Marktplein Groesbeek kleurt mogelijk oranje bij WK-finale

Mocht Oranje de finale van het WK-voetbal halen dan komt er zondag 13 juli mogelijk een “Oranjeplein” in het centrum van Groesbeek. De muziek en het WK-scherm gaan om 20:00 uur aan, de finale begint om 21:00 uur en de toegang is gratis.

Jasper Cillessen by Rob Koppers - Rob Koppers. Licensed under CC BY 3.0 via Wikimedia Commons.

Jasper Cillessen by Rob Koppers -Rob Koppers. Licensed under CC BY 3.0 via Wikimedia Commons.

Het Nederlands elftal speelt woensdag eerst een op papier zware halve finale-wedstrijd tegen Argentinië. Bij winst wil men op 13 juli een feest in het centrum van Groesbeek organiseren. “We gaan als voetbaldorp en voormalige woonplaats van onze nationale doelman (Jasper Cillessen, red.) deze wedstrijd live bekijken op ons eigen Oranjeplein in het centrum van Groesbeek”, staat er op het Facebook-account van de organisatie. Het aantal likes (450 op het moment van schrijven) op deze pagina groeit snel.

De organisatie wacht nog op de goedkeuring van de gemeente Groesbeek en uiteraard op het resultaat van de halve finale tegen Argentinië.

Update 08-07-2014, 13:10 uur
Voor het verstrekken van de vergunning vanuit de gemeente is eerst overleg met de politie nodig. “De gemeente heeft advies gevraagd bij de politie en daar wachten we op”, laat de gemeente dinsdag aan DeGroesbeek.nl weten. De politie zal dit weekend bij een finale ook in Nijmegen aanwezig moeten zijn en daarnaast zijn er ook nog de Nijmeegse Zomerfeesten.

Like & Share: Oranjeplein Groesbeek Facebookpagina.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
dn sniekhoas

als ze winnen wordt dit het grootste feest ooit in groesbeek!! (op carnaval na) 😉

Koekwaus

Wat vindt de lokale horeca hier van?

Zomaar iemand

Koekwaus wat bedoel je met wat vindt de lokale horeca hiervan…..
Ik denk dat t voor hun juist omzet is…….

Had het hele wk al moeten zijn…

Driek

ik denk niet dat de lokale horeca hier blij mee is want zoiets trekt alle cafeetjes leeg. Kan me ook niet voorstellen dat de gemeente hier toestemming voor geeft.

lekkahh

Wat een zeikerts weerzeg… Stel je voor hoemooi dat zal zijn!

Groesbeker

Er staan werkelijk ontelbare foto’s van Jasper
online, actuele foto’s, en hier blijven ze die oude
foto’s van NEC plaatsen..wees eens actueel..

Karel

Alsof die lokale horeca iets te zeggen heeft.. De Comm was voorgaand toernooi ook al voor zoiets op het marktplein, dus die zullen er niet over klagen. Bij de Ontmoeting kwam toch al niemand, dus die zullen er niets van merken.

Hoe mooi zou het zijn als we met z’n allen, op een oranje gekleurd plein, het Nederlands elftal kunnen aanmoedigen en hopelijk daarna een groot feest kunnen vieren?!

Groesbeker

Er wordt maar weinig ontmoet daar op het hoekje, al vroegen ze wel om personeel las ik laatst.

Realistisch

“staat er op het Facebook-account van de organisatie” + “De organisatie wacht nog..” wie is deze mysterieuze ‘organisatie’ welke nergens met naam genoemd word en waarvan verder 0,0 bekend is? Niet in dit artikel, niet op de facebookpagina, nergens…

Daarnaast; het is typisch gemeente Groesbeek om op maandag 14 juni te bedenken dat dit best wel leuk zou zijn geweest.. Ik zie het niet gebeuren mensen, helaas.

Reggie

Ja, wie zijn (is) het ? waarom die geheimzinnigheid ? een beetje uitbater van wat dan ook, zou trots zijn om zijn naam er aan te hangen.
Dus ik ben bang dat de naam niet in goede aarde valt.
Maar laten we uitgaan van het positieve, en hopen dat het een geslaagd feest gaat worden.

Reggie

We worden op onze wenken bediend;
Oranjeplein Groesbeek wordt tot nu toe mede mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven, instellingen en personen:
http://www.flex-light.nl
http://www.hanskuijperspodiumverhuur.nl
http://www.marcodriessen.eu
http://www.djhen.nl
http://www.delinde.nl
Dirk Schmiermann
Geert Kuijpers
Tim Kaal
EHBO Groesbeek
I.s.m. Gemeente Groesbeek en Politie Gld – Zuid

stekkenberger

Is toch prachtig als we in de finale komen,en we kunnen de finale op een plein met honderden of weet ik hoeveel mensen samen kijken,centrum afsluiten en er een groot feest van maken.En gemeente geef gewoon de goedkeuring (als we de finale halen) zoiets maak je misschien nooit meer mee.

Truus

Ja ik ben ook benieuwd naar meer info erover! En over de foto van Jasper, man man man, denk toch een na….je mag fotos niet zomaar gebruiken zitten allemaal regels aan verbonden. Waar maak je je druk over… Maar buiten ik hoop snel meer te horen over het mogelijke oranjeplein.

waarom nu pas? Er zijn al 5 wedstrijden geweest!Maak een mooi huldigingsfeest voor als Jasper weer terug in Groesbeek is!

Beterweter

Ja verdomme waarom nu pas, kunt toch makkelijk elke keer dat ze spelen de boel op zetten en weer afbreken, is zo gedaan joh. Komt ook helemaal niks bij kijken.

ik ok!

tsja potjandorie, alsof er ook geen overdekte locaties zijn om dat vanaf het begin op te zetten! zie hier in groesbeek al weken tenten staan die alleen in het weekend gebruikt worden! potjandorie nog-es-an-toe!

jannie

Van mij magt t dorp word ook afgesloten voor n stok broodje,waarom niet voor onze Jasper?

wpDiscuz