[Video’s] Cillessen: “Dit is klote”

Nederland verloor woensdagavond de halve finale van Argentinië. Het kwam na een 0-0 eindstand uiteindelijk aan op een strafschoppenserie, waarin Argentinië de betere was: 4-2.

Foto

Jasper Cillessen tijdens het WK 2014 in Brazilië. Foto en rechten: KNVB.nl

De Groesbeekse doelman Jasper Cillessen gaf na de wedstrijd tegenover de NOS aan dat hij er een “klotegevoel” aan over heeft gehouden. De sluitpost was in de wedstrijd zelf foutloos bezig, vond ook bondscoach Louis van Gaal: “Ik heb geen op- of aanmerkingen op Jasper. Hij heeft een foutloze wedstrijd gekeept. Hij heeft zelfs opbouwend/aanvallend fantastisch gespeeld en ook twee spelers uitgespeeld”, aldus van Gaal. “Ja, daar heb je uiteindelijk niets aan”, zei een zichtbaar aangeslagen Cillessen woensdagnacht bij de NOS.

“Het is verschrikkelijk om nu uit het toernooi te vliegen. Zij hebben weinig tot geen kansen gehad, wij overigens ook niet, maar ik had wel het gevoel dat wij beter waren. Uiteindelijk telt dat niet. (…) Wij denken nu aan de nederlaag en aan de uitschakeling en dat is verschrikkelijk klote, maar we moeten door”, zegt Cillessen.

Oranje kan nog derde worden. Dan moet er zaterdagavond in de troostfinale, waar de meeste spelers eigenlijk niet meer op zitten te wachten, gewonnen worden van Brazilie. “Hier leeft op dit moment niemand naartoe. Maargoed, we moeten niet zorgen dat we twee keer achter elkaar verliezen, zodat we ons nog enigszins kunnen revancheren”, aldus Cillessen.

Hij kan terugkijken op een goed WK-debuut. De Groesbeker stond vorig jaar nog bij Jong Ajax onder de lat en hield dit toernooi Nederland tegen Spanje (redding op inzet David Silva voor 2-0), maar ook tegen Costa Rica (schot Marcos Ureña in de verlenging) op de been. Tegen Argentinië moest de sluitpost enkele malen alert zijn om een Nederlandse achterstand te voorkomen. Na 120 minuten moesten strafschoppen de beslissing brengen. Cillessen stopte in het betaalde voetbal nog nooit een penalty en werd om die reden in de kwartfinale tegen Costa Rica ook gewisseld.

Hij was hier boos over, maar Van Gaal gaf na de verloren halve finale aan dat hij, wanneer dat mogelijk zou zijn, wederom plannen had om penaltykiller Tim Krul in het veld te brengen. “Krul is een betere penaltykiller dan Jasper”, zei Van Gaal. De bondscoach had woensdag in de halve finale echter geen wissels meer over. Het was nu de beurt aan Cillessen, maar de Ajax-doelman wist in de strafschoppenserie geen penalty te keren. Hij werd daarom op social media een makkelijk doelwit voor de frustraties van Nederlanders. De doelman incasseerde in reguliere speeltijd en verlenging (600 minuten) echter slechts vier tegendoelpunten.

Argentinië plaatste zich voor de finale en speelt zondagavond om 21:00 uur tegen Duitsland. De wedstrijd tussen Brazilie en Nederland begint zaterdag om 22:00 uur.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Jaspers heeft het toch goed gedaan tijdens de wedstrijd sta er maar eens voor en geluk moet ook aan je zijde zijn goed gedaan Jasper.

Akkie

Jasper mag met opgeheven hoofd dit tournooi verlaten! Dat nu een boel gefrustreerde mensen hem de zwarte piet toespelen omdat we eruit liggen… is belachelijk en totaal niet terecht! Zijn eerste grote tournooi, slechts vier tegendoelpunten en ik weet niet hoeveel reddingen… ik zeg: TOPPIE JASPER! Jou valt niks te verwijten, laat maar lekker lullen die negatievelingen! Ik ben trots op het hele team, tot de halve finales komen had niemand in het begin van het tournooi gedacht, maar ze hebben het wel geflikt! Chapeau!!! En over twee jaar, met Guus mee naar het EK!

penalty-killer

Jasper, jij bent onze held. Bedankt dat je ons land mocht verdedigen. DANK JE WEL JASPER.

Groesbeker

gefrustreerde mensen die hem zwart maken neem ik niet voor vol aan. Iedereen roept om Krul in de goal bij de penalty`s, maar ze vergeten eventjes dat Jasper er juist voor zorgde dat Krul in de goal kon komen. Gisteravond zat Jasper twee keer goed bij een penalty maar ontbrak het hem aan geluk.
Hij keepte gister een berepartij, had fantastische kapbewegingen bij wereldsterren Higuin en Aguero en een vrije trap van Messi klemvast pakken, heel goed gedaan!

Achillessupporter

Ik denk dat we ontzettend trots mogen zijn op wat Jasper gepresteerd heeft. Hij keepte geweldig dit toernooi. Jammer dat mensen hem nu de zwarte piet toespelen. Jasper deze ervaring pakken ze jou nooit meer af. Het lijkt me nu een kwestie van tijd voor Jasper in de belangstelling komt te staan van de grote buitenlandse clubs.

FJanssen

Super gedaan JC!! Klasse, je mag trots zijn, net als alle sterren van het Nederlands Elftal!

klaas

laat ze maar lulle je heb goed gedaan groesbeek is trots

Jasper kei goed ze zijn wel aan t zeiken,maar dat Sneider en Vlaar mist daar hoor je niet veel over,dus dan moet de keeper Jasper t maar goed maken dat is makkelijk Jasper je komt er wel nog sterker je bent een held…

Tim Krul

ik vind Jasper ook keigoed!

fluitkelje

Niks tegen Jasper,goede keeper,maar geen penalty killer,

theo

vergeet niet dat van der Sar, ja hij de eerste 5 a 6 jaar ook geen een pingel pakte, Jasper is foutloos geweest , het hele toernooi, petje af voor deze kanjer , groot respect

wpDiscuz