[Foto’s] Germania promoveert naar hoofdklasse

Germania is zondagmiddag gepromoveerd naar de hoofdklasse. De Groesbekers waren in de nacompetitie over vier wedstrijden te sterk voor SVBO en Hoogeveen.


Germania is zondag gepromoveerd naar de hoofdklasse. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Nacompetitie

In het eerste tweeluik met SVBO waren de Groesbekers met 2-0 (1-0 en 1-0) te sterk voor de ploeg uit Barger-Oosterveld (Emmen). In de finale moest de ploeg van de Stekkenberg het opnemen tegen Hoogeveen. Over twee duels werd het opnieuw 2-0 (1-0 en 1-0). Hoogeveen werd dit seizoen twaalfde in de zondaghoofdklasse C. Het team heeft de laatste drie seizoenen al nacompetitie moeten spelen voor klassebehoud.

Bijna 80 jaar

Germania is opgericht op 1 mei 1936. Een aantal personen heeft toen besloten dat de Stekkenberg een eigen club moet hebben. De gemeente gaf toestemming voor een veld, toen bekend als “het Vlak”. Het eerste kampioenschap was al in 1937 een feit. Sinds 1964 spelen de Stekkenbergers op het sportpark waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds hun thuiswedstrijden spelen: Sportpark Noord.

KNVB-districtsbeker Oost

In 1967 en 1987 won Germania de KNVB-districtsbeker Oost. De districtsbekerwinst in 1967 was de eerste in de geschiedenis van het Groesbeekse voetbal en die van 1987 de tweede. Later presteerden de Groesbeekse verenigingen Achilles ’29 en De Treffers hetzelfde.

2004 eerste keer in hoofdklasse

In 2004 promoveerde Germania voor het eerst naar de zondaghoofdklasse. Het was na De Treffers en Achilles ’29 de derde Groesbeekse ploeg die dit kunstje flikte. De ploeg speelde twee seizoenen in deze competitie en moest zich uiteindelijk neerleggen bij degradatie. Enkele jaren later, in 2008, deed Germania weer mee op het hoogste amateurniveau. Dit duurde slechts een jaar en sinds 2009 speelt de ploeg in de eerste klasse.

voetbalschool_go4all_dg1
Germania heeft ook een eigen voetbalschool.

Seizoen 2013/2014

Germania eindigde dit seizoen derde in de eerste klasse E, achter kampioen Presikhaaf en Hoogland. De ploeg behaalde 43 punten uit 24 wedstrijden (12 winst, 7 gelijk, 5 verlies). De groenwitten wonnen ook de titel in de tweede periode en dat was voldoende om zich te plaatsen voor de nacompetitie.

Seizoen 2014/2015 met een nieuwe trainer

Voor Germania wordt 2014-2015 het vierde seizoen in de hoofdklasse. Dit alles onder leiding van de nieuwe oefenmeester: Piet de Kruif. Deze trainer is woonachtig in Ophemert en komt van zondag topklasser JVC Cuijk. De Kruif volgt in Groesbeek de vertrekkende Willie Willems op die na 4 seizoenen toe is aan een andere uitdaging.

Huldiging

De huldiging van Germania volgt vanavond om 19:30 uur op het Dorpsplein. Het betreft een onofficiële huldiging, omdat het Groesbeekse gemeentebestuur doorgaans alleen huldigt bij een officieel kampioenschap.

De redactie feliciteert Germania met de promotie naar de hoofdklasse!


Foto’s van de huldiging met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 22 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
theo versteegen

gefeliciteerd. veel succes in de hoofdklasse. maak er een leuk feest van.

the zwitserloot

Germania gefeliciteerd en succes in de Hoofdklasse.

Germania gefeliciteerd en veel succes in de hoofdklasse, jammer alleen dat we hier in Groesbeek niet hebben mee kunnen luisteren. Dank omroep.

Jannie

Proficiat en m. heb geluisterd naar radio Heerenveen

Willie

Rond de klok van acht uur onofficiële huldiging op het Dorpsplein

willie liebers

Germania van harten Gefeliciteerd met dit succes en hoop dat omroep GROESBEEK een volgende keer ook rekening houd met dit gebeuren want het is toch mooi sportnieuws voor de luisteraars van oproep groesbeek en net wat Jannie zegt en M volgende in een nieuws agenda zetten het is toch heel belangrijk sportnieuws.

stekkenberger

Proficiat Germania.

Theo

De omroep zent liever een wedstrijd van achellis 29 uit op maandag avond. Grote schande ja.germania gefeliciteerd met promotie en succes volgend jaar.

anne

Van harte Germania en heel veel succes in de hoofdklasse!!

Joep

Proficiat Germania! Maar waarom geen verslag van omroep Groesbeek??

echte stekkenberger

Stekkenberg telt niet mee bij omroep Groesbeek .

Na zoveel jaar net niet, werd het wel eens tijd Germania. Proficiat Germania. Het is een grove schande dat Omroep Groesbeek dit voorbij heeft laten gaan. Vanmiddag hadden veel Groesbekers afgestemd op omroep Groesbeek, om te horen hoe Germania het eraf zou brengen in Hoogeveen. Ik hoop dan ook dat omroep Groesbeek in de toekomst geen onderscheid meer maakt, of er nu een sportieve prestatie wordt geleverd in de Jupiler league of in de 5 klasse.

willie liebers

Ja GER zo is het maar net ik ben benieuwt of de BOES er morgen iets over zegt in zijn programma het belspel.want de hele stekkenberg was af gesteld op omroep groesbeek .

www.hanspeters.eu

Germania gefeliciteerd, ik vond het ook jammer dat er geen live verslag op omroep Groesbeek was. Let wel omroep Groesbeek draait op vrijwilligers en er waren nogal wat recreatieve activiteiten in Groesbeek en omgeving. Via Facebook kwam ik er al vlug achter, dat radio Hoogeveen de wedstrijd live uitzond. Wat een verademing was de inofficiële huldiging, respect voor de organisatie en voorzitter. Ik heb er eigenlijk meer van genoten als dat er een balkonscène is. De Stekkenberg regelt een huldiging zelf!

Groesbeker

Stel nu dat Achilles`29 of De Treffers gistermiddag hadden moeten spelen dan was er zeker ook geen uitzending geweest?
Stelletje prutsers, men was op Hemelvaartsdag al op de hoogte dat Germania een behoorlijke kans op promotie had, dus hadden ze nog drie dagen om wat mensen in te zetten.

@Groesbeker

Ben je er zelf gaan zitten dan?
Neulerd.

willie liebers

Nou ik denk maar zo op deze site staat het ook steeds aan gekondigd en van de omroep zijn er genoeg die ook op deze site kijken en reageren. Erg jammer volgende keer beter op letten.

Groesbeker

@ @Groesbeker, jouw reactie “neulerd” is van hoog niveau!
Gevoelig snaartje geraakt? Of heb je te weinig inhoudelijk vermogen om een gefundeerde reactie te geven.

Toontje

Kan iemand van OG e.e.a. uitleggen op deze site?

hoofdklasse

de mast afzagen van omroep groesbeek dat is het beste en niet meer toelaten op noord

wpDiscuz