Henk Spaan: “Cillessen held van de avond”

Henk Spaan deelt tijdens het WK voetbal na iedere wedstrijd van het Nederlands elftal rapportcijfers uit. Spaan gaf doelman Jasper Cillessen zondagavond een 8 en noemde hem “de held van de avond”.

Mooie woorden

Spaan had tijdens het sportprogramma “Studio Brasil” enkel goede woorden over voor de prestaties van Cillessen en het dorp Groesbeek. Hieronder zijn verhaal in tekst. Klik hier voor de video.

“Jasper Cillessen komt uit Groesbeek. Dorpsplein, Brink, glooiende velden, een landweg naar het Zuiden, de Fanfare, iedereen kent iedereen, Groesbeek is een idylle van Vergilius. Of, zoals de dichter Poot het zei: Hoe genoeglijk rolt het leven des gerusten landmans heen.

Op 17 juli komt de vierdaagse door dit Arcadia, staat de hele bevolking daar met water en druiven langs de kant. Jasper Cillessen is Groesbeek, diamant tussen de heuvels. Gisteravond spatte in zijn ziel die vreedzame illusie uiteen.

De wetten van topsport verwoestten de idylle aan de Ooi. In de 118de minuut redde Jasper het Nederlandse elftal van een vrij zeker doelpunt van Costa Rica. Een minuut later zag hij aan de zijlijn het bord met zijn rugnummer omhoog gaan. Cillessen werd vervangen. Stank voor dank.

Hij wist van niks, terwijl Tim Krul, zijn trainingsmaat, zijn vriend, zijn broer, al dagenlang op de hoogte was geweest. Omdat hij uit Groesbeek komt schopte Jasper een waterzak omver. Iemand uit de binnenstad was met een Kalasjnikov om zich heen gaan knallen. Dat hij zijns ondanks juichend opsprong toen Krul de laatste penalty stopte, maakte Cillessen tot de held van de avond”.

“Prachtig”

Burgemeester Harry Keereweer reageerde direct op Twitter op het verhaal van Spaan:

“Je voelt je genomen”

Voormalig keeper Hans van Breukelen noemde het gedrag van Cillessen na de wissel “bijzonder”. “Hem is de kans ontnomen om de penaltyhero te worden. Je voelt je dan genomen, om het maar plat te zeggen. En dan zie je hem al de eerste keer dat Krul de bal pakt uit zijn dak gaan. En de tweede keer…. Volgens mij heeft hij nog nooit zo snel gelopen”, aldus Van Breukelen.

Excuses

Cillessen werd in de 120e minuut gewisseld voor reservedoelman Krul. De Groesbeker staat namelijk niet bekend als een penaltykiller. Hij reageerde woedend, maar bood daar later zijn excuses voor aan. Tegen Argentiniƫ staat de 25-jarige Ajax-doelman weer onder de lat.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, NOS

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
koertg

beetje clichematig is Spaans stukkie wel.

Hans

Heerlijk dit chauvinisme…..maar als we het er toch over hebben; Groesbeek dus en dus niet Berg en Dal of andere onzin maar Groesbeek Gemeente Groesbeek!! Dus ook geen CDA of Groen Links of anderen die voor Berg en Dal zijn. onthouden voor 19 november.

Reggie

Prima stukje PR voor Groesbeek.
Je ziet dat de naam Groesbeek meer zoden aan de dijk zet dan Berg en Dal. Dit tot tegenstelling van wat andere “geleerde” er van vinden.

wpDiscuz