De Treffers – Oranje (1988) in WK-special

In juni staat het tv-programma “Clubgenoten” van Omroep Gelderland 4 weken lang geheel in het teken van het WK voetbal. In de tweede van vier specials staat op 6 juni de oefenwedstrijd van De Treffers tegen het Nederlands elftal in 1988 centraal.

TreNed_1988
De Treffers – Oranje in 1988

De Treffers – Oranje: 0-10

De amateurs van De Treffers spelen in 1988 vlak vóór het EK in Duitsland een oefenpotje tegen het enige Nederlands elftal dat kampioen werd op een eindtoernooi. In een propvol stadion met extra tribunes zien acht en half duizend mensen de Groesbeekse amateurs zweten tegen hun idolen. De Treffers-kopstukken Theo Eikholt en Jan Wijnhoven waren destijds belast met de organisatie.

Waar is de ring van Adri?

Tijdens het warmlopen verliest Oranje verdediger Adri van Tiggelen zijn trouwring, die vervolgens gevonden wordt door slagwerker van de fanfare Jan Hopman. Dertig jaar later kunnen beiden het voorval nog helder voor de geest halen.

Revival van de majorettes

Ook de majorettes waren in 1988 paraat. Sterker nog: dat zijn ze nu nog! Presentatrice Froukje Jansen zoekt de dames van weleer op en oefent met ze voor de voorstelling bij de huidige reünie…

Warm weerzien

Bij de reünie halen De Treffers spelers herinneringen op aan de wedstrijd van hun leven en bekijken ze gezamenlijk de beelden uit 1988.

CLUBGENOTEN WK SPECIAL DE TREFFERS: VRIJDAG 6 JUNI: 18.25, IEDER UUR HERHAALD!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
hupkedrie

Ja dat weet ik nog wel, als manneke van 8 jaar.
Zien hoe makkelijk die zeer grootte Ruud Gullit even aanzet en gelijk 4 treffersmannen achter zich laat.

Treffersfan

“Dat is een goed stel hoor!”

wpDiscuz