethouder, die ook blij is dat Oekraïne – gezien de gebeurtenissen in dat land – van de partij is.
De wethouder spoort voetballiefhebbers aan om ook vooral te gaan kijken, alleen al vanwege “de lol die de spelers hebben om op dit niveau te kunnen voetballen, want het is wel topsport”.

Mooi ook, dat via dit toernooi – dat ook door een subsidiebijdrage van de gemeente Groesbeek mogelijk is gemaakt – zichtbaar wordt, waartoe spelers met een beperking in staat zijn.

Speelschema

Het speelschema ziet er als volgt uit:
Zaterdag 31 mei: Nederland – Brazilië, 16.00 uur.
Zondag 1 juni: Brazilië – Oekraïne, 19.00 uur.
Maandag 2 juni: Oekraïne – Nederland, 19.00 uur.
Woensdag 4 juni: Brazilië – Nederland, 19.00 uur.
Donderdag 5 juni: Oekraïne – Brazilië, 19.00 uur.
Vrijdag 6 juni: Nederland – Oekraïne, 19.00 uur.

Alle wedstrijden worden bij De Treffers gespeeld, met uitzondering van maandag 2 juni, Oekraïne – Nederland, die is bij Germania. De toegang tot alle wedstrijden is gratis.


Foto’s van de wedstrijd op 2 juni bij Germania: Oekraine – Nederland (3-0). Foto’s: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
klukkluk

Waarom bij de treffers 5x en bij Germania 1x

willie liebers

Klukkluk wat maakt het uit is toch mooi dat deze doelgroep. Met een beperking dit mee kan maken in een ander land ook lotgenoten en samen voetbal een warm hart toedragen en dat allemaal op een leuke wijzer zonder inzet van politie of ME als je begrijpt wat ik bedoel.

Groesbeker

de verdeling regelt de KNVB volgens mij, maar is het niet zo dat Germania alles regelt voor het CP team, dan is het wel raar dat de KNVB naar Treffers uitwijkt..misschien is de wijn daar beter in de businessclub?

fluitkelje

klukkluk Waarom,omdat de Treffers de club van Groesbeek is,want als je Groesbeek zegt waar je ook bent in Nederland,Dan zeggen ze Groesbeek ken ik omdat de Treffers daar speelt,anders had ik het niet geweten.

klukkluk

Fluitkelje volgens mijn is dat al lang niet meer.
Achilles toch goedemorgen.

wpDiscuz