Biljartkampioen Meyer bij burgemeester

Zondag 1 juni was voor Bert Meyer van Pluryn een memorabele dag. Hij werd in Hoorn bij het Nederlands kampioenschap biljarten voor spelers met een verstandelijke beperking kampioen in de klasse A. Meyer mocht tevens een mooie cup mee naar huis nemen. Op 13 juni was hij bij burgemeester Keereweer om zijn trofee te laten zien en te vertellen over het kampioenschap

Het biljarten voor cliënten van Pluryn is ontstaan in de blokhut aan de Spoorlaan. Vandaar ook dat Meyer namens team De Blokhut Pluryn had ingeschreven. Nu biljart men met een man of tien in centrum Op de Paap op een wedstrijdbiljart dat afkomstig is van voormalig café De Amstelbron.

Trainer

In Hoorn werd Bert kampioen door zes wedstrijden te winnen en één wedstrijd met slechts 2 caramboles verschil te verliezen. In totaal deden 36 biljarters mee, verdeeld over twee (A en B) categorieën.

“Het is 2,5 uur rijden, maar als je zo terugkomt…”, vertelde Meyer daarmee aangevende dat de trip meer dan de moeite waard was. “En ze speelden ook het volkslied voor mij”, aldus de trotse kampioen, die graag zijn trainer/begeleider Jos Looijschelder bij het succes betrok, want deze heeft veel voor Meyer betekend tijdens het kwalificatietraject richting Nederlands kampioenschap en aansluitende titel.

Burgemeester Harry Keereweer had een presentje in de vorm van een VVV-bon voor de kersverse kampioen en de speld met het gemeentewapen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stekkenberger

Van harte gefeliciteerd met jullie prijs,mooie prestatie hebben jullie geleverd.

wpDiscuz