Special Olympics 2016 naar Groesbeek

Nijmegen, Wijchen en Groesbeek hebben de strijd gewonnen en zullen in 2016 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren; de Special Olympics Nationale Spelen.

Special_Olympics_Nederland_SO

Tijdens de sluitingsceremonie van de zeer succesvolle Special Olympics Nationale Spelen 2014 in Fryslân, werd op zondag 15 juni de vlag van Special Olympics officieel overgedragen aan de drie Gelderse gemeenten. Uit het haalbaarheidsonderzoek in de drie gemeenten bleek er een breed draagvlak en veel enthousiasme bij sportverenigingen, zorginstellingen, sporters en vrijwilligers in de drie Gelderse gemeenten om de Special Olympics 2016 tot een succes te maken.

Er komen straks verschillende sporten aan bod, zoals atletiek, badminton, basketbal, bowlen, judo, paardrijden, voetbal en zwemmen. De combinatie van de Nationale Spelen 2016 en de 100e editie van de Nijmeegse wandelvierdaagse in 2016 zorgen er in elk geval voor dat de zomer van 2016 een onvergetelijke Sportzomer wordt.

Voor meer informatie over de Special Olympics kunt u terecht op www.specialolympics.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Website Special Olympics

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
miep

Vind het maar een rare bedoeling al die extra olympische dingen.Er kan er maar 1 de beste zijn in een sport en voor de rest is het helaas pindakaas. Tuurlijk kan je met een handicap sommige dingen niet,maar ook zonder handicap kan ik een hoop dingen niet.Dus zit ik niet bij de besten,dus niet naar de olympisch spelen.Dus verander de naam en ga fijn samen de strijd aan.

stekkenberger

miep Hou toch op met je dom gelul,achterlijk iemand.

wpDiscuz