Cillessen biedt excuses aan

Hij hield na 116 minuten Costa Rica met een goede redding van scoren af, maar na 120,5 minuten moest hij alsnog het veld verlaten voor Tim Krul: Jasper Cillessen.

De 25-jarige Groesbeker reageerde in eerste instantie woedend, maar heeft zijn excuses aangeboden voor de emotionele reactie na de wissel in de kwartfinale. “Ik wil mijn excuses aanbieden. Dat heb ik al gedaan aan Frans Hoek en zal ik zo ook aan de hele groep doen. Ik wist hier niets van af. De wissel viel rauw op mijn dak”, citeren diverse media zondag.


Redding Cillessen op een inzet van Marcos Ureña.

Bondscoach Louis van Gaal gaf zaterdagavond tegenover de NOS aan dat Cillessen niet op de hoogte is gebracht van een eventuele wissel wanneer het op strafschoppen aankomt. “Wij wilden zijn voorbereiding op de wedstrijd niet verstoren”, aldus Van Gaal. Krul zelf was wél geïnformeerd, maar mocht niets tegen Cillessen zeggen.

Cillessen heeft in het betaalde voetbal nog nooit een penalty gestopt, waardoor de keuze voor Krul een logische was. De doelman heeft ook een “langere reach”. De wissel pakte uiteindelijk goed uit: Nederland won de strafschoppen serie met 4-3 (Krul stopte twee penalty’s), nadat het na 120 minuten nog 0-0 stond.


Lang leek de woede van Cillessen echter niet te duren. Direct na de gemiste strafschop van Michael Umaña rende de Ajax-doelman naar Krul om hem te feliciteren.

Woensdag om 22:00 uur is de halve finale tegen Argentinië. De Groesbeekse sluitpost staat dan “gewoon” weer onder de lat. “Jasper doet het uitstekend”, zei Van Gaal na afloop van het duel met Costa Rica. Cillessen kreeg in 5 WK-duels vier tegendoelpunten.


Foto’s komen van Twitter.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

tja we zullen er nu nooit meer achter kunnen komen of Jasper ook niet strafschoppen had tegen gehouden. Hij heeft ons prima gered tegen Spanje en ook tegen Costa Rica.
Wat nu als er nog eens strafschoppen worden genomen.
Laten we dan maar in het belang van het team denken en Jasper en zijn team genoten feliciteren met de overwinning en op naar de finale met jasper onder de lat.

Hans

Waarom dan pas? Ze moeten allemaal en altijd alleen maar in het teambelang denken. Daarin is Jasper Cillessen 1 van de 23! Geniaal van van Gaal om dit te doen en Jasper staat tegen Argentinië gewoon weer op doel.

wpDiscuz